Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

háziállat

Új hobbi a négy fal között: tartsatok királysiklót!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat

Mikor, ha nem most jött el az ideje, hogy kígyót melengessetek a kebleteken... izé, kígyót tartsatok otthon? A hobbiterrarisztika rejtelmeibe Demeter Attila vezet be bennünket.

Elolvasom
anyaság
Illusztráció: Getty Images

11 dolog, amit anyák csinálnak, amikor senki nem látja őket

A WC-ben sírunk, dugicsokit eszünk és alvás helyett a gyerekeink fotóit nézegetjük. És még nincs vége a listának.

Az ÉvaMagazin.hu-n futottam bele pont egy cikkbe, ami arról szól, hogy mit csinálunk akkor, amikor senki nem lát minket. És rögtön az jutott eszembe, hogy hát tök sok ilyen dolog van, ami kifejezetten ránk, anyukákra igaz. Felhívtam néhány anyukát az ismerettségi körömből és megkérdeztem, hogy ők mit csinálnak akkor, amikor senki nem látja őket. Az anonimitásukat megtartva és a teljesség igénye nélkül, íme a lista:

1. Megesszük a gyerekek elől eldugott csokit. Jó, ezt mondjuk biztos csak én csinálom. 😀 De vállalom. (Ezért mondom mindenkinek, hogy senki ne adjon ajándékba a gyerekeknek csokit, mert csak az én fenekem lesz nagyobb tőle 😀 )

2. Mesecsatornákat nézünk akkor is, amikor a gyerekek nincsenek otthon. Babi kávézója forevör.

3. És ha nem mesét nézünk, akkor Jégvarázs dalokat énekelünk és táncolunk rájuk otthon. (Még mindig egyedül, amikor senki nem látja.)

4. Instagramon vagy Facebookon anyukás csoportokban, posztokon húzzuk fel magunkat, írunk kisregényt, miért ne bántsák már a nyilvánosan szoptatós/nem szoptatás/császáros/nem császáros/ tápszeres/nem tápszeres/gyermekét bölcsibe vivő/nem bölcsibe vivő anyukákat. Majd mielőtt elküldenénk, inkább kitöröljük és hagyjuk a fenébe.

5. Ja, és meglepően sokat Instagramozunk a mellékhelyiségből.

6. Sírni legtöbbször a zuhany alatt vagy a kocsiban szoktunk.

7. A kutyával dupla kört megyünk sétálni, csak hogy később érjünk haza. Hasonló igaz a munkából való hazamenetel kapcsán is, amikor szándékosan kerülőúton megyünk, csak hogy még 5 percig élvezhessük a csendet és az egyedüllétet.

8. Előfordul, hogy pizsamában visszük a gyereket oviba, bölcsibe. Vagy ugrunk le a boltba. Jó, ez leginkább hűvösebb évszakokban játszik, amikor senki nem látja, mi van a kabát alatt. Csak mi tudjuk. 🙂

9. A hajmosás utáni ötödik napon is megpróbálkozunk a száraz samponnal, hátha.

Aztán végül marad az anya- (vagy más néven gyes-) konty.

10. Hosszú órákat perceket töltünk azzal, hogy amikor végre elalszanak vagy nincsenek itthon a gyerekek, ahelyett, hogy haladnánk a dolgainkkal, ne adj Isten aludnánk (micsoda hülyeség ez már 😀 ) róluk nézünk fotókat, videókat…

11. És bár végül, de nagyon nem utolsó sorban: MINDENT! A ház nem magától lesz tiszta, az ebéd nem magától készül el, a ruhák nem maguktól kerülnek be a szekrénybe tisztán, kivasalva, a tányérok és a poharak szintén, és a szőnyeg sem porszívózza ki magát. Pedig milyen jó lenne.

És te mit csinálsz akkor, amikor senki nem látja? 🙂

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

háziállat

Új hobbi a négy fal között: tartsatok királysiklót!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
1
apa és apu

Hogyan lettünk Apa és Apu? Egy magyar szivárványcsalád örökbefogadásának és családdá válásuknak története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
194 szavazat
Top
2
hintázás

Ezért nagyon-nagyon fontos, hogy hintázzanak a gyerekek!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
12 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek