Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gólyák

Gólyakukkolás – mutatjuk, kiket érdemes online nézni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat

Nézz bele a gólyafészkekbe! De vigyázz, nem minden fog tetszeni, amit ott látsz! (Bónuszként jön néhány egyéb állatos webkamera is!)

Elolvasom
testbeszéd
Fotó: GettyImages
2020.02.11

Eltakarja az arcát, dobálózik, elbújik és nem néz a szemedbe – Ez a babák titkos nyelve és a jelentésük mögötte

A kétévesek vi­selkedését nem is olyan könnyű értelmeznie a felnőtteknek, mert a totyo­gók néha meg­lehetősen bizarr reakciók formájában fejezik ki az érzéseiket.

Ezt az életkort a hisztik felerősödése jellemzi, habitustól függően a kisgyerek ilyenkor próbálkozik a főnökösködéssel – megmondja, hová ülj, melyik nadrágot akarja felvenni és azt is, hogy pontosan mit szeretne ebédre. Összetett gondolatokat és érzéseket azonban nem képes felismerni és szavakba önteni, ezért most segítünk neked értelmezni a helyenként meglehetősen furcsa viselkedését.

Fotó: GettyImages

Nem néz a szemedbe

Jelentése: „Zavarban vagyok”

Amikor a kisbabád kerüli a tekintetedet, azt igyekszik közölni, hogy elfáradt és szüksége lenne egy kis pihenésre. Ám kétéves kora körül már olyan tudatos érzéseket is képes megélni, mint a szégyen. Azt is érti, ha például te azért vagy mérges, mert ő már megint elvette az öccse játékmackóját. Ha egy kisgyermek nem hajlandó rád nézni, az azt jelenti, hogy tudja, tettével csalódást okozott neked. 
Hogyan reagálj: Nyugtázd egyszerű, rövid mondatokkal, amit a gyermek rosszul csinált – „nem tépjük szét a könyvet”, „nem lökdösődünk” –, és ajánld fel neki, hogy tegye jóvá, vagyis például megragaszthatja a könyv lapját, vagy megölelheti a síró társát. Tudasd vele, hogy mindenki követ el hibákat, az a fontos, hogy ezeket kijavítsuk.

Fotó: gettyimages

Eltakarja az arcát, ha számára idegen személlyel találkozik

Jelentése: „Szégyenlős vagyok”

Idézd fel magadban a legutóbbi olyan alkalmat, amikor olyan társaságba mentél, ahol egyetlen lelket sem ismertél. „Valahogy majdcsak elleszek ezekkel az emberekkel. Na jó, ő egész szimpatikus; odamenjek beszélgetni vele, vagy inkább mégse?” És fogtál egy pohár bort, hogy a kezedet is lekösd. Hasonló esetlenség tükröződik totyogód viselkedésében is, csak épp az ő korának megfelelően. Vannak gyerekek, akik a pólójuk szélét rágcsálják, vagy a nadrágjukat rángatják, megint mások a lábadba kapaszkodnak, az ujjukat szopják, vagy a földre borulnak, és a kezükbe temetik az arcukat.
Hogyan reagálj: Szelíden csalogasd ki a kis csigát a házából. A kisgyerekek a szüleiktől várnak tanácsot arra vonatkozóan, hogyan viselkedjenek új helyzetekben. Engedd le a válladat, mosolyogj, köszönj az új ismerősöknek, és bátorítóan szorítsd meg a gyerek kezét. Ebből tudni fogja, hogy a körülmények biztonságosak és barátiak. Hagyj neki időt a „bemelegedésre”.

Fotó: Gettyimages

Lapozz a folytatásért!

 

Oldalak: 1 2 3

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
14 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gólyák

Gólyakukkolás – mutatjuk, kiket érdemes online nézni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
1
DIY

Mosható szájmaszk házilag – így készítsd el, akár varrógép nélkül is!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
251 szavazat
Top
2
mosipelus

A pelenkÁZÁS ne az ázásról szóljon! – 5 szempont, hogy egyszerűen választhass mosipelust!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
14 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek