Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Röhögünk rajtad, koronavírus! – 2. rész

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
30 szavazat

Mivel előző gyűjtésünk nagyot ment, most újra szemezgetnénk az elmúlt két hét terméséből. A koronavírus-járvány természetesen a legnagyobb kihívás, amivel az emberi civilizáció a II. Világháború óta szembesült. Azonban azt is hisszük, hogy nem érdemes 0-24-ben szorongani a lehetséges forgatókönyv-kimenetelek miatt, és a humor, az iróni, a szarkazmus – és a mémek – kicsit oldják a feszkót. Úgyhogy: íme!

Elolvasom
y generáció
Fotó: Getty Images
2019.10.26

A youtuberek már köztünk járnak

Hallottál már Pamkutyáról, a HollywoodNewsAgencyről vagy PewDiePie-ról? A gyereked valószínűleg az ő videóikon nő fel, sőt, még az is lehet, hogy hatásukra egyenesen youtuber szeretne lenni. Vegyük most górcső alá a vlogolásban rejlő lehetőségeket, kockázatokat és kihívásokat.

A YouTube a mai fiatalok körében átvette a tévézés szerepét. A 21. századi kamaszok már nem pusztán passzív tartalomfogyasztók, hanem alakítják is egy-egy csatorna irányvonalát kommentjeikkel vagy saját tartalmak gyártásával. Akár egy ötéves is képes videót készíteni, a tinik videónaplót vezetnek – természetesen a YouTube-on. Témaválasztásban nincs határ, a csillagászattól kezdve a hajfonásig bármiről lehet vlogolni.

Hasítanak a tutorialok

Ha a tudás demokratizálódásának legfőbb csatornája az internet, akkor a Youtube-ot okkal nevezhetjük az ismeretátadás szélessávú sztrádájának. Egy tavalyi amerikai kutatás szerint míg az Y generációsok (24–40 évesek) 55 százaléka számára a YouTube az első számú tanulási eszköz, addig a Z generációsoknak (14–22 évesek) már az 59 százaléka tekinti elképzelhetetlennek a tanulást nélküle. Az ismeretszerzésen kívül a tinédzserek egyik legfőbb szórakozási platformja is a videómegosztó webhely. A legnépszerűbb videós műfajok közé tartozik lányoknál a beauty (szépségápolás és életmód), a haul (a frissen megszerzett zsákmány bemutatása), fiúknál pedig a gameplay (videójátékok bemutatása), de a humoros csatornák és néhány éve az úgynevezett rant-videók (éles kritikák például filmekről vagy épp más youtuberekről) is nézettek.

Igen, ez egy munkahely

A cikk folytatásához kérjük, regisztrálj!

Érdekel a folytatás? Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Röhögünk rajtad, koronavírus! – 2. rész

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
30 szavazat
Top
1
szájmaszk házilag

Miből varrj gyerekszájmaszkot és miből semmiképpen se?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
Top
2
gyógynövények

Természetes immunerősítés vírusölő gyógynövények segítségével

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
8 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek