Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat

Amint elkezdődik az ovi, könnyen lehet az az érzésed, hogy a gyerek többször marad ki betegség miatt, mint ahányszor sikerül neki reggelente búcsút intened a kapuban. A fertőzések körbejárnak, az immunrendszer tanul. Dr. Karoliny Anna gyermekorvossal összeszedtük a leggyakoribb fertőző nyavalyákat – ezeken valószínűleg átestek majd, így jobb, ha felkészülsz.

Elolvasom
egészséges életmód
Getty Images
2020.01.16

Az étrendjétől is függ, mennyire lesz intelligens gyermeked!

Immár több kutatás és kísérlet is bizonyítja, hogy a veleszületett adottságokon és a nevelésen kívül az étrendjétől is függ, mennyire lesz intelligens gyermeked.

Junk food vagy egészségtudatosság?

Egészségesen táplálkozó kortársaikhoz képest valamivel alacsonyabb intelligencia-hányadossal számolhatnak későbbi életük során azok a kisgyermekek, akik túlságosan sok gyorséttermi és ún. „junk food”-ot, azaz kalóriában, többszörösen feldolgozott zsírokban és cukorban gazdag, de tápanyagban szegény élelmiszert fogyasztanak – legalábbis egy Nyugat-Angliában végzett kísérlet szerint.

A témában végzett eddigi legkiterjedtebb kutatás során a kutatók 14 ezer nyugat-angliai gyermek életét követték figyelemmel, akiknek egészségügyi állapotát és életkörülményeit három, négy, hét, valamint nyolc és fél éves korukban is megvizsgálták.

Három különböző típusú és összetételű étrend szerint táplálkozó csoportot vizsgáltak.

Egy többszörösen feldolgozott zsírokban és cukrokban gazdag táplálkozásút, egy döntően húsfélékből és zöldségekből álló „hagyományos” menüt követőt, valamint egy „egészségtudatosat”, amelynek tagjai nagy mennyiségben fogyasztottak salátákat, gyümölcsöket, zöldségeket, tésztaféléket és rizst.

Megéri egészségesen táplálkozni!

Amikor a gyermekek elérték a nyolc és fél éves kort, megmérték intelligencia-hányadosukat, melyek jelentős eltérést mutattak a „junk food-ot” fogyasztó, illetve az egészségtudatos étrendet követő gyerekek esetében.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak: 1 2

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
1
beteg gyerek

“Néha elképzeltem, hogy a testvérem arcára szorítok egy párnát, hogy vége legyen” – Gyermekkor egy beteg testvér árnyékában

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
14 szavazat
Top
2
apaság

Leckék kezdő apáknak: A 10 legfontosabb dolog, amit tudnod kell a babavárásról és az apaságról

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek