Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gólyák

Gólyakukkolás – mutatjuk, kiket érdemes online nézni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat

Nézz bele a gólyafészkekbe! De vigyázz, nem minden fog tetszeni, amit ott látsz! (Bónuszként jön néhány egyéb állatos webkamera is!)

Elolvasom
várandósság
Fotó: Getty Images
2020.02.24

10 dolog, amit szerintem mindenképpen tegyél meg szülés előtt!

Én megtettem az ikreim és most, a heteken (vagy talán napokon!?) belül érkező harmadik gyermekem előtt is.

1. A babaholmik rendbe rakása, gyerekszoba befejezése

Azt hiszem, minden édesanya akkor nyugszik meg igazán, amikor a gyermeke érkezésére minden rendben várakozik már a babaszobában. A kisruhák kimosva, vasalva és válogatva sorakoznak a polcokon a szekrényben, a kiságy pedig megvetve várja a leendő lakóját. Ha valamit elfelejtettél volna beszerezni, akkor a szülés előtti utolsó hetekben még kényelmesen pótolhatod, de az sem baj, ha kimarad valami, hiszen a baba születésekor is beszerezheti majd az apuka, amíg ti a kórházban vagytok. Hidd el, örülni is fog neki, hogy hasznossá teheti magát miután részese volt, hogyan hoztad világra a gyermeketeket!

2. Kórházi táska bepakolása

Megoszlanak a vélemények a kórházi táska bepakolásának tökéletes időzítéséről, hiszen valakik babonából nem készítitik össsze hetekkel korábban a táskájukat, míg mások attól érzik magukat teljes biztonságban, ha már jó korán kéznél van a csomagjuk. Időzítsd úgy ennek a pakknak az összeállítását, ahogy neked a legnagyobb kényelmet és biztonságot nyújtja, illetve azt is érdemes figyelembe venned, ha mondjuk ikreket vársz, hogy ők szeretnek korábban beindulni a kiírt időpont előtt, így jó, ha ott várakozik a táskád kéznél indulásra készen.

Az interneten számos listát találsz arról, hogy mit érdemes bepakolnod a kórházi táskádba, ami eltérő lehet attól függően, hogy természetes módon vagy császárral szülsz.

Érdeklődj a kórházban, hogy mit kell vinned és beszélgethetsz más anyukákkal is, hogy ők mit pakoltak be a saját táskájukba.

3. Hivatalos ügyek elintézése

Itt az ideje, hogy lassan elintézd az utolsó teendőidet a munkahelyeden és lezárd a fontos feladataidat. A hivatalos papírok kitöltésének és leadásának, mint például a CSED, amit 28 nappal a baba várható érkezése előtt igényelhetsz szintén eljött az ideje, továbbá a szülésre is össze kell készítened pár hivatalos iratot a baba anyakönyvezéséhez, amit érdemes már a kórházi táskába bekészítened.

Írj listát a fontos tennivalókról, amelyeket még szülés előtt szeretnél elintézni, így biztosan nem felejtesz el semmit és nyugodtabban várhatod az utolsó napokat pihenéssel és kikapcsolódással töltve.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak: 1 2 3

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gólyák

Gólyakukkolás – mutatjuk, kiket érdemes online nézni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
1
terápia

Gyermekpszichodráma – Mi ez pontosan, és hogyan, miben segít?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
2
magyar anyák külföldön

Koronavírus és Dengue-láz a Karib-tengeren – Interjú egy kint élő magyar édesanyával

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
22 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek