Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

óvodai beszoktatás

Így készülünk vissza az oviba: 7 tipp, hogyan veheted könnyedebbre a karantén utáni ovis visszaszok(tat)ást

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat

Két és fél hónap után ma újra nyitnak az óvodák, az én lányom is ismét be fog járni. Ám az ovis mindennapokba való felhőtlen és örömteli visszatérés nem feltétlenül magától értetődő. A karanténban töltött idő nagyjából egy nyári szünetnek felel meg. A hosszú kimaradás, a rendkívüli nyitás és a nyár nem könnyíti meg a visszaszokást és a visszaszoktatást. Most kiemelten figyeljünk a gyermekünk lelkére!

Elolvasom
Koronavírus
Fotó: Getty Images
2020.04.01

10 dolog, amit tiniként csináltam volna, ha akkor jön egy világ járvány

Emlékszem, mintha csak tegnap lett volna a szeptember 11-i terrortámadásra. Azt hiszem hetedikes voltam és már otthon voltam a gimnáziumból (mert 6 osztályos gimibe jártam) és egyszer csak apukám hazajött. Odarohant a tv-hez, bekapcsolta és láttuk azt a borzalmat, ami Amerikában történt. Soha nem fogom elfelejteni. Ezért is (meg azért, mert annyi szomorú cikket olvasni a járvánnyal kapcsolatban) gondolkodtam el azon, hogy vajon mit csinálnék, ha az én tinédzser koromban lett volna ez a COVID-19 járvány. Repüljünk hát vissza az időben, mondjuk 13 évet:

1. Rongyosra gépeltem volna a klaviatúrám MSN-en. Persze csak amíg nem telefonál a mama vagy a papa, mert akkor megszakadt volna a net. De egy gyors kerregés-berregés és betárcsázás után, már folytathattuk is a comic sans betűtípussal és sok sok emojival megspékelt chatelést.

2. Biztos vagyok benne, hogy előbb utóbb leváltottam volna az IWIW képem, mondjuk egy selfievel, amit a digitális fényképezőgépemmel csinálok, természetesen “szépen” bevakuzva a kelleténél 4-6 milliméterrel vékonyabb szemöldököm. És abban is biztos vagyok, hogy találtam volna egy megfelelően mély és sokatmondó idézetet a képhez.

A like-ok nem számítottak volna, mert ugye akkor még nem volt ilyen.

3. Nem kíméltem volna a cd írónkat sem. Összeállítottam volna jó pár új mix cd-t, tele track04 című számokkal és szépen alkoholos filccel, cirádásan ráírtam volna a számokat a cd elejére.

4. Ebből kifolyólag a diskmanemben is minden bizonnyal elemet kellett volna cserélni.

5. Valószínű, a domino kártyás mobiltelefonom gombjait se kíméltem volna és sok sok sms-t váltottunk volna az akkori barátommal. Az érzelmek teljes skáláján átmentünk volna egy nap alatt. Bekockáztatom, hogy még “halkan” beszélgettünk volna is a vezetékes telefonon.

6. Visszalapozgatnám a különböző bulikban készült party képeket, amiknek a jobb vagy bal alsó sarkán pofátlanul nagy méretben ott szerepel a fotós logója.

7. A PestiEst műsorújságban szomorúan nézegetném a koncerteket vagy rendezvényeket, amikre nem megyek el és biztosan találnék pár nekem tetsző mini plakátot, amivel szépen kidekorálnám a ruhásszekrényem ajtaját.

8. Amikor minden kötél szakad lementem volna a videotékába és kikölcsönöztem volna filmeket. Persze csak ha nyitva van.

9. Mivel így 2020-as fejjel nem tudom, hogy akkor hogyan zajlott volna az oktatás, így a tanulásba most bele se gondolok.

10. És hát a jó öreg tv sosem hagy cserben, Z+ vagy MTV műsorokat és videoklippeket biztosan néztem volna.

De nem vagyok tini. Nincs domino kártyám. Mint már szülő, az elveimet valahogy a második hét közepén engedtem el, szóval már azok sincsenek.

Kettő kisfiam van, akiknek igyekszem a minden napjait izgalmassá és érdekessé tenni. Van, hogy könnyű van, hogy nehéz. Van, hogy én sírok előbb.

Azokban a pillanatokban, maradnak az ilyen ábrándozások, amik pici mosolyt csalnak az arcomra. Kitartás mindenkinek!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

óvodai beszoktatás

Így készülünk vissza az oviba: 7 tipp, hogyan veheted könnyedebbre a karantén utáni ovis visszaszok(tat)ást

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
1
iskolabezárás

Ezért nyitottak ki, majd zártak is be pár hét után az iskolák Ausztriában és Franciaországban

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
2
babavárás

“Terhes lettem a koronavírus járvány idején úgy, hogy már nem is szeretem a férjem!” – Két nő, két megromlott házasság és egy nem várt terhesség története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek