Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

óvodai beszoktatás

Így készülünk vissza az oviba: 7 tipp, hogyan veheted könnyedebbre a karantén utáni ovis visszaszok(tat)ást

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat

Két és fél hónap után ma újra nyitnak az óvodák, az én lányom is ismét be fog járni. Ám az ovis mindennapokba való felhőtlen és örömteli visszatérés nem feltétlenül magától értetődő. A karanténban töltött idő nagyjából egy nyári szünetnek felel meg. A hosszú kimaradás, a rendkívüli nyitás és a nyár nem könnyíti meg a visszaszokást és a visszaszoktatást. Most kiemelten figyeljünk a gyermekünk lelkére!

Elolvasom
szülői szerepek
Fotó: Getty Images
2020.01.31

Csak a szokásos: Anya a házisárkány, Apa meg a jófej!

„Apát szeretem, mert Ő mindent megenged, te meg szigorú vagy!” Ismerős mondat? Én megkaptam már párszor és őszintén bevallom nem esett jól. Mert szeretnék én is laza és jó fej anyuka lenni néha, de akkor ki neveli a gyerekeinket?

Mielőtt belevágtunk volna a gyerekvállalásba tudtuk, hogy meg kell vitatnunk néhány fontos kérdést annak kapcsán, hogy hogyan is szeretnénk majd a gyermekünket/gyermekeinket nevelni. Bár ismertük a másik családját és nagyjából a szokásaikat is, tudtuk, hogy ki mit „hozott” magával a kapcsolatunkba, de teljesen más kérdés, ha ezek a szülőktől látott minták és a saját nevelési elképzeléseink keverednek és alkotnak egy teljesen új szülőpárost. Főleg, ha az egyik fél megengedő és szabadelvű szülővé avanzsál, míg a másikuk igyekszik következetesen és szabályokat hozva nevelni a csemetéket.

Na persze nem annyira kritikus a helyzet, hiszen arra már jóval korábban rájöttünk volna, ha nagyon nem passzolnak az elveink, de

azt nem gondoltam volna, hogy én anyaként hányszor fogok közutálat tárgyává válni a gyermekeim szemében, amiért számomra a kanapén ugrálás ahhoz vezet, hogy dobhatjuk ki egy idő után a bútordarabot, esetleg rohanhatunk a sürgősségire, míg Apa mennyire menő, mert megtanítja a pörgőrúgást is.

Annyi és annyi szakkönyv és cikk segítségével próbáltam a férjem tudtára hozni, hogy nem vezet nagy egyensúlyra a gyermekeink szemében sem, ha ennyire távoliak egymástól a nevelési attitűdjeink, de erre Ő csak a szokásosat felelte: Néha lazíthatnék a szigorú anya szerepemen!

Szeretnék én is laza, jófej és folyton humoros anyuka lenni. Odáig lennék érte, ha az én nyakamba is úgy ugranának a gyermekeim, mint az apjukéba, amikor megérkezik haza a munkából, de én egyfajta „Rend őre” szereplőként, sokszor csak egy orrok alatt elmotyogott: “Szia Anya!”-t kapok.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak: 1 2

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

óvodai beszoktatás

Így készülünk vissza az oviba: 7 tipp, hogyan veheted könnyedebbre a karantén utáni ovis visszaszok(tat)ást

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
1
iskolabezárás

Ezért nyitottak ki, majd zártak is be pár hét után az iskolák Ausztriában és Franciaországban

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
2
babavárás

“Terhes lettem a koronavírus járvány idején úgy, hogy már nem is szeretem a férjem!” – Két nő, két megromlott házasság és egy nem várt terhesség története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek