Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

óvodai beszoktatás

Így készülünk vissza az oviba: 7 tipp, hogyan veheted könnyedebbre a karantén utáni ovis visszaszok(tat)ást

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat

Két és fél hónap után ma újra nyitnak az óvodák, az én lányom is ismét be fog járni. Ám az ovis mindennapokba való felhőtlen és örömteli visszatérés nem feltétlenül magától értetődő. A karanténban töltött idő nagyjából egy nyári szünetnek felel meg. A hosszú kimaradás, a rendkívüli nyitás és a nyár nem könnyíti meg a visszaszokást és a visszaszoktatást. Most kiemelten figyeljünk a gyermekünk lelkére!

Elolvasom
Koronavírus
Three generation Family with two children having fun in a park at picnic. Grandparents on grass, and parents playing with daughters. Selective focus to father holding swing.
2020.03.27

24 óra szabi: Így telne egy napom, ha 24 óráig nem lenne koronavírus-járvány

A koronavírus önkéntes karanténja előtt hetekig beteg volt az egész családunk, így nagyjából 5-6 hete a közért és az otthonunk tengelyén mozgok. Tegnap estére éreztem azt először, hogy szükségem lenne a friss levegőre, hogy szabadságért kiált a testem és a lelkem is. Mikor elcsendesedett a ház, csordultig engedtem a fürdőkádat forró vízzel és eljátszottam a gondolattal: mi lenne, ha csak egyetlen napra következmények nélkül szüneteltethetnénk az egész világon a járvány létezését.

Reggelenként 1-1 órát még alhatok, hogy kipihenjem a fogzós félévesemmel töltött éjszakai buli fáradalmait. Ilyenkor a férjem készíti az egész család reggelijét és ő kezdi el a vasútpályát építeni, amin egész nap, megállás nélkül zakatolnak a kisvonatok. Ha holnap reggel minden visszaállna a régi kerékvágásba, és szabadon járhatna-kelhetne mindenki, nem bújnék vissza az ágyba még tíz percre sem!

Kakasszóra ébrednék a gyerekekkel, fürgén felöltöznénk és első úticélunk a piac lenne.

Friss zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszernövényekkel, ropogós pékárúval és valódi házi tejtermékekkel megpakolt kosarakkal térnénk haza.

Felhívnánk a család apraja-nagyját, hogy pattanjanak autóba, mert ma nálunk lesz a családi ebéd.

Hatalmas dunsztosüvegekbe háromféle limonádét készítenék, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. A ropogós bagetteket karikára vágnám, mellé mindenféle kencét készítenék, és hasábokra vágott zöldségeket tálalnék. Nah, nem az étkezőasztalunkra, hanem a társasház kertjében lévő zöld füves rétre.

Pokrócokon ebédelnénk a kék ég alatt. A fotómasinám sem pihenne. Fotóznám ahogy a testvéreim kergetik a három és félévesemet, anyukám szemében a megbúvó könnycseppeket, a nagy öleléseket, nagyanyám gurgulázó nevetését, azt ahogyan a férjem ugratja a sógornőmet és apósom rosszalló tekintetét.

Aztán ebéd után, amikor a gyerekek mély álomba merülve pihenik ki a délelőtt izgalmait, kézen fognám a férjem és meg sem állnánk egy közeli fürdő eldugott medencéjéig. Csak néznénk egymást és hallgatnánk a csendet. Nem sokáig, csak egy órácskát.

A délutáni uzsonnát már az állatkertben költenénk el. A kisfiamnak testközelből mutatnám meg a kecskéket. Biztosan ugyanannyira odáig lenne értük, mint a kutyánkért vagy a macskánkért.

A lányomat pedig valószínű nem is látnám a zárásig, hiszen most is, minden nap oda kívánkozik. Azt sem tudná, merre szaladjon örömében.

Esti altatás után farmerbe és tornacipőbe ugranék, pont úgy, mint azok az anyatársaim, akikkel nap mint nap a közösségi oldalakon erősítjük egymást. Felbontanánk néhány palack bort és hatalmas ölelésekkel, személyesen is biztosítanánk egymást arról, hogy nagyon jó anyák vagyunk és nem csinálunk semmit rosszul.

Huszonnégy óra. Ennyire vágyom most.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

óvodai beszoktatás

Így készülünk vissza az oviba: 7 tipp, hogyan veheted könnyedebbre a karantén utáni ovis visszaszok(tat)ást

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
1
iskolabezárás

Ezért nyitottak ki, majd zártak is be pár hét után az iskolák Ausztriában és Franciaországban

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
2
babavárás

“Terhes lettem a koronavírus járvány idején úgy, hogy már nem is szeretem a férjem!” – Két nő, két megromlott házasság és egy nem várt terhesség története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek