Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

császármetszés

Hány császárja lehet egy anyának? A hüvelyi szülés vagy a császár kockázatosabb? Nagy szaktekintélyű orvosok válaszoltak császármetszéssel kapcsolatos kérdéseinkre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat

Sokan gondolják úgy, hogy a császármetszés úri hóbort, menekülési útvonal azon anyukák számára, akik szeretnék megspórolni a vajúdással járó fájdalmakat. A szakemberek ezt egyöntetűen cáfolják, hiszen ez egy komoly műtéti beavatkozás, amely kockázatokkal jár és a felépülési idő is hosszadalmasabb, mint hüvelyi szülésnél. Sajnos, még mindig rengeteg tévhit kering a császármetszésről, ezekről rántjuk le a leplet nagy szaktekintélyű orvosok segítségével. Kérdéseinkre Dr. Marics-Kutas Anna, Dr. Rácz Sándor, Prof. Koppán Miklós, a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika orvosai válaszoltak.

Elolvasom
anyák napja
Fotó: BorsaBox
2020.05.03

A bennem élő ősanyától a multifunkci anyáig, mind anyák napját tart ma

A nő, a lány, a feleség, a dolgozó nő és még sorolhatnám hány állapotom mellett, határozottan egy, nagy helyet szorít bennem magának egy jó ideje: ez pedig az anya.

10 éve lettem anya az összes elképzelésével, magabiztosságával és félelmével. Egy könyvet olvastam el a várandóság alatt. Nem nyitottam netet, nem voltam chat szobák tagja; annyira éreztem zsigerileg, hogy hogy fogom csinálni. Az elsőnél magától jött ez az érzés, a második gyerekem érkezése után pedig egy másik anya köszöntött be, az aggódós.

Volt, hogy ősanya voltam, volt hogy modern, laza anya. Volt, hogy majd én megmondom neked anya voltam, volt hogy full kétségbeesett anya voltam, aki akár egy feldagadt szúnyogcsípés miatt is beparázik. Volt hogy multfunkci szuper anya voltam, majd rájöttem jobb, ha csak elég jó anya leszek.

Ennyi fajta anya egy testben! Írva ezeket a sorokat is vigyorgok magamon. De egyben nagyon biztos vagyok: ez a sok anyai állapot, amin átmentem, mind csak azt a nőt erősítették, tanították lágyan, aki legbelül él bennem.

Hálát adok ezért a sok fázisért, mert velük nőként, aki szeret magassarkút hordani, feleségként, aki egyenlőségre törekszik, háziasszonyként, aki a maga rendszerét finomítja, lányként, aki ennyi idősen is tud lázadni, döntéshozóként, aki ettől a feladattól van, hogy tart vagy épp döntéshozó partnereként, aki többször szóra nyitná a száját…szóval mindvelük egyre közelebb kerülök egy teljesebb belső egységhez, legalábbis remélem.

Ezt vagy épp azt az állapotot megélő anyák!

Sok fázis jöhet még, de no para, mindből csípj ki egy darabot és vidd magaddal.

Boldog anyák napját!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

császármetszés

Hány császárja lehet egy anyának? A hüvelyi szülés vagy a császár kockázatosabb? Nagy szaktekintélyű orvosok válaszoltak császármetszéssel kapcsolatos kérdéseinkre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
1
életközépi válság

Életközepi válság és kamaszkori identitáskeresés együtt, avagy “tizenévesen előtted az élet, 40 felett viszont már a B oldal pörög”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
9 szavazat
Top
2
növények

Légtisztító szobanövények, amiknek érdemes helyet keresni a lakásban

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
227 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek