Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

külföldi oktatási rendszerek

Házi alig, iskolakezdés 9-kor és még 8 ok, amitől világbajnok a finn iskola

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
475 szavazat

Alig van házi feladat, nincsenek különórák, később kezdődnek, de korábban fejeződnek be az iskolában töltött napok, a finn diákok mégis minden nemzetközi mérésen, teszten az élbolyban végeznek. Elmondjuk, hogyan csinálják.

Elolvasom
házimunka
Fotó: Getty Images
2019.10.12

8 háztartási titok, amit mindenképp adj át a gyermekednek!

Kétség sincs afelől, hogy a technológia megkönnyítette az életünket a háztartás terén (is). De még a mosogatógépek és robotporszívók sem helyettesíthetik azokat az időtlen háztartási trükköket, amelyeket már nagyanyáink is használtak.

A most következő örökérvényű tippeket és trükköket a goodhousekeeping.com szakértői és bloggerei gyűjtötték össze, a listát pedig mi is kiegészítettük. Reméljük, hogy hasznosnak találod majd ezeket, és a saját praktikáiddal együtt adod majd át őket te is a csemetéidnek.

Mindig tartson otthon ecetet

Ez a természetes tisztítószer számtalan feladatra bevethető a háztartásban, pláne szódabikarbónával vegyítve. Fertőtlenít, zsíroldó, vízkőoldó, leszámol a kellemetlen szagokkal, a penésszel és a baktériumokkal. Tisztítja a foltokat a textileken, munkafelületeken, burkolatokon – hisz tudod…

Mosson és vasaljon (jól)

Ha a gyereked gyűrött inget vagy ruhát visel az állásinterjún, akkor lehet, hogy emiatt nem kapja majd meg az ajánlatot. Mindenképp avasd be a vasalás rejtelmeibe, hogy mi az, amit gőzölni kell és mi az, amit nem, ahogyan abba is mit, hogyan kell mosni. De talán a legegyszerűbb, ha segítesz neki értelmezni a ruhák címkéit.

Óvatosan kezelje a ruhaneműket

Mosás előtt fordítsa ki a nadrágokat (így a színük is kevésbé kopik). Ez egy biztos módszer arra, hogy ne kerüljenek be blokkok vagy zsebkendők a mosódobba. Ha ennek ellenére mégis megtörtént a baj, használjon ruhatisztító hengert a ruhák szösztelenítésére. Soha ne csavarja ki a pulóvereket és a gyapjúból készült holmikat mosás után. Inkább fektesse egy törölközőre, majd csavarja fel. Ez felszívja belőle a maradék nedvességet és nem fog összegyűrődni.

A fogkrémet ne csak fogmosásra használja

Érdemes egy olcsóbb (fehér színű) változatot félretennie a takarítószerek közé, amit a használhat majd az ékszerei kifényesítésére, fugatisztításra, a fal apró hibáinak kijavítására.

Spóroljon némi időt és energiát

A függönymosás igazi tortúra. Ehelyett inkább javasold számára, hogy a gyakori mosás helyett, inkább porszívózza ki a függönyöket a következőképpen: húzzon egy nejlonharisnyát a porszívó fejére, így a vakuum nem fogja beszippantani az anyagot, azonban a port igen – így máris ritkábban kell majd a gépbe dobnia.

Porolja le a villanykörtéket

Gyakran megfeledkezünk róluk, pedig csak úgy vonzzák a port, ezáltal pedig kevesebb fényt adnak. A portörlésnél erre is érdemes ám figyelni.

Mindig ágyazzon be

Így sokkal jobb lesz reggel elindulni otthonról, és persze hazaérkezni is. A lepedő felrakását illetően például érdemes elsajátítani a kórházi vagy más néven katonai technikát, ami „egyben tartja” az ágyat és ezáltal mindig rendezett lesz. A lényege a lepedő sarok hajtogatásában rejlik, itt elsajátíthatjátok ezt a technikát.

Tanuljon meg főzni

Mindegy, hogy tőled, a nagyitól vagy az internetről, de legyen legalább 5-6 olyan étel, amit magabiztosan el tud készíteni.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
14 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET?
 AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY
 MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON
 ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

külföldi oktatási rendszerek

Házi alig, iskolakezdés 9-kor és még 8 ok, amitől világbajnok a finn iskola

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
475 szavazat
Top
1
mozaik család

Igaz történet: Szülés után az exem és a vőlegényem együtt vittek haza a kórházból

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
9 szavazat
Top
2
házassági évforduló

Üzenet a feleségemnek a házassági évfordulónkra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek