Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

képernyő hatásai

Kipróbáltam, mi történik, ha 1 hónapig nem engedem tévézni a gyerekemet

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
61 szavazat

Amikor a nyári szünet vége felé egy nap a kisfiam már harmadjára szerette volna megnézni a Repcsiket (egymás után, zsinórban…), és már a szabadtéri programot is visszautasította emiatt, akkor, ott úgy éreztem, hogy ez most nagyon nem az az út, amin nekünk tovább kéne járnunk. A végletek embereként pedig úgy döntöttem, hogy akkor ezen úgy fogunk változtatni, hogy egész egyszerűen holnaptól nincs tévé. Egyáltalán. Úgyhogy picivel több, mint egy hónappal ezelőtt, szeptember 2-án „elromlott” a tévénk. Egy hónap telt el, amely idő alatt nagyon érdekes folyamatokon, változásokon mentünk végig. Igen, mindannyian – a tévé nélküliség ugyanis az egész családunkra kihatott. (Spoiler!) Jó értelemben.

Elolvasom
pizsamaparti
Fotó: Annie Spratt / unsplash
Szerző: Apa magazin
2019.10.09

Hogyan készítsd fel a gyereket – és magadat is – az első pizsamapartira?

Máshol aludni márpedig muszáj. Hiába a te kis gyermeked, olykor el kell engedned magad mellől – és sokkal jobban jársz, ha ezt nem húzod tinédzserkorig.

Gyermekem sülve-főve együtt van az egyik osztálytársával, és már egy ideje azzal nyaggat, hogy náluk akar aludni valamelyik hétvégén. Nem igazán aludt még máshol, szóval kicsit tartok tőle. Hogyan csináljuk, hogy mindenkinek jó legyen?

Minden gyereknek kell, hogy legyen egy hely, amit otthonának nevezhet, viszont egy idő után rossz, ha foggal-körömmel ragaszkodunk ahhoz, hogy csak az ő környezetében aludjon el, sehol máshol. A baráti hétvége előtt azért érdemes beiktatni legalább néhány alvást az egyik nagyszülőnél, hogy gyermeked is szokja a műfajt. A tapasztalat azt mutatja, hogy minél előbb elkezditek ezt, annál könnyebb lesz megszoknia a gyereknek – és nem mellesleg nektek is.

Hogyan készüljünk fel?

A legegyszerűbb és legmegnyugtatóbb módszer, ha elpróbáljátok az egészet! Ágyazzatok meg egy másik szobában, vagy ha ennél komolyabb, élesebb próbát szeretnétek, akkor beszéld meg egy közeli – és lehetőség szerint a közeledben is lakó – barátoddal, hogy aludhat-e nála.

Ez tök jó ötlet! De a gyerekem néha szokott rosszat álmodni, amikből visítva ébred fel éjjel kettőkor… Ez kizáró tényező?

Inkább gondolj bele abba, te mit szólnál, ha átjönne hozzátok aludni egy gyerek és a sivítására riadnál fel az éjszaka közepén. Ilyen esetekben jobb húzni egy kicsit ezt a barátnál alvás dolgot.

Igazából az is zavar, hogy nem nagyon ismerem a másik srác szüleit.

A cikk folytatásához kérjük, regisztrálj!

Érdekel a folytatás? Regisztrálj az oldalra, és most egy extra lehetőséggel is megjutalmazunk!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

A regisztrálás most INGYENES és CSAK 20 másodperc!

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

képernyő hatásai

Kipróbáltam, mi történik, ha 1 hónapig nem engedem tévézni a gyerekemet

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
61 szavazat
Top
1
szoptatás

Undorodott a szoptatástól, most magyar nők tízezreinek segít, akiknek nem megy a szoptatás

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
35 szavazat
Top
2
házi feladat

Majd a szülők elmondják: ezért nem kéne házi feladatot adni az általános iskolás gyerekeknek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
11 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek