Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

apa és apu

Hogyan lettünk Apa és Apu? Egy magyar szivárványcsalád örökbefogadásának és családdá válásuknak története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
192 szavazat

Interjú az ország kedvenc szivárványcsaládjával, akik választ adnak arra a kérdésre, miért nincs az ég világon semmi gond azzal, ha egy kisfiúnak Apa és Apu a szülei.

Elolvasom
dolgozó anyák

7 magyar édesanya, aki sokkal több, mint „csak” egy édesanya

Belvárosi könyvesbolt galériáján gyülekezik, készülődik és nagyon-nagyon izgul hét nő. Hétköznapi, mondhatni: átlagos nők. Olyanok, mint te vagy én. Legalábbis mások számára olyanok lehetnek. Nekem viszont többek. Sokkal többek. Édesanyák. Egy-két, sőt, akár három gyermekes édesanyák. És mellette alkotók. Vállalkozók. Dolgozók. Álmaikat megvalósító édesanyák. És nem is akármilyen álmok ezek. Olyan nők, akikre mindent lehet mondani, de azt nem, hogy „csak” édesanyák.

Egy nagyon kedves kis sajtótájékoztatóra kaptam pár hete meghívót. 7 hazai márka, 7 alkotó, 7 kézműves, 7 vállalkozó, 7 édesanya. Szóval 7 nő a karácsonyi őrület előtt szerette volna megmutatni, mit is készítenek ők, mi rendelhető tőlük akár most még gyorsan, ami még a fa alá be is kerülhet. Kézzel készített, kreatív, egyedi, fejlesztő, környezetbarát, tudatos ajándékok. Aki ismer és követi az írásaimat és jómagamat is az Instagramon, tudja, hogy bár minden édesanya közel áll a szívemhez, a dolgozó, álmaikat megvalósító édesanyák talán eggyel picit még közelebb. Ezért kérlek, engedjétek meg, hogy (egyelőre csak) röviden bemutassam nektek ezt a hét nőt és azt, hogy mit, miért és hogyan is csinálnak. Igen, reklámozni is szeretném őket, de itt most nem a vásárlás a lényeg, hanem a ti választásotok. Hogy ha ajándékozni és vásárolni terveztek a jövőben, akkor először nézzetek szét ezeknél az anyukáknál és ha náluk nem találtok semmit, ami felkeltené az érdeklődéseteket – ami szerintem elképzelhetetlen -, akkor nézzetek csak szét máshol.

Levente Dorka
Miaszösz textiljátékok
@miaszosz_textiljatekok

Dorka elmondhatja magáról, hogy mesés családja és mesés élete is van. Egyrészt a klasszikus értelemben: három gyermekének és támogató férjének hála tényleg mesébe illő minden. Másrészt pedig mivel szülei meseírók, így már gyermekkorától fogva igazán mesés környezetben nőhetett fel. Ennek tudatában talán nem is csoda, hogy a benne tovább formálódó mesevilág végül textiljátékok formájában kelt életre.

Figurái egytől egyig egyedi, saját tervezésű és kézzel készült alkotások. A hordozó kutyaapukától kezdve a cuki borzlányon át a textilbálnáig, a veteményeskerttől a karácsonyfának öltözött babáig Dorka mindent el tud és el is készít! Figurái pedig olyan gondosan készülnek, hogy nem kell tartanunk leszakadó karoktól vagy szemektől. Néha, ha valamilyen oknál kifolyólag úgy alakul, még Dorka is alig bírja visszabontani őket. És a kedvencem: a webshopjában található Mesetárban minden figurájához saját, ismert kortárs szerzők és Miaszösz mesepályázat alkotók által írott meséket is találsz, melyeket már most szólok, hogy imádni fog minden kis új Miaszösz textiljáték tulajdonos.

MIASZÖSZ kuponkóddal november 30-ig 10% kedvezménnyel rendelhetsz a webshopból!

Krizsanóczi Márti
Symbyo gyerekruhák
@symbyo

Ha valaki, hát három gyermek édesanyjaként Márti nagyon jól tudja, milyen fontos a gyerekruhák esetében, hogy:

  • jó minőségű legyen,
  • cuki legyen,
  • környezetbarát legyen,
  • ha jön a második gyerek és az mondjuk más nemű, akkor akár neki is jó legyen,
  • babakocsiba és kendőbe is jó legyen,
  • meg úgy egyáltalán, jó sokáig jó legyen és ne kelljen 2 mosás után kidobni, vagy max alváskor ráadni, mert annyira kifakult/kibolyhosodott/elfordult az anyag.

Na, ezért vágott bele Márti a Symbyo-ba, ahol csakis biopamut és öko-tex alapanyagokkal dolgozik. Szeretem, hogy a ruhái mérete patentokkal és fel-, valamint lehajtogatással is állítható, vagyis simán jók még egy babára is akár egy évig. (Pedig mind tudjuk, a babák max. félévente kinőnek mindent.)

És még jobban szeretem, hogy kifordíthatóak is, így egyrészt rögtön két mintázatú ruhát szereztünk be egy áron, radásul a mosások száma is igencsak leredukálható ilyen darabokkal. De bevallom, a legnagyobb kedvencem a Miaszösz-szel együtt létrehozott saját tervezésű textilkollekció, amelynek hála van már saját baba csomagjuk, textilzsákuk, mindenféle gyerekruháik és gyerek kötényük is, amit például az én Máté fiamról napközben azóta nem tudok levenni, mióta megkapta a sajátját. A kiskonyhájában állandóan úgy főz, hogy rajta van. Kell ennél jobb visszajelzés?!

A VELEDNŐ kuponkódot használva ajándékot kapsz, ha november 30-ig rendelsz a Symbyo webshopjából!

Varga Kata
Sweet Little Home
@sweet_little_home

Kata a nemtudomhogycsinálja anyuka. De tényleg. Az egy dolog, hogy az egész eseményt ő szervezte és menedzselte le teljesen egyedül, mivel KATAlizátor néven az az egyik munkája, hogy anyavállalkozók munkáját segíti tartalomgyártással, social media tanácsadással és virtuális asszisztenciával. Mellette egy kisfiú büszke és boldog anyukája is még, és még ezen túl is jut ideje egy másik vállalkozásra is, hiszen egy saját webshopja is van, ahol cuki, egyedi anyukás, apukás, gyerekes, babás, kismamás, családos termékeket forgalmaz.

Van nála vicces feliratú bögre és póló, könyvek és dekorációk, kártyák és minden, amit csak akartok. Engem személy szerint teljesen meghatott a képeslapokkal, amiket direkt az én családomnak választott. Bár már megbeszéltük itthon, hogy a 7 különböző és hozzá kell tegyem: gyönyörű grafikájú képeslap közül melyiket kinek fogjuk majd elküldeni, azóta kisebb viták is vannak belőle, ugyanis a minap a kisfiam azt mondta: „Anya, ezek olyan szépek, hogy inkább ne adjuk oda senkinek.” És hát tényleg!

Ha november 30-ig rendelsz a webshopból, 10% kedvezményt kapsz minden termékre!

Szabó-Vida Zsófia
Herbarting Natúrkozmetikumok
@herbarting

Adott egy nő, aki a természet, a kert, a növények megszállottja. Mindezt már gyermekkora óta, kicsi gyermekként is, amikor még nem is gondolt arra, hogy sok-sok évvel később, amikor majd megszületik a saját gyermeke, milyen nagy szüksége lesz a növények iránti szeretetre, rajongásra és a velük kapcsolatos ismeretekre.

„Amikor megszületett a lányom, az orvos rögtön mondta, hogy ennek a gyereknek atópiás a bőre, csak a gyógyszertárit adjam neki. Én meg gondoltam magamban, hogy na, azt biztos nem, inkább fogtam magam és ismerve a (gyógy)növények jótékony hatásait, elkezdtem kikeverni olyan dolgokat, amikkel tudtam, hogy nem ártok a bőrének.” Ez azóta Zsófi „hitvallása” lett.

Bár mostanra már nem csak babáknak készít tisztálkodó és bőrápoló szereket, hanem az egész családnak, továbbra is gondosan ügyel arra, hogy a termékek kifejlesztésénél a legkisebbek igényeiket is figyelembe vegye. És ha ez nem lenne elég, Zsófi termékei csak bio alapanyagokból készülnek, nem tesztel állatokon, a gyártás során keletkezett hulladékot újrahasznosítja, és mindene 100 százalékban natúrkozmetikum.

A Hmas kóddal november 30-ig 10% kedvezmény vonódik le minden vásárlásodból!

Nagy Mónika
Anyaparadicsom.hu
@anyaparadicsom.hu

Móni két kislány édesanyja, ráadásul korábban saját bababoltja is volt. Így ha valaki, hát ő nem csak üzletileg, de tapasztalt anyaként is tudja, hogy mire van TÉNYLEG szükségük a gyerekeknek. Nekem nagyon szimpatikus, hogy az ő webshopjában csupa környezetbarát és fejlesztő játékot lehet kapni, amely játékok többsége fa vagy valamilyen természetes alapanyagú, esetleg egyedi készítésű – több vállalkozó kézműves magyar(!) édesanya terméke is megtalálható ugyanis nála.

Ja, és fontos tudni, hogy Móni arra is nagyon figyel, hogy partnerei ne csak környezetbarát játékokat készítsenek, de a csomagolásuk is az legyen és a szállításuk módja is. Hogy ez mennyire jól sikerül neki, egy nem is olyan régi története a legjobb bizonyíték rá, amit meg is osztott velünk. Egy külföldi partnerétől

fa játékokat várt, ám a szállítás során nagyon esős idő volt, ami hatására mire ideértek a játékok, szó szerint életre keltek. De nem úgy, mint Woody a Toy Story-ban, hanem elkezdtek a fa játékok kirügyezni.

Most őszintén, nem jobb ilyen játékokat adni egy gyereknek, aki mindent a szájába vesz – tudva, hogy semmi, de tényleg semmi baja nem lesz tőle!?

Ha november 30-ig rendelsz a webshopból, és használod a PARI19 kuponkódot, akkor ingyenes lesz a házhozszállítás!

Károlyi Éva
KisTojás Babajátékok
@kistojas_babajatekok

A ti gyerekeitek is imádták picinek a címkéket? Az enyémeim is. És Éváé is. A különbség azonban közöttünk az, hogy ő erre gyakorlatilag egy egész játékbirodalmat épített fel. Vagyis varrt meg. Unikornis, karácsonyfa, lajhár, kaktuszok, rénszarvas, fejlesztő kocka, pingvin, piramis játék, komolyan, Évi bármit meg tud varrni és mindent tele is tud rakni címkével, szalagokkal. A gyerekek pedig imádják!

És én még nem láttam senkit, aki ilyen gyorsan, mégis ilyen minőséggel állít elő ilyen fantasztikus, kreatív, egyedi játékokat. Ja, mert hogy nála úgy van, hogy te választod ki az anyagokat, a címkék színét és mintáját, így tényleg minden egyes Kistojás Babajáték teljesen egyedi és személyre szabott lesz. Mi már speciel alig várjuk, hogy elővehessük Emma tavaly kapott, első karácsonyfáját, amely nem hogy nem szúr és nem hullajtja a levelét, de tavaly télen állandóan azzal játszott. Ha pedig épp nem, a lakásunk egyik éke volt. Már csak ezért is megéri szétnézni Évinél.

November 20-ig az ’ajándékbatyu’ kuponkódot használva a 8000 Ft feletti rendeléseket egy meglepetés textil zsákocskába, azaz Varázsbatyuba csomagolva kapod!

Seres Sára
Tűkkelütött
@tukkelutott

„Akkor tudom, hogy valami jót alkottam, ha a gyerek az általam készült jelmezben akar aludni, vagy másnap postára/intézménybe menni.”

– mondta Seres Sára, három (három!!) gyermekes édesanya, akinek jelenleg az a foglalkozása – mit foglalkozása, hivatása, szenvedélye, a mindene, hogy jelmezeket készít. Magamban nagyon legyintettem, a világ legjobb jelmezét készítheti el, az én gyerekem nem hogy nem akar majd abban aludni de az is csoda lesz, ha felveszi. Aztán Máté kapott egy olyan rókás maszkot Sári új, Woodland Animal kollekciójából, amit azonnal fel kellett venni, és amivel napokig együtt aludt. Azt hiszem a következő farsangi jelmezünk meg is van oldva. Ha mégse, megyek Sárihoz.

A farsangi időszak szűkössége miatt limitált jelmez készül Sári kezei alatt, azaz összesen 20 jelmezre tud előrendelést biztosítani a november 10-i Pici Piacon, ahol Sári először lesz kint – a Woodland Animal kollekciójával (is). Aki vele tervezi elkészíttetni gyermeke(i) farsangi jelmezét, azt egy Woodland Animal Tattoo készletettel is megajándékoz.

Remélem sikerült egyrészt ötletekkel ellátni a közelgő karácsonyra, másrészt ezzel a 7 nővel motiválni, erőt adni és ismét megmutatni azt, hogy a lehetetlen nem létezik – pláne, ha egy anyáról van szó!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
16 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

apa és apu

Hogyan lettünk Apa és Apu? Egy magyar szivárványcsalád örökbefogadásának és családdá válásuknak története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
192 szavazat
Top
1
önállóság

Én, egyedül – avagy mikor mit illik már a gyereknek egyedül csinálni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
25 szavazat
Top
2
Koronavírus

Akkor is szoptass, ha megfertőződtél! A szakértő elmondja, miért olyan fontos ez!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
10 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek