Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Koronavírus második hullám: A járványszakértő szerint súlyosabb második hullám jöhet!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
46 szavazat

A Univerisity of California járványspecialistája, Ravina Kullar szerint a COVID-19 második hulláma akár sokkal súlyosabb lefolyású is lehet, mint amilyen az első volt.

Elolvasom
anyaság
Illusztráció: Getty Images
2020.06.04

11 dolog, amit anyák csinálnak, amikor senki nem látja őket

A WC-ben sírunk, dugicsokit eszünk és alvás helyett a gyerekeink fotóit nézegetjük. És még nincs vége a listának.

Az ÉvaMagazin.hu-n futottam bele pont egy cikkbe, ami arról szól, hogy mit csinálunk akkor, amikor senki nem lát minket. És rögtön az jutott eszembe, hogy hát tök sok ilyen dolog van, ami kifejezetten ránk, anyukákra igaz. Felhívtam néhány anyukát az ismerettségi körömből és megkérdeztem, hogy ők mit csinálnak akkor, amikor senki nem látja őket. Az anonimitásukat megtartva és a teljesség igénye nélkül, íme a lista:

1. Megesszük a gyerekek elől eldugott csokit. Jó, ezt mondjuk biztos csak én csinálom. 😀 De vállalom. (Ezért mondom mindenkinek, hogy senki ne adjon ajándékba a gyerekeknek csokit, mert csak az én fenekem lesz nagyobb tőle 😀 )

2. Mesecsatornákat nézünk akkor is, amikor a gyerekek nincsenek otthon. Babi kávézója forevör.

3. És ha nem mesét nézünk, akkor Jégvarázs dalokat énekelünk és táncolunk rájuk otthon. (Még mindig egyedül, amikor senki nem látja.)

4. Instagramon vagy Facebookon anyukás csoportokban, posztokon húzzuk fel magunkat, írunk kisregényt, miért ne bántsák már a nyilvánosan szoptatós/nem szoptatás/császáros/nem császáros/ tápszeres/nem tápszeres/gyermekét bölcsibe vivő/nem bölcsibe vivő anyukákat. Majd mielőtt elküldenénk, inkább kitöröljük és hagyjuk a fenébe.

5. Ja, és meglepően sokat Instagramozunk a mellékhelyiségből.

6. Sírni legtöbbször a zuhany alatt vagy a kocsiban szoktunk.

7. A kutyával dupla kört megyünk sétálni, csak hogy később érjünk haza. Hasonló igaz a munkából való hazamenetel kapcsán is, amikor szándékosan kerülőúton megyünk, csak hogy még 5 percig élvezhessük a csendet és az egyedüllétet.

8. Előfordul, hogy pizsamában visszük a gyereket oviba, bölcsibe. Vagy ugrunk le a boltba. Jó, ez leginkább hűvösebb évszakokban játszik, amikor senki nem látja, mi van a kabát alatt. Csak mi tudjuk. 🙂

9. A hajmosás utáni ötödik napon is megpróbálkozunk a száraz samponnal, hátha.

Aztán végül marad az anya- (vagy más néven gyes-) konty.

10. Hosszú órákat perceket töltünk azzal, hogy amikor végre elalszanak vagy nincsenek itthon a gyerekek, ahelyett, hogy haladnánk a dolgainkkal, ne adj Isten aludnánk (micsoda hülyeség ez már 😀 ) róluk nézünk fotókat, videókat…

11. És bár végül, de nagyon nem utolsó sorban: MINDENT! A ház nem magától lesz tiszta, az ebéd nem magától készül el, a ruhák nem maguktól kerülnek be a szekrénybe tisztán, kivasalva, a tányérok és a poharak szintén, és a szőnyeg sem porszívózza ki magát. Pedig milyen jó lenne.

És te mit csinálsz akkor, amikor senki nem látja? 🙂

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Koronavírus második hullám: A járványszakértő szerint súlyosabb második hullám jöhet!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
46 szavazat
Top
1
apák napja

3 apák napi ajándék tipp, amiktől még apa is besír!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
2
holland módszer

Gyereknevelés holland módra – 7 tanács, hogyan csináld!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
28 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek