Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Új koronavírus tünetek! Már nem csak az eddig ismert szimptómák utalhatnak fertőzésre!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
34 szavazat

Az eddig ismerteken kívül íme néhány az új koronavírus tünetek közül.

Elolvasom
özvegy apa
Fotó: Getty Images
Szerző: Apa magazin
2020.02.09

A feleségem halála után évekig rá se tudtam nézni más nőkre – míg a lányom azt kérdezgette, lesz-e neki másik anyukája

Péter és Hanna közt elválaszthatatlan apa-lánya kötelék alakult ki a hosszú évek alatt, bár ahogy az édesapa meséli, az egész olyan, mintha egyik napról a másikra történt volna. Hanna most lett 21 éves, vagyis pontosan 16 éve élnek ketten. Mióta a lány édesanyja tragikus balesetet szenvedett. Az ő igaz történetük következik.

Hanna ötödik születésnapját ünnepeltük, mindenki mérhetetlenül boldog volt. Aztán egy héttel később jött a felfoghatatlan, a feleségem súlyos autóbalesetet szenvedett, ennek következtében pedig több mint 3 hónapra kómába került, amíg egy napon a szervezete feladta a küzdelmet. Kemény napok voltak, szinte minden órámat a kórházban töltöttem, amíg a szüleim vigyáztak az összezavarodott és az anyját akaró kislányomra. Miután örökre elengedtük Ágit, hirtelen úgy éreztem, hogy itt a vége, fogalmam sincs mit csinálhatnék.

Tudtam, hogy Hanna nem veszítheti el mindkét szülőjét és bár borzasztó állapotban, de igyekeztem tenni a dolgom: apa voltam. És anya is, egy személyben. Persze őt pótolni képtelenség lett volna, ezt mindenki jól tudta, aki csak látta korábban a családunkat.

A munkahelyemen igen sokáig tolerálták a távollétemet, aztán azt is, hogy munka közben sem vagyok önmagam, de egy évnél tovább már nem húztuk ki együtt, fel kellett mondanom. Túl sok emlék kötött az addigi időszakhoz, Ágit szinte mindenki ismerte és én már abba is belefáradtam, hogy valaki szánakozó tekintettel néz rám. Nem mintha hálátlan lennék, de a gyász elképzelhetetlenül durva dolgokra képes, volt, hogy teljesen kifordultam magamból.

Az első két-három év szörnyű volt, megértetni Hannával az új felállást: azt, hogy már semmi sem lesz a régi. Ez talán nekem még jobban fájt, mint neki.

Végig a szüleimbe és a legjobb barátaimba kapaszkodtunk, utóbbiakkal minden évben elmentünk nyaralni és síelni, évközben kirándulni, ahogy azelőtt is. Lett új munkahelyem is, és őszintén jól esett, hogy az új emberek nem a családi hátterem tudatában ültek le velem dolgozni. Persze sosem titkoltam mi történt velünk, csak egyszerűen megpróbáltam úgy felfogni, hogy „mi ketten vagyunk most az új normális”. Már így vagyunk egy család.

Az iskolás évek döcögősen indultak, Hanna ugyanis napról napra az arcába kapta a „kerek egész családmodellt”,

hazaérve sokszor faggatózott arról, hogy milyen volt az ő anyukája és hogy vajon lesz-e neki másik.

Persze milyen legyen egy általános iskolás gyerek, ha nem kíváncsi, nem igaz?

Lapozz a folytatásért!

Oldalak: 1 2

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
195 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Új koronavírus tünetek! Már nem csak az eddig ismert szimptómák utalhatnak fertőzésre!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
34 szavazat
Top
1
Koronavírus

10 dolog, amit tiniként csináltam volna, ha akkor jön egy világ járvány

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
2
Koronavírus

Röhögünk rajtad, koronavírus! – 2. rész

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
37 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek