Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
esti mese
Forrás: Unplash/Ben White
Szerző: Bus István
2020.07.19

40 érdekes adat, amivel lenyűgözheted a gyerekeidet!

Egy apa elalvás előtt nem mesékkel, hanem a nagyvilág haszontalan, ámde érdekes információval szórakoztatta a kislányát. Ám egyszer csak kifogyott az infókból. Szerintetek mit csinált?

Hát a Redditen kért újabb izgalmas infókat a felhasználóktól. A kérdése azonnal virális lett: százezren lájkolták, és jött rá több mint húszezer hozzászólás. Itt van egy találomra szemezgetett negyvenes lista. Szerintünk felnőttek is remekül elszórakozhatnak rajta.

 1. Léteznek olyan ásópókok, amelyek apró békákat tartanak az üregükben azért, hogy a békák felfalják a pókpetékre ácsingózó egyéb rovarokat. Tehát tulajdonképpen, az apró békák a pókok macskái.
 2. Ha idomított farkasokat vagy kutyákat használnak filmekben, a farkukat gyakran digitálisan kell megrajzolni, mert ha ezek az állatok izgatottak vagy örülnek a jól végzett munkának, állandóan csóválják az „igazi” farkukat.
 3. Svájcban nem tarthatsz egy tengerimalacot. A törvény szerint minimum kettőt kell venned, hogy ne legyenek magányosak.
 4. A tengeri vidra-párok háttal a vízen alszanak, úgy, hogy fogják egymás „kezét” (mancsát). Mi több, van kedvenc kabalakövük, amit mindig maguknál tartanak. 
 5. Az Oxfordi Egyetem öregebb, mint az Azték Birodalom.
 6. A tojásrakó emlősöknek nincs köldökük.
 7. A kutyák onnan tudják megjósolni, mikor jössz haza – már ha van rendes napi rutinod –, hogy a reggel „otthon hagyott” illatod mennyire oszlott el az idő elmúltával.
 8. A szarvasmarhák előszeretettel haverkodnak. Ha a legjobb barátjukat elválasztják tőlük, attól kiakadnak.
 9. Az emberi test – a tiéd is, – világít a sötétben. Sajnos ez a biolumineszcencia ezerszer gyengébb, mint azt a szemünk érzékelni tudná.
 10. A lichtensteini hadsereg 1866-ban, az osztrák-porosz háború idején harcba vonult. A hadsereg mind a nyolcvan tagja. Viszont 81-en jöttek haza, mert útközben összebarátkoztak egy osztrák fickóval, aki közéjük állt.
 11. Figyi! A legtöbb elefánt könnyebb, mint egy kékbálna nyelve!!!
 12. A tigriseknek a bőrük is csíkos.
 13. A vombat kocka alakút kakál.
 14. Az Északi-sark angol neve „Arctic” a görög „arktos”, vagyis „medve” szóból származik. Görögül tehát van a Medve, az Antarktisz pedig a „Nem medve”. (Ugye, az egyiken él jegesmedve, a másikon meg nem.)
 15. A skótok nemzeti állata: az unikornis!
 16. A szarvasmarhák izgatottá válnak, ha kiraknak egy puzzle-t. 
 17. Ha úgy döntesz, hogy nem vállalsz gyereket, te leszel az első abban a négymilliárd éves láncban, amely a legelső földi élőlénytől indulva, benned végződik.
 18. Mióta a Plútó nevű bolygót (égitestet?) felfedezték, még nem tett meg egy teljes kört a Nap körül.
 19. Az Adwaita nevű óriásteknős 2006-ban hunyt el. Ámde 1750 előtt született – mielőtt megalapították volna az Amerikai Egyesült Államokat.
 20. Amikor a méhek egy új királynőt választanak, akkor speciális mézzel etetik, ami teljesen megváltoztatja a szervezetét és a testfelépítését.
 21. Amikor egy macska égnek álló farokkal közelít feléd, azt jelenti, hogy nagyon bír.
 22. Egy nap a Vénusz bolygón hosszabb, mint egy év ugyanott. Hát ez meg hogy lehet? Úgy, hogy lassabban forog a saját tengelye körül, mint amennyi idő alatt megtesz egy fordulatot a Nap körül.
 23. Amikor ez első piramisok épültek Egyiptomban, még létezett és élt a Földön a gyapjas mamut.
 24. A méhek a táncukkal mondják el a többieknek, hol találnak élelmet (virágokat).
 25. 1914 előtt a szülők postán is feladhatták a gyerekeket a nagyinak. (Nem dobozban!)
 26. A homárt sokáig olyan undorítónak találták, hogy a rabokat etették velük – főleg akkor, ha nagyon meg akarták őket büntetni.
 27. A macska dorombolásának frekvenciája javítja a csontsűrűséget és a csont erejét.
 28. A gömbhal nem a levegőtől fúvódik fel, hanem a víztől.
 29. A banán bogyótermésnek számít. Az eper viszont nem.
 30. A bébipanda, amikor megszületik, kisebb, mint egy kisegér.
 31. Van egy sziget Japánban, amit kizárólag bolyhos nyuszikák laknak!
 32. A Hold átmérője 400-szor kisebb, mint a Napé. A Nap azonban 400-szor távolabb van. Ez az oka annak, hogy a napfogyatkozáskor a Hold éppen eltakarja a Napot.
 33. Létezik egy olyan olasz bank, amely kizárólag parmezánsajttal kereskedik.
 34. A piramisok Kleopátra korában épültek.
 35. A kesudió igazából egy gyümölcs.
 36. Az evolúció során hamarabb fejlődtek ki a cápák, mint a fák.
 37. A kékbálna szíve akkora, mint egy Volkswagen Bogár.
 38. A kenguruk nem képesek hátrafelé lépkedni (ugrálni).
 39. A tengeri vidrák a kedvenc köveiket a bőrükből kialakult zsebben tartják.
 40. A „rubberducking”, azaz a „gumikacsázás” a programozók egyik hibakeresési módszere. Úgy csinálják, hogy a gondjukat elmesélik egy gumikacsának. Mire megfogalmazzák a problémát, többnyire rá is jönnek a megoldásra.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
37 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Ajánlott cikkek