Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

terhességi teszt

A legfurább helyek, ahol nők terhességi tesztet készítettek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat

Ki mondta, hogy csak kényelmes, otthoni körülmények között lehet terhességi tesztet csinálni? Sokan a legképtelenebb helyszíneken - bezinkúton, bevásálóközpontban – tudták meg, hogy várandósak-e, vagy sem. Vagy mert a helyzet úgy hozta, vagy egyszerűen csak éltek-haltak a kíváncsiságtól.

Elolvasom
gyerekjóga
2020.04.02

6 jógapóz, ami a karantén alatt jótékony hatással lehet gyermekedre

Szülőként szerintem az a legfontosabb dolgunk, hogy megmutassunk és megtanítsunk nekik egy olyan öngondoskodó eszköztárat, ami a segít nekik: kezelni a stresszt és feszültséget, megmutatja nekik hogyan kezeljék rugalmasan a problémákat, hogyan reagáljanak a kihívásokra, megtanítja őket feltölteni az energiaszintjüket, tudatosan a jelenben lenni, és ami a legfontosabb, hogyan váljanak a lehető legjobban önmagukká.

A jógában az a szuper, hogy minden hangulatra, érzelmi állapotra és energiaszintre vannak mozdulatok, így mindig megtaláljátok majd a megfelelő pózokat és feladatokat! Meg tudod gyermekednek mutatni például, hogy miket csináljon alvás előtt, vagy ha bátor szeretne lenni, esetleg ha fél és szorong valamitől.

A Jógakalanddal téged, mint Anyukát szeretnélek inspirálni, hiszen Te vagy az elsődleges minta, a leghitelesebb és legfontosabb személy gyermeked életében. Ha Te megmutatod neki, hogyan lehet kalandosan és játékosan megismerkedni a jógával, azzal a lehető legjobbat teszed gyermekednek. Most bele is vághattok a közös kalandba ezekkel a feladatokkal!

6 tavaszi játékos gyerekjógapóz az egész családnak!

Tulipán póz

Tulipán nélkül nem létezik tavasz, ezért mindenképpen szerettem volna kitalálni egy hozzá hasonló pózt, már csak azért is, mert ez az egyik kedvenc virágom. 🙂

Így csináljátok: Könnyen tulipánná változhattok Ti is, ha ráültük a sarkatokra, kiegyenesítitek a hátatokat, beszívjátok a köldökötöket és egy kicsit előre billentitek a medencéteket! A lényeg, hogy ne toljátok ki a feneketeket hátrafelé, hozzátok inkább előrefelé. Majd egy belégzéssel emeljétek a kezeteket a magasba, nyújtsátok ki a fületek mellett a vállaitokat engedjétek vissza, fordítsátok kifelé a kézfejeteket, és egy kicsit hajlítsátok be a könyökötöket. Így formázzátok meg a tulipán fejét. 🙂 Ebben a pozícióban vegyetek 3-5 mély lélegzetet a pocakotokba, majd ha van kedvetek, dőljetek kicsit jobbra, balra, előre és hátra, mintha a tavaszi szellő megfújna Titeket. Ami fontos, hogy a dőléseknél kifújjátok a levegőt, és amikor visszaértek középre, mindig szívjátok be a levegőt.

Fa póz

Tavasszal végre ismét zöldek lesznek a fák, amik mindig olyan nagy erőt, biztonságot és stabilitást sugároznak magukból! Nem véletlenül választottam mára ezt a pózt, mert ez fejleszti az egyensúlyérzéket, a koncentráció készséget, stabilizál és frissíti az idegrendszert.

Így csináljátok: Helyezzétek a testsúlyt először a bal lábra, majd húzzátok fel a jobb lábat! Ha megy, a sarkatokat nyomjátok a combtőbe, ha így még nehéz, akkor tehetitek a bokára vagy a sípcsontra is, a lényeg, hogy a térdre ne! Belégzéssel emeljétek fel a karotokat, a kezek lehetnek a mellkas előtt, összeérintve a tenyereket, nyújtva a fej fölött, összeérintve a tenyereket, vagy így, ahogy én csinálom. 🙂 Segít megtartani az egyensúlyt, ha fókuszáltok egy pontra magatok előtt! Tartsátok ki a pózt, vegyetek 3-5 mély lélegzetet így. Természetesen segíthettek megtalálni a gyerekeknek az egyensúlyt. Álljatok mögéjük, és tartsátok meg finoman őket, amíg felveszik a pózt, majd finoman engedjétek el őket. Beszéljétek meg, ki milyen fa szeretne lenni. 🙂

Katica póz

A gyerekek imádják a katica bogarakat, pláne ha mászkál a kis kezükön és elrepül róluk. 🙂 Katicák nélkül tavasz sem létezik, úgy nem is volt kérdés, itt a helye a kihívásunkban! Ez egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb póz, amit a jógában Babapóznak hívnak. Ez egy abszolút pihenő pozíció. Nagyon jól nyugtatja az idegeket, segít elcsendesíteni az elmét.

Így csináljátok: Helyezkedjetek el sarok ülésben, majd hasaljatok a combotokra. A homlokotokat tegyétek a talajra, a kezek lehetnek mellettetek, a homlok alatt, vagy nyújtva a fej fölött, esetleg a derékon. Úgy is megcsinálhatjátok, hogy a térdeiteket csípőszélességre nyitjátok, és a combjaitok közé fekszetek le, így a mellkas is leér a földre, így még intenzívebb a hatás.

Gólya póz

Szerintem a gyerekek egyik kedvenc madara a gólya, legalább is nekem az volt, mert nagyon különlegesen néz ki a hosszú csőre és lábai miatt. Ezt a pózt azért lesz érdemes gyakorolni, mert koncentrációra tanítja a kicsiket:)

Így csináljátok: Először is, álljatok meg egy helyben és nézzetek ki egy pontot, szemmagasságban, amire figyelni fogtok. Ha ez megvan, emeljétek fel egyszerre jobb lábatokat és a karokat. A lábat derékszögig emeljétek fel behajlítva, a lábfej spicceljen. A karokkal a fülek mellett nyújtózzatok, a kézfejeket hajlítsátok be a csuklótoknál, és az ujjaitokkal nyújtózzatok lefelé. Majd ugyanezt a másik lábbal is csináljátok meg. Az a jó, ha minél tovább kitartjátok az egyes oldalakat (kicsiknél elég az 5 mp, nagyobbaknál a 15 mp).

Kelj fel Jancsi

Azt hiszem a mostani helyzetben minden alkalmat meg kell ragadni egy kis jó kedvre! Na ettől a feladattól fülig ér majd a szátok, a felnőtteké is:) Én már többszörösen teszteltem, egyszerűen nem lehet nevetés nélkül kibírni😂

VIDEÓ is van róla a Facebook és Instagram oldalunkon, például ITT!

https://www.instagram.com/p/B9qrF7qhH3e/

Így csináljátok:

Üljetek egy puhább felületre úgy, hogy a talpaitok összeérjenek, és az ujjaitokkal jó szorosan fogjátok össze azokat! Egy kicsit gömbölyödjetek össze, majd kezdjetek el hintázni szép lassan jobbra, aztán balra. Fokozzátok az intenzitást és ha már eléggé jó lendületben vagytok, dőljetek az egyik oldalatokra ( ne a hátatokra ) és forogjatok körbe, mint egy Kelj fel Jancsi:) Mindig tudtok lendületet venni egy kis hintázással, ha nem sikerülne átfordulni elsőre. A végén ugyanide a kiinduló pózba értek vissza, majd a másik irányba is csináljátok meg a kört!

Tavaszi szellő

Ez a feladat azért a kedvencem, mert ha felveszed ezt a pózt, és kicsit elmélyülsz benne, tényleg olyan, mintha megszűnne a világ és csak szépen áramlanál mint egy szellő. Megnyugszol, elfogadsz és csak létezel. Kifejezetten ajánlom szülőknek, hogy akkor is csinálják meg, amikor a gyerekek már lefeküdtek, hogy egy kicsit el tudjanak csendesülni! Lefekvés előtt szuper program.

Így csináld: Ülj sarokülésbe, majd engedd be a fenekedet a lábszáraid közé, egészen a talajig. A tenyereidet tedd a talpakra, majd szép lassan kezdd el leengedni magad a földre úgy, hogy a könyöködre támaszkodsz, és csigolyáról csigolyára, tényleg lassan engeded le magad. A földön nyújtózz meg a gerinceddel, emeld fel a karokat a füled mellé, és érintsd össze a tenyereidet! Kiemelten fontos, hogy minimum 5X vegyél jóóó mély levegőt ebben a pózban, mert akkor tudod átélni a hatását:) Fontos, ha nem tudsz így lefeküdni, anélkül, hogy kényelmetlen lenne, vagy fájna, akkor mindenképp tegyél be egy párnát a hátad alá, a keresztcsontodhoz közel. Egyébként így szerintem sokkal többet is ad ez a póz, szóval, ha fáj, ha nem, akkor is próbáld ki párnával.

Ha tetszettek a játékos feladatok, ismerd meg jógás mesekönyveinket és játékainkat, amikkel segítünk az otthoni jógázást igazi kalanddá varázsolni.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

terhességi teszt

A legfurább helyek, ahol nők terhességi tesztet készítettek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
1
nyaralás

Nyaralást terveztek? Biztonsági szempontok, ha úticélt választanátok idén nyárra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
2
iskolabezárás

Ezért nyitottak ki, majd zártak is be pár hét után az iskolák Ausztriában és Franciaországban

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek