Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gólyák

Gólyakukkolás – mutatjuk, kiket érdemes online nézni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat

Nézz bele a gólyafészkekbe! De vigyázz, nem minden fog tetszeni, amit ott látsz! (Bónuszként jön néhány egyéb állatos webkamera is!)

Elolvasom
anyává válás
Illusztráció: Getty Images
2020.02.11

Számoltam a napokat és még a közismert gyertyapózt is bevetettem: Így készültem én az anyaságra!

Az egész azt hiszem akkor kezdődött nálam, amikor a munkahelyemen egyszerre három kolléganőm is várandós lett. Egy irodában ültem velük, így minden nap értesülhettem az izgalmas újdonságokról és fejleményekről, nyomon követhettem a pocakjuk növekedését -egy alkalommal pedig egy ultrahangos vizsgálatra is elkísérhettem az egyik kismamát, ahol majdnem elsírtam magamat olyan jó érzés volt látni a felvételt - , majd a nagyszerű hírt is első kézből tudtam meg, amikor megszülettek a picik.

Számomra mindig is kérdéses volt az anya szerep, hiszen sokáig nem tudtam elképzelni magamat anyukaként. Ezáltal jó darabig abban sem voltam biztos, hogy vajon tudnék-e szeretni eléggé egy gyereket annyira, amennyire az az apróság megérdemli. Azóta persze tudom, hogy a szívemben talán nincs is elég hely ennyi szeretetnek, mint amit a gyermekeim iránt érzek.

Azokban a hónapokban, amikor szemtanúja lehettem a kolléganőim anyává válásának, bennem is megszületett, vagy inkább megérett valami. Én is anya akartam lenni.

Korántsem voltam biztos benne, hogy jó anya lennék, de éreztem, hogy szeretnék azzá válni. 

Mivel már régebb óta feszegettük a férjemmel a témát, sok-sok átbeszélgetett éjszaka után, végre elkezdtük komolyabban is fontolóra venni a dolgot és úgy láttuk, hogy nem érdemes várnunk, vagyis nem találtunk semmi olyan indokot, amiért tovább kellett volna várnunk.

Sok időt töltöttünk kettesben, jártunk külföldön, szinte minden mozifilmet láttunk, berendeztük a kis fészkünket és mégis hiányoltunk valamit.

Egyre többször mosolyogtunk össze, ha kisbabát, vagy aranyos gyerekeket láttunk, és amikor a leendő gyermekünk nevéről kezdtünk egy szép napon beszélgetni, tudtuk, hogy mind a ketten ugyanarra vágyunk.

Első körben kerestem egy olyan orvost, akit a munkahelyemről gyorsan és egyszerűen megközelíthetek – gondolva arra, ha nagy hassal kell majd igyekeznem a vizsgálatokra –  és szimpatikus a számomra, továbbá az is fontos feltétel volt, hogy abban a kórházban praktizáljon, amiben szülni szerettem volna.

Ezután felkerestem az orvost személyesen, egy előzetes “állapotfelmérésre”, ahol elmondtam, hogy szeretnénk gyereket vállalni és megbeszéltük a további teendőket, valamint csinált egy rákszűrést is, hogy biztosan rendben legyen minden.

Az orvos javaslatára kezdtem el szedni  terhesvitamint és ezzel egy időben jobban odafigyeltem a rendszeres étkezésekre,

valamint a napi folyadékbevitelt sem hanyagoltam el.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak: 1 2

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gólyák

Gólyakukkolás – mutatjuk, kiket érdemes online nézni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
1
terápia

Gyermekpszichodráma – Mi ez pontosan, és hogyan, miben segít?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
2
magyar anyák külföldön

Koronavírus és Dengue-láz a Karib-tengeren – Interjú egy kint élő magyar édesanyával

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
22 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek