Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gólyák

Gólyakukkolás – mutatjuk, kiket érdemes online nézni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat

Nézz bele a gólyafészkekbe! De vigyázz, nem minden fog tetszeni, amit ott látsz! (Bónuszként jön néhány egyéb állatos webkamera is!)

Elolvasom
Utazás koronavírus idején
Fotó: Pixabay
2020.06.14

10 dolog, amit többé hiába keresel a szállodákban! Ezekre a változásokra számíthatsz a koronavírus miatt

A koronavírus-járvány nem csak a mindennapjainkra nyomta rá a bélyegét, de átalakítja szabadidős- és utazási szokásainkat is. Idén biztosan sokan maradnak inkább belföldön, és még ha külföldre is utaznak, inkább az autóval megközelíthető úti célokat részesítik előnyben. Ám bárhová is menjünk, arra számítanunk kell, hogy sok, eddig természetesnek vett szolgáltatással már nem fogunk találkozni a szállodákban.

1#: Kevesebb vendég

Bár a korlátozások feloldását követően tömegesen kezdtek szállást foglalni az emberek – főként belföldön és autóval elérhető külföldi desztinációkon-, az egészségügyi előírások miatt a szállodák csak kevesebb vendéget fogadhatnak, így mindenképpen kisebb tömegre lehet számítani.

2#: Bye-bye svédasztal!

A svédasztaltól –sokak kedvencétől- búcsút kell vennünk egy időre, az ugyanis melegágya a kórokozók terjedésének. Ha belegondolsz, teljesen érthető, hogy megszűntették ezt a szolgáltatást, hiszen az önkiszolgáló svédasztalnál mindenki összefogdossa az ételek kiszedésére alkalmas eszközöket, ráadásul a legtöbb fogás fedetlen, ezért ha valaki “elköhinti” vagy tüsszenti magát, minden az ételeken landol.

3#: A minibárnak is befellegzett

A szakemberek szerint a minibár ugyancsak potenciális veszélyforrás, mivel megfelelő fertőtlenítése, koronavírus-mentesen tartása igencsak nehézkes. Éppen ezért sok szálloda döntött úgy, hogy ezt a szolgáltatást is kiveszi a portfóliójából.

4#: A kávéfőzőt se keressük

A minibárhoz hasonlóan a szobai kávé- és teafőzőnek is búcsút kell intenünk, hiszen annak kellékeit – magát a készüléket, a csészéket, a filtereket – nagyon nehezen lehetne higiénikusan elérhetővé tenni. A szállodákban – érthető módon- a felesleges kockázatok kerülésére törekednek, így ezt a pluszszolgáltatást is sok helyen törölték a listáról.

5#: Nincs több kicsi szappan, kicsi sampon

Nem csak higiéniai megfontolásból döntött úgy sok szálláshely, hogy többé nem kínál vendégeinek nagyobb kiszerelésű tisztálkodószereket, de az egyesével csomagolt, kis kiszerelésű pipere termékeket– sampont, testápolót, tusfürdőt-,  sem találjuk többé a szállodák fürdőiben, ugyanis ez utóbbiakat a környezet szempontjából károsnak ítélték (gondoljunk csak arra a sok kis flakonra, csomagolóanyagra, amely ezeknek a termékeknek a kidobásával keletkezik).

6#: Nem lesz animáció és Happy Hour

Minden olyan tevékenységtől és szolgáltatástól, amely nagyobb tömeget vonzhat, el kell köszönnünk egy időre. Ilyen például a gyerekek foglalkoztatására kitalált animációs program és a Happy Hour is, melyek annak a veszélyét rejtik, hogy egy időben, egy bizonyos helyszínen sok ember gyűlik össze, az pedig most különösen nem ajánlott.Medencézés korlátozással

7#: Medencézés korlátozásokkal

Kétségtelenül nagy vonzerőt jelent, ha egy szállodának van medencéje. Ennek használatáról ugyan nem kell teljes mértékben lemondanunk, de mindenképpen korlátozásokra kell számítani. Ahogy a strandokon, úgy a szállodáknak is elő lesz írva, hogy a medencébe egyszerre hány embert engedhetnek be és bizonyára a higiéniai előírások is szigorodnak használatukat illetően.

8#: Kártyák helyett okostelefon

Amelyik szálloda csak teheti, kerüli a kulcsos, beléptető-kártyás megoldást, helyette egyre inkább terjed az az okostelefonos applikáció, amelynek segítségével elkerülhető, hogy bármilyen, többek által használt eszköz kerüljön a vendégekhez. A telefonra letölthető alkalmazással saját mobilunkkal nyithatjuk, zárhatjuk a szobánkat.

9#: Papír helyett elektronikus számla

A felesleges kockázatot jelentő közös használatú tollakkal, papír számlákkal és újságokkal szemben terjednek az elektronikus megoldások. Mindent, amit csak lehet, ezentúl online, okostelefonnal intézhetünk és a számlát is digitálisan kapjuk.

10#: A biztonság mindenek előtt!

A koronavírus-helyzet nem csak az eddig megszokott szolgáltatásokat alakította át, az elmúlt hetekben mi is óvatosabbá váltunk. Biztosan kerülni fogjuk a kockázatosnak ítélt tömeg-helyeket, jobban odafigyelünk a higiénés szabályokra és a távolságtartásra is. És ezt bizony jól is tesszük, mert a kutatók által beígért második hullám – amely akár már nyáron elérhet bennünket- hosszát és súlyosságát csak tudatossággal és kellő óvatossággal tudjuk enyhíteni.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
56 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gólyák

Gólyakukkolás – mutatjuk, kiket érdemes online nézni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
1
császármetszés

Hány császárja lehet egy anyának? A hüvelyi szülés vagy a császár kockázatosabb? Nagy szaktekintélyű orvosok válaszoltak császármetszéssel kapcsolatos kérdéseinkre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
2
életközépi válság

Életközepi válság és kamaszkori identitáskeresés együtt, avagy “tizenévesen előtted az élet, 40 felett viszont már a B oldal pörög”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
9 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek