Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

apa és apu

Hogyan lettünk Apa és Apu? Egy magyar szivárványcsalád örökbefogadásának és családdá válásuknak története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
192 szavazat

Interjú az ország kedvenc szivárványcsaládjával, akik választ adnak arra a kérdésre, miért nincs az ég világon semmi gond azzal, ha egy kisfiúnak Apa és Apu a szülei.

Elolvasom
autóvezetés
Fotó: Getty Images
Szerző: Bus István
2020.05.25

Átengedni a vezetést egy hatévesnek? – na ne már!

Egy apa átengedte a volánt a hatéves gyerekének, és ezt élőben közvetítette. Facebookon. Az eszünk megáll.

Az alábbi hír a police.hu-n jelent meg:

„Lakossági jelzést kapott a csengődi körzeti megbízott, miszerint egy közösségi oldalon látták, hogy egy férfi átengedi a vezetést egy kisfiúnak, amit élő videóban közvetített az interneten. A bejelentés alapján a Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozást indított járművezetés tiltott átengedésének gyanúja miatt.

Az eljárás során beszerzett adatok szerint a 37 éves helyi férfi 2020. március 26-án délután Csengőd külterületén, egy szám nélküli fölúton átengedte egy személyautó vezetését mellette ülő 6 éves fiának, és közel két kilométer hosszan hagyta közlekedni. Mindezt április 2-án megismételték, ekkor a férfi egy másik kocsi volánját adta át gyermekének, aki koránál fogva alkalmatlan a biztonságos vezetésre.

A jelenleg szabadlábon védekező csengődi gyanúsított ügyében a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték. Az iratokat a napokban adták át az illetékes ügyészségnek vádemelés javaslatával.”

Szóval: leszögezném, hogy gyerekként én is vágytam volna valami hasonlóra. Szerencsére az apámnak több esze volt, mint a csengődi embernek. Én addig jutottam, hogy a garázsban, álló helyzetben tekergettem a Skoda 100-as kormányát, valamint indexeltem, és villogtattam a fényszórót. Ha néha dudáltam egyet-egyet, akkor azért bejöttek a garázsba, és ha tockost nem is kaptam, de legalábbis szóltak, hogy ezt most azonnal fejezzem abba.

Hadd ne kelljen részleteznem, hogy már az is menyire veszélyes, ha elzárt területen a gyereket ölbe véve engedjük „kormányozni”, miközben halad az autó. Egy hirtelen fékezés, egy bármilyen gyors megállás, és a gyerek a felnőtt teste és a kormány közé ékelődik, meglehetősen harapós présbe. De gyereket vezetni engedni? Egy hatévest? Totálisan alkalmatlan rá, kicsi még, a pedálokat sem éri el. Aki ilyet enged a gyerekének, olyan veszélybe sorolja őt – és önmagát is –, ami tényleg a büntetőjog keményebb eszközei után kiált. Koktélcseresznye a torta habján, hogy mindezt a Face-en élőzte végig a büszke apa. Kinek akart ezzel imponálni? A fene sem tudja. Mindig elhűlök, ha szülők a közösségi oldalakon kis felnőttnek állítják be a gyereket. Belőtt sérő, csajozós vigyor, és a képaláírás: „Olyan kis pasys, nem?” (Igen, többnyire így, ipszilonnal.) Meg drága autó mellett pózolás az élet császáraként. Szerintem nem frankó, ha a gyerekkel menőzik valaki – mint ahogy az sem, ha megengedi neki az autóvezetést. (Ja, és a sörbe se igyon bele a gyerek!)

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

apa és apu

Hogyan lettünk Apa és Apu? Egy magyar szivárványcsalád örökbefogadásának és családdá válásuknak története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
192 szavazat
Top
1
Koronavírus

Akkor is szoptass, ha megfertőződtél! A szakértő elmondja, miért olyan fontos ez!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
10 szavazat
Top
2
császármetszés

Szentjobbi Kriszta:”Felelőtlen anyának tartottak, amiért be mertem vállalni az ötödik császáros szülést is”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
35 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek