Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Timi vagyok, 45 éves, 2 gyermekes anyuka, és koronavírus fertőzött

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat

Szeretném átadni a tapasztalataimat a tünetekről, hátha segítek akár egy embernek is azzal, hogy én hogyan vészelem át a koronavírust itthon. Ha egy erős szervezetű ember kapja el a betegséget, és időben észleli a tüneteket, a házi karantén elég lehet a gyógyulásig. Szeretném hangsúlyozni, hogy fontos a higgadtság, nyugodtság, és hogy ha a tüneteket otthon kezelhetőnek érzi az ember, akkor ne terhelje a kórházakat.

Elolvasom
párkapcsolat
Illusztráció: Getty Images
2020.02.16

A múltbéli sérelmek felhozatala és még 5 kapcsolatgyilkos dolog, amit veszekedés közben kerülj el!

Íme egy lista a párterapeuták szerint, amit még a vita hevében is érdemes kerülni, mert komoly károkat okozhat a párkapcsolatotokban.

Nincs olyan pár, aki ne veszekedne vagy vitatkozna időnként. Ha ez soha nem fordul elő, az akár egészségtelen, boldogtalan párkapcsolat jele is lehet. Ha pedig egyik partnernek sincs energiája vagy igénye arra, hogy helyrehozza a dolgokat, akkor az azt jelentheti, hogy már nem fontos számukra a kapcsolat.

Persze az sem mindegy, milyen módon próbáljátok meg rendezni a konfliktust. Ha mérgező, sehová sem vezető módszerekkel próbálkozol, azzal magát a kapcsolatot sodorhatod veszélybe.

6 kapcsolatgyilkos dolog, amit veszekedés közben elkövethetsz

Párterapeuták szerint ezek a leggyakoribb kapcsolatgyilkos dolgok, amiket veszekedés közben elkövethetsz:

1. Övön alul ütsz

Például gúnyolod a partnered vagy egy fájó pontjára mérsz csapást – az utóbbira akkor van esély, ha már jó ideje együtt vagytok és jól ismered a gyengeségeit, félelmeit. Lehet, hogy pillanatnyilag dühös vagy bántódott vagy, de ez nem kifogás erre a viselkedésre – ezeken a mérgező mondatokon ugyanis nagyon nehéz később túllépni. Inkább arra a kérdésre összpontosíts, amin összevesztetek és ne a partnered viselkedését minősítsd – főleg ne olyasmivel, amit később magad is megbánsz.

2. Egyszerűen odébbállsz

A vita közepén egyszerűen (és szó nélkül) átvonulsz egy másik helyiségbe vagy nem szólalsz meg többet – mintha egy falat vonnál magad köré. Ezzel kirántod a partnered alól a szőnyeget, hiszen a konfliktust nem oldottátok meg, ő pedig magára maradt, összezavarodva és felpaprikázva. Tisztességtelen és gyáva lépés – az rendben van, hogy belefáradtál a parttalan vitába és később szeretnéd folytatni, de ezt jobb közölni a másikkal, mint egyszerűen faképnél hagyni őt.

3. Múltbeli hibákat vagy oda nem tartozó dolgokat hozol fel a partnered ellen

Ha tisztességesen szeretnél küzdeni, akkor tilos felemlegetni a partnered régi hibáit azért, hogy megnyerj egy vitát. Gyakran nincs is jelentőségük az aktuális konfliktusban, és csak még jobban védekezésre kényszeríted vele a másikat. Pedig lehet, hogy pont te vagy az, aki ideges, szorong vagy bűntudata van, és ezért bombázod a másikat bármivel, ami eszedbe jut, hogy ő legyen az, akinek védenie kell magát. Ha van valami, ami régen történt, de még mindig bánt téged, akkor azt a sérelmet tedd félre egy későbbi beszélgetés tárgyává – tisztázzátok inkább akkor.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak: 1 2

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Timi vagyok, 45 éves, 2 gyermekes anyuka, és koronavírus fertőzött

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat
Top
1
hajvágás otthon

Így vágtam le én a karantén miatt a párom és a kisfiam haját

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
21 szavazat
Top
2
túlhallás

Nem vághatjuk géppel a haját és nem húzza le a WC-t – Így derült ki, hogy túlhallása van a fiamnak

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
32 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek