Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gólyák

Gólyakukkolás – mutatjuk, kiket érdemes online nézni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat

Nézz bele a gólyafészkekbe! De vigyázz, nem minden fog tetszeni, amit ott látsz! (Bónuszként jön néhány egyéb állatos webkamera is!)

Elolvasom
mesék
2020.04.04

5 mese, amit biztosan megnézek a gyerekeimmel a karantén alatt – de akár nélkülük is!

Sőt, ha ők nem is akarják megnézni, én biztosan megteszem, akár egyedül is, hiszen gyermekkorom nagy kedvencei voltak.

5. Pocahontas

Pocahontas, az indiánlány és a rézbőrű ‘indiánvadász’ John Smith szerelmének gyönyörű története, amely megmutatja, hogy a szerelem mindent le tud győzni, különbségeket, távolságokat, előítéleteket – mindezt gyönyörű dalokkal megspékelve.

4. A kishableány

A sellő, aki lábakat akar, aki unja a tengert, akire vár a föld és a jóképű hercege, aki unja az úszást, mert futni vágyik a homokban. Kalandjain vicces tengeri barátai is elkísérik Arielt, a kis halacska: Ficánka és a mindenbe beleszóló Sebastian. Mondanom se kell, hogy a dalokat máig nem tudom kiverni a fejemből. Remélem, a kislányom se fogja tudni majd.

3. Herkules

Ha a zenék alapján kellene választanom, egyértelműen a Herkules lenne az első helyen, mert zseniális dalok csendülnek fel benne és olyan ismert magyar énekhangok kölcsönzik például az én személy szerinti kedvenceim, a múzsák hangját, mint Tunyogi Bernadett, Náray Erika, Janza Kata, Tisza Bea és Fehér Adrienn. És persze a görög mitológiai hős, Herkules története is nagyon élvezhető, még gyerekként is! Úgy örültem neki, mikor megláttam, hogy márciustól az HBO GO mesetárába is felkerült!

2. Őslények országa

Nagyon nehéz döntés volt ezt a mesét a második helyre tenni, ugyanis szerintem az egyik legcsodálatosabb mese a világon, vagy kismilliószor megnéztem gyermekkoromban. Ráadásul pont abban az évben jelent meg, amelyben születtem. Ám mivel ez az egyetlen mese, amelyben senki nem énekel, nincs egy dal se, így úgy döntöttem, nem lenne fair tőlem a dobogó első helyére rakni. De ettől még nézzétek meg meg és az eredeti szinkronosat, mert tényleg nagyon bájos történet.

1. Macskarisztokraták

Hozzánk csak 1994-ben jutott el ez a tündéri mese, ám Amerikában 1970-ben mutatták be. Szóval elég régi mese. Én viszont most, 2020-ban is rajongok érte, örömmel nézem meg Hercegnő, a kiscicák, valamint Thomas o’Pamacska történetét és kutyásként éneklem teljes átéléssel velük, hogy “Minden ember macska nem lehet”. Hmm… nem is várok tovább, ezt most meg is nézem!

Nektek van olyan kedvenc mesétek a gyermekkorotokból, amit szívesen újranéznétek a gyerekeitekkel? Vagy akár nélkülük is? 🙂

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gólyák

Gólyakukkolás – mutatjuk, kiket érdemes online nézni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
1
császármetszés

Hány császárja lehet egy anyának? A hüvelyi szülés vagy a császár kockázatosabb? Nagy szaktekintélyű orvosok válaszoltak császármetszéssel kapcsolatos kérdéseinkre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
2
szex

Hancúr karantén idején: “Az alvásidőben lezavart együttlét végére kelt fel a lányunk, aki nem értette, miért vagyunk meztelenek délután 3-kor”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
12 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek