Created with Sketch.
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
13 szavazat

Amint elkezdődik az ovi, könnyen lehet az az érzésed, hogy a gyerek többször marad ki betegség miatt, mint ahányszor sikerül neki reggelente búcsút intened a kapuban. A fertőzések körbejárnak, az immunrendszer tanul. Dr. Karoliny Anna gyermekorvossal összeszedtük a leggyakoribb fertőző nyavalyákat – ezeken valószínűleg átestek majd, így jobb, ha felkészülsz.

Elolvasom
anyatejből ékszer
2019.08.25

Anyatejből és babahajból készít ékszereket két magyar édesanya!

Filko Veronika és Sárai Erika - édesanyák, akik számára nagyon sokat jelent az anyatej. Nem csak azért, mert maguk is szoptatnak - nem is kevés ideje -, hanem mert 2018-ban saját vállalkozást hoztak létre, amely keretein belül anyatejből (is) készítenek ékszereket.

Veronika és Erika egyébként unokatestvérek is. Szóval nem csak a munka és a szoptatás köti őket össze, hanem rokoni szálak is. Ám a szoptatás volt az, ami elindította őket a közös vállalkozáshoz, a Milky Mommies – Anyatej Ékszerekhez vezető úton. “Az egész ötlet onnan jött, hogy a várandósság előtt én nagyon pörögtem a szakmámban, utazás szervező voltam. Erika pedig friss diplomás magyar és történelem szakos tanár. De amikor anyák lettünk, kellett valami. Valami, amiben hiszünk és biztosak vagyunk, és ez pedig az lett, hogy sokáig szeretnénk szoptatni, anyatejjel táplálni a babáinkat. Ez egész jól sikerül azóta is, Erika 22, én pedig már 28 hónapja szoptatok.” – mesélte Veronika, akitől megtudtuk, hogy unokahúgával ők ketten készítik az anyatejből az ékszereket, és van egy harmadik csapattag is, aki pedig segít nekik rendet rakni a megrendelések közt, és vezetni azokat.

A képen balra Erika és kisfia, jobbra pedig Veronika és fia, Kristóf

“Meg kell jegyeznem, hogy anyatejes ékszerrel más is foglalkozik, Magyarországon is akadnak többen, például van itthon 2 hölgy is, akik gyönyörűen dolgoznak, igazi művészek.” – tudtuk meg Veronikától, aki saját történetükkel folytatta. “Erika középiskolai végzettsége szerint képzőművész, számára nem volt nagy kihívás egy kis medált megtervezni. Én viszont csak azt tudtam, hogy akarom csinálni. 🙂 Aztán közösen kidolgoztunk egy technikát, amit csak reméltünk, hogy működik. 2018 június végén készítettük az első ékszert, augusztusra már tökéletesítettük a technikát. Először csak acél komponensekkel, később ezüst és 24 karátos aranyozott ezüst, illetve ásvány komponensekkel is dolgoztunk.”

De hogy és mennyi idő alatt lesz az anyatejből ékszer? Illetve hogy jut el az anyatej Veronikához és Erikához? “Az anyukáktól nagyjából 50 ml tejecskét kérünk, amit általában postán küldenek el és körülbelül 2 hónap alatt tudunk ékszert készíteni belőle, az elképzelések alapján – ugyanis akár babahajat és nevet is tudunk az ékszerekbe tenni. Mivel nappal anyák, pékek, takarítónők és játék daru kezelők vagyunk, így csak este tudunk immáron a hivatásunknak élni, ezért szükséges ennyi idő.” – árulta el Veronika, akitől megtudtuk, hogy az anyukák körében a nagy kedvenc most a szív medál és a snake style karkötő charmokkal.

A két anyuka csodás ékszerei a sztáranyukák körében is terjednek. “Horváth Évi volt az első, aki úgy rendelt, hogy visszhangja volt a munkánknak. Nagyon sokat dobott a népszerűségünkön. Utána – látva Éva posztját – Hargitai Bea személyesen hozta el a 4 éves féltve őrzött tejecskéjét. 🙂 Igazán hálásak vagyunk mindkettőjüknek, mert azóta nem unatkozunk. 🙂 Annyira nem, hogy idei határidővel (akár karácsonyra is) már csak szeptember 15-ig tudunk tejecskét elfogadni, rendelést felvenni. Ami utána érkezik, leghamarabb januárban tudjuk elkészíteni.” – hívja fel a leendő megrendelők figyelmét Vera, aki végezetül büszkén mesélt sok újításaikról, újdonságaikról is.

www.instagram.com www.instagram.com

“Erika most kézzel fest a medálokra és hajjal is díszíti őket. Plusz készítünk páros karkötőket is, hogy az apák számára is készülhessen ilyen ajándék. De érkeznek nagyon cuki megrendelések egyébként édesapáktól és nagymamáktól is. Számunkra minden ékszer nagyon fontos, mert tudjuk, hogy mit jelent a megrendelőnek ez az egész. Az időszak, amíg szoptatunk, pótolhatatlan és ez az ékszer pedig az anyatejjel, erre az időszakra emlékeztetve őket egy örök emlék. Éppen ezért minden anyuka tejéből, már feldolgozott állapotban rakunk el, így ha évek múlva elvesztené az ékszert, tudjuk pótolni.” – zárta Veronika, ám annyit még megtudtunk, hogy ha valakinek megtetszenek az ékszerek, anyatej nélkül is megrendelheti őket.

Rendelni és az árakról érdeklődni a Milky Mommies Facebook oldalán tudtok!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
13 szavazat
Top
1
beteg gyerek

“Néha elképzeltem, hogy a testvérem arcára szorítok egy párnát, hogy vége legyen” – Gyermekkor egy beteg testvér árnyékában

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
2
igaz történet

„Ma már elfogadom, hogy ez a kis készülék a történetünk, az életünk része” – Kinga és Benett igaz története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek