Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

ti írtátok

„Értem, hogy kismama, de akkor is csak térítés ellenében használhatja a WC-t!” – Ezért legyen minimum 200 forint mindig nálatok!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
25 szavazat

8 hónapos várandósként még olyan nagy családi sztorijaim nincsenek – bár ez idővel biztosan fog változni. Van viszont kismamás sztorim, ami a minap történt meg velem, és úgy gondoltam, muszáj megosztanom másokkal is, hogy egyrészt hátha változik valami ezen a téren is, másrészt hátha más megússza az enyémhez hasonló, hát... nevezzük kínos helyzeteket.

Elolvasom
y generáció
Fotó: Getty Images
2019.10.26

A youtuberek már köztünk járnak

Hallottál már Pamkutyáról, a HollywoodNewsAgencyről vagy PewDiePie-ról? A gyereked valószínűleg az ő videóikon nő fel, sőt, még az is lehet, hogy hatásukra egyenesen youtuber szeretne lenni. Vegyük most górcső alá a vlogolásban rejlő lehetőségeket, kockázatokat és kihívásokat.

A YouTube a mai fiatalok körében átvette a tévézés szerepét. A 21. századi kamaszok már nem pusztán passzív tartalomfogyasztók, hanem alakítják is egy-egy csatorna irányvonalát kommentjeikkel vagy saját tartalmak gyártásával. Akár egy ötéves is képes videót készíteni, a tinik videónaplót vezetnek – természetesen a YouTube-on. Témaválasztásban nincs határ, a csillagászattól kezdve a hajfonásig bármiről lehet vlogolni.

Hasítanak a tutorialok

Ha a tudás demokratizálódásának legfőbb csatornája az internet, akkor a Youtube-ot okkal nevezhetjük az ismeretátadás szélessávú sztrádájának. Egy tavalyi amerikai kutatás szerint míg az Y generációsok (24–40 évesek) 55 százaléka számára a YouTube az első számú tanulási eszköz, addig a Z generációsoknak (14–22 évesek) már az 59 százaléka tekinti elképzelhetetlennek a tanulást nélküle. Az ismeretszerzésen kívül a tinédzserek egyik legfőbb szórakozási platformja is a videómegosztó webhely. A legnépszerűbb videós műfajok közé tartozik lányoknál a beauty (szépségápolás és életmód), a haul (a frissen megszerzett zsákmány bemutatása), fiúknál pedig a gameplay (videójátékok bemutatása), de a humoros csatornák és néhány éve az úgynevezett rant-videók (éles kritikák például filmekről vagy épp más youtuberekről) is nézettek.

Igen, ez egy munkahely

A cikk folytatásához kérjük, regisztrálj!

Érdekel a folytatás? Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

ti írtátok

„Értem, hogy kismama, de akkor is csak térítés ellenében használhatja a WC-t!” – Ezért legyen minimum 200 forint mindig nálatok!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
25 szavazat
Top
1
önállóság

Én, egyedül – avagy mikor mit illik már a gyereknek egyedül csinálni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
22 szavazat
Top
2
családi titkok

26 évesen szereztem tudomást apám titkos életéről, amikor kiderült, hogy az egész életem tévedésen alapult

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
24 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek