Created with Sketch.
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

családi programok

Most se üljetek otthon! Az 5 legjobb családi programajánló a hétvégére!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
Elolvasom
igaz történet
Fotó: Getty Images
2020.02.14

A 4 gyerekes apa, aki vállalta másodjára a hármasikreket: “Nem voltunk képesek egyik gyermekünket sem elpusztítani”

15 évvel ezelőtt István és felesége nagyon szeretett volna még egy babát az akkor 5 éves kislányuk mellé. Sok sikertelen próbálkozást követően végül a lombik program hozta el számukra a várva várt gyermekáldást. Ám boldogságuk nem lehetett felhőtlen, mert életük talán legnehezebb döntését is meg kellett hozniuk: megtartják mindhárom babát vagy elvetetnek egyet.

A lányunk születése után egy évvel már a következő babában gondolkodtunk, mert szerettük volna, ha nincs köztük túl nagy korkülönbség. Akárhogy próbálkoztunk azonban, nem akart sikerülni, így ellátogattunk az orvosunkhoz, aki azt mondta, hogy folyamatos gyulladásban van Nóri petevezetéke, ezért a sikertelenség; és hogy el kell végezni egy átfújást, aztán majd meglátjuk, hogy javul-e a helyzet.

Sajnos nem javult: odáig jutottunk, hogy az egyiket ki is kellett műteni, és a sok természetes próbálkozás után megkezdtük a lombik programot.

Akkoriban még egyszerre 3 embriót ültettek be, de két próbálkozásunk is kudarcba fulladt, ami eléggé igénybe is vett minket, nagyon el voltunk keseredve. Aztán új orvosgárda után néztünk, és megpróbálkoztunk még egy körrel, és láss csodát: az első ultrahangon két szívhang köszönt vissza ránk a monitorról.”

Én valahogy mindig is éreztem legbelül, hogy ott van az a harmadik baba is, és sokszor vicceltem is a feleségemmel: meglepődsz majd a következőn vizsgálaton, hogy 3 baba néz vissza rád a monitorról!

Persze nevettünk, és Nóri azt mondta, két gyerek is hatalmas vállalás, örüljünk, ha egészségesen megszületnek. De mint kiderült, nem csalt az apai ösztönöm, és a 12. heti vizsgálaton valóban ott dobogott a harmadik szívecske is.

Bármennyire is vágytam rá kimondatlanul, hogy így legyen, még engem is hidegzuhanyként ért a hír: „hát mégis igaz, akkor most hogyan tovább?!”

Az orvos hagyott egy kis gondolkodási időt, hogy eldönthessük, szeretnénk-e megtartani mindhármukat, -ahogy ő nevezte ’A’, ’B’ és ’C’ embriót -, vagy a méhszájhoz legközelebb esőt elvetetjük.”

Mégis ki képes ilyen döntést meghozni? Napokig kattogott az agyunk a „mi lenne, ha” kérdéseken. Az járt a fejünkben, vajon milyen alapon választhatná ki az ember, hogy melyik embrióra „nem tart igényt”. Hiszen egyszer mindegyikőjükből egészséges, egyedi és megismételhetetlen, boldog ember válhatna. Úgy éreztük nincs jogunk ezt megmásítani.

Eldöntöttük, hogy megtartjuk az ikreket, kerüljön, amibe kerül.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak: 1 2

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
59 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

2
Szólj hozzá!

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Tóth KárolynéEliza Recent comment authors
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Eliza
Vendég
Eliza

” Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.” Zsoltárok 127.3.

Tóth Károlyné
Vendég
Tóth Károlyné

Ez a csalad megérdemelten döntött Isten ajándéka mellett. Tiszta szeretet sugárzik belőlük a megirt cikkből végig. Isten Áldása kísérje döntésükert életükön át.

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

nagy korkülönbség

Megfagyott a levegő a szülőin, mert azt hitték, én vagyok az anyja – Ilyen, ha nagytesóként te vagy a bébiszitter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
152 szavazat
Top
1
meglepetés

5 év házasság és 3 gyerkőc után olyat tett a férjem, amire egyáltalán nem számítottam

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
229 szavazat
Top
2
özvegy apa

A feleségem halála után évekig rá se tudtam nézni más nőkre – míg a lányom azt kérdezgette, lesz-e neki másik anyukája

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
194 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek