Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

KaranténTéVé

KaranténTéVé 5. rész: Adri elaludt, míg Benő kakilt, Sántáék pedig megmutatták, mivel telt a home randijuk!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat

Elkapta a takarítási és pakolási láz a családjainkat, miközben szemmel láthatóan fárad is mindenki, fizikálisan és lelkileg is. Adri például bealudt addig, amíg Benő nagyvécézett. A Sánta szülőket, Kittit és Dávidot is lefárasztja a három gyerek, ennek ellenére van energiájuk még este 11-kor home randizni. Hogy mit csinálnak ez alatt? Ki ette meg Endrész Mimi tortáját? Mit talált Takács Martin? És miért félnek a toxikológiára meneteltől a Zubor szülők? Kiderül a mai epizódból!

Elolvasom
családi program
2020.06.12

Hova-Hova, Kisapám? – Családi, baba-mama sétaprogramot indított Budapesten egy apuka!

Ha a Famiily.hu főszerkesztőjének, Zubor Rozinak szófordulatával élhetek, volt szerencsém egy valódi IgenApával beszélgetni. Hajas Gergely éveken át idegenvezetőként dolgozott Budapesten, azonban a koronavírus, ahogy sokunk életét, az övét is átírta. Budapest terei, fő látványosságai magányosan ácsorognak, turistáktól mentes a város, nincs kinek megmutatni a nevezetességeket. Az élet azonban megy tovább. Így Geri újratervezett, és elindította a Hova-hova, Kisapám? elnevezésű, városi sétasorozatot babáknak, mamáknak, papáknak és nagyszülőknek.

Szembejött velem néhány napja Budapest legújabb családi programsorozatának Facebook eseménye. Mesélnél róla, hogyan pattant ki a fejedből az az ötlet, hogy családoknak mutatnád meg a várost?

Korábban éltünk Berlinben, ahol sétákat vezettem, aztán hazaköltöztünk és úgy éreztem, szívesen foglalkoznék itthon is idegenvezetéssel. Tematikus séták keretein belül mutattam be Budapestet a külföldi turistáknak. Azonban a jelen élethelyzetben, a koronavírus miatt ugye nem fogadhat az országunk más nációkat. Átmenetileg megszűnt a munkám.

Jól láttam, hogy Te magad is apuka vagy?

Igen, 10 hónapos a kislányom, Lilla. Nagyon aktív, sokat megyünk vele kirándulni. Az egyik kedvenc budapesti célpontunk a Margit-sziget, de nagyon szeretjük a ligeteket is. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha mások is csatlakoznának hozzánk és mesélnék nekik a városról.

Így a munkámat és a hobbimat összekötve, létrehoztam egy olyan programlehetőséget, ami nem csak a gyerekeknek szól, hanem a szülőknek is kikapcsolódás, feltöltődés úgy, hogy közben a babák igényeit is maximálisan tiszteletben tartja.

Azt tapasztaljuk a párommal Zsófival, hogy az anyukák nagyon magányosak a babázás időszakában. Sokszor nincs olyan a baráti társaságban, aki szintén babázik, így nem mozdulnak ki otthonról. Egy bizonyos kor után pedig a gyerekek is igénylik a korosztályuk társaságát.

Van azzal kapcsolatban tapasztalatod, hogy a magyarok mennyire nyitottak arra, hogy a saját városukban legyenek turisták?

Alapvetően az emberek nyitottak erre. Több tematikus séta várja most is a budapestieket, azonban családi, baba-mama séta eddig még nem volt a palettán. A mi célcsoportunk a kismamák, kispapák, nagyszülők köre. Minden séta a babák, kisgyermekek igényére van szabva.

Láttam, hogy hordozós apuka vagy. Kizárólag olyan vezetett sétákat vannak a programterveitek között, ami hordozóval teljesíthető vagy babakocsival is csatlakozhatnak a résztvevők?

Igyekszem olyan helyszíneket összeválogatni Budapesten, ami természetesen babakocsival is teljesíthető. Arra próbáltuk a fókuszt helyezni, hogy nagyon bababarát legyen a program, így időben egy, maximum másfél órás sétákra készülünk szünetekkel. Igyekeztünk az útvonalakat úgy kialakítani, hogy padok és mosdók is legyenek a megállók közelében, így a tízórai vagy a kis- és nagydolgok is könnyedén lebonyolíthatók.

Hány fő tesz ki egy csoportot egy séta alkalmával?

Inkább az a kérdés, hogy hány baba? A kicsik igényeihez igazodni nehezebb, így 6-7 baba és az őket kísérő családtagok tesznek ki egy csoportot. Egy szülő természetesen több gyerkőccel is érkezhet, amennyiben úgy érzi, hogy megbirkózik ezzel a feladattal.

Hány sétával készültök hetente?

A programsorozat most indul, így jelenleg heti egy sétával készülünk a Margit-szigeten. Ám, ha a rendezvény kinövi magát akár heti négy-öt alkalommal is kirándulhatunk. Sőt, a programkínálat nemsokára bővül a Budai Várnegyed bebarangolásával, és angol nyelvű sétákkal expat babáknak. Sok szeretettel várunk mindenkit!

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Hova-hova-kisap%C3%A1m-107390124316742/

Instagram oldal: https://www.instagram.com/hovahova_kisapam/

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

KaranténTéVé

KaranténTéVé 5. rész: Adri elaludt, míg Benő kakilt, Sántáék pedig megmutatták, mivel telt a home randijuk!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
1
ti írtátok

Miután teherbe estem úgy eltűntek azok a barátok, akiknek még nem jött össze a baba, mintha soha nem is lettek volna”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
26 szavazat
Top
2
Koronavírus

Te tudod, mit jelent pontosan a házi karantén?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
50 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek