Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

apa és apu

Hogyan lettünk Apa és Apu? Egy magyar szivárványcsalád örökbefogadásának és családdá válásuknak története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
192 szavazat

Interjú az ország kedvenc szivárványcsaládjával, akik választ adnak arra a kérdésre, miért nincs az ég világon semmi gond azzal, ha egy kisfiúnak Apa és Apu a szülei.

Elolvasom
Gyereknevelés
Fotó: Getty Images
2020.06.01

Blake Lively tízparancsolata anyaságról és gyereknevelésről – ezekből nem enged!

Néhány évvel ezelőtt Ryan Reynolds és Blake Lively élete örökre megváltozott, mikor első gyermekük megszületett. Azóta még két csemetével bővítették a családot és úgy tűnik, hogy Blake kifejezetten élvezi az anyaságot. Íme tíz nevelési szabály, melyet a bájos színésznő követ.

Blake Lively tárt karokkal fogadta be az anyaság érzését és igazán megindító dolgokat mondott arról, hogy hogyan változott meg az élete, mióta gyermekei vannak. „Kíváncsian várom, hogy hogyan fognak hatni egymásra a gyermekeink és hogy hogyan válik teljessé a családunk.”

10. Már nem a külsejére helyezi a hangsúlyt

Sok anyuka összpontosít arra, hogy szülés után visszanyerje a korábbi alakját, de Blake szerint az édesanyáknak nem kéne emiatt aggódniuk. A színésznő szerint egy gyermeknek életet adni igazán nagy kihívás egy nő számára mind lelkileg mind testileg. Miután számára is ez egy igazán fontos esemény volt, úgy gondolja, hogy több figyelmet és megélést érdemelne. Egészségesnek lenni nagyon fontos dolog, de az újdonsült anyukáknak másra is oda kell figyelniük, például a gyermekük ellátására és a kötődés kialakítására.

9. Mindig a családját helyezi előtérbe

A legtöbb nő védelmező típus és ez alól Blake sem kivétel. A színésznő állítása szerint a család a mindene. Nem is szereti, ha a médiaérdeklődés felerősödik a családja körül.

8. Még több gyereket szeretne

Annak ellenére, hogy Ryan-nek és Blake-nek már három gyermeke van, úgy tűnik, hogy legalább egyikőjük még többet szeretne. Ez nem is meglepő, hiszen maga is népes családból származik. Bár zgyanez igaz a férjére, tehát nem kizárt, hogy újabb tagokkal bővül a családfa a jövőben. Ryan és Blake szerint szülőnek lenni egy életre szóló szerep.

7. Tudja magáról, hogy nem tökéletes anyuka

Úgy tűnhet, hogy Blake egy igazi mintaanya, de ő is ember, mint mindenki más és ezt tudja is magáról. A színésznő pontosan tisztában van vele, hogy vannak olyan anyukák a közösségi médiában, akik tökéletes anyukáknak tűnnek a képeken, mint ahogy azzal is, hogy a valóságban más a helyzet.

6. Nem szereti a címkézést

Többféle nevelési módszer létezik, de Blake nem szeret kizárólag egyhez ragaszkodni. Úgy gondolja, a szülők mindig ad hoc találják ki a dolgokat, hiszen a gyermeknevelés meglehetősen bonyolult és összetett feladat. „Nehéz címkézni a szülőket, mert annyira összetett dolog. Mintha minden pillanatban azt kérdeznéd magadtól, hogy mégis mi a francot csinálok?” – valta be Blake Lively. Szülőnek lenni nem egyszerű.

5. A gyerekeknek szükségük van privát szférára

Nehéz olyan gyerekeket nevelni, akire az egész világ figyelme irányul, emiatt is döntött úgy a sztárpár, hogy amennyire lehet a gyermekeiket távol tartják a kíváncsiskodók elől.

4. Segítséget kér a legidősebb gyermekétől

Mindig kihívás a szülők számára megtalálni azt a személyt, akire időnként rábízhatják a gyermekeiket. A színésznő azzal viccelődött, amikor a legidősebb lánya két éves volt, hogy majd ráhagyja a kisebbeket, azonban sok családban tényleg ez a helyzet és nem nehéz belátni, hogy miért teszik.

3. Blake és Ryan együtt bandáznak a gyerekekkel a szülinapjukon

Sok pár szeret nagy és extravagáns bulit csapni, ha házassági évfordulóról, vagy a saját születésnapjukról van szó, de Blake és Ryan jobban szeretik a gyerekeikkel tölteni ezeket az ünnepeket is. Igyekeznek minél több minőségi időt eltölteni az apróságokkal. „A legjobb nyaralás, amikor csak úgy együtt vagyunk, az egész család.” – mondja a háromgyermekes családanya.

2. Szakít időt arra, hogy a gyermekeivel beszélgessen

Nagyon fontos, hogy a szülők találjanak időt a gyerekekkel csaló beszélgetésre és elmagyarázzák nekik azokat a dolgokat, amit még nem értenek, amitől tartanak. Blake Lively is ezen a véleményen van, így nem rest leülni a gyerekekkel és átbeszélni a világ nagy dolgait, hogy jobban megértsék azokat. Amikor Blake és Ryan a házassági évfordulójukon a gyerekeikkel együtt ünnepelt Blake-nek el kellett magyaráznia egyik lánygyermekének, hogy mi a jelentősége és értelme ennek a napnak, mert a kislány azt hitte, hogy új baba érkezik a családba.

1. Nem bánja, ha a gyerekei felébresztik

A szülők nem feltétlenül kedvelik, ha a gyerekeik felébresztik őket, de nem így Blake! Ez nem azt jelenti, hogy nem fordul elő vele ilyen, hanem, hogy nem bánja, ha úgy alakul. A színésznő középső gyermeke gyakran (vissza)él ezzel a lehetőséggel, hogy reggelire sütit kapjon. Úgy tűnik, Inez meglehetősen édesszájú, ami még jobban összekovácsolja az egész családot, mert ez mindegyikükre igaz.

Forrás

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

apa és apu

Hogyan lettünk Apa és Apu? Egy magyar szivárványcsalád örökbefogadásának és családdá válásuknak története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
192 szavazat
Top
1
Koronavírus

Akkor is szoptass, ha megfertőződtél! A szakértő elmondja, miért olyan fontos ez!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
10 szavazat
Top
2
Koronavírus

A 10 legfontosabb tény, ami segít a koronavírus megelőzésében!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
54 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek