Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Új koronavírus tünetek! Már nem csak az eddig ismert szimptómák utalhatnak fertőzésre!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
34 szavazat

Az eddig ismerteken kívül íme néhány az új koronavírus tünetek közül.

Elolvasom
evési gondok
Fotó: Getty Images
2020.02.17

Csak egy dolog idegesít jobban annál, hogy nem eszik rendesen a gyerekem

Mégpedig az, hogy mindenki ezzel cseszteti őt is és engem is.

Tipikus rossz evő a gyerekem. Igen. Tudom. Borzasztó. Én is kivagyok miatta. De az a helyzet, hogy attól, mert mindenki emiatt jajong, sóhajtozik és a „mi lesz veled így” kérdést teszi fel neki vagy épp nekem, a helyzet nem lesz jobb. Sőt.

Soha életemben, semmit nem kellett megennem, amit nem szeretek vagy már nem esett jól. Azt ehettem, amit szerettem/tek és annyit, amennyi jól esik. Persze, hozzá kell tenni, hogy jó evő gyerek voltam, mindent megettem, amit édesanyám elém tett – zseniálisan főzött és főz a mai napig, úgyhogy ebből a szempontból (is) szerencsém volt. És például a Papám is nagyon kreatívan oldotta meg, hogy mindent megegyek – és többnyire elsőként, ugyanis cserébe én lehettem AZ Angyalka. Biztos sokatoknak ismerős játék ez a gyerekkorotokból. (Akiknek nem, röviden: Angyalka az, aki először eszi meg mindenki közül a teljes adag elébe tett ételt.) Nagyon élveztem, jó móka volt, sikerélményem is volt egy olyan dologgal, amit szeretek (maga az étel) és egy olyan cselekvéssel, amit szeretek (az evés).

Egyetlen egy alkalom volt csupán, amit szegény Mamámmal a mai napig emlegetünk, amikor is egy nyári napon megetetett velem egy tányér kukoricakását.

Én úgy emlékszem, hogy a világ legnagyobb tányérjában a világ legnagyobb adag kukoricakásájáról volt szó, amelyet órákba telt, mire letuszkoltam. A Mamám persze máshogy emlékszik, szerinte nem volt azért az olyan nagy adag. Arra bezzeg nem emlékszik, hogy miért kellett pont azt a tál zabkását megennem. Tényleg, se előtte, se utána, soha, semmit nem kellett megennem. Azt valamiért igen. Emlékszem, az utolsó falatoknál már öklendeztem és nem győztem a vizet inni rá, csak hogy mielőbb essek már túl rajta. Rémes volt. Tényleg. Azóta se ettem kukoricakását és valószínűleg már nem is fogok. Ám ennek a rettenetesen rossz emlékemnek a hatására

megfogadtam, hogy az én gyerekeimnek soha semmit nem KELL megenniük.

Az én 5 éves fiammal nagyjából 4,5 évvel ezelőtt a nagy könyv szerint kezdtük a hozzátáplálást és csináltunk mindent szép, folyamatosan, türelmesen, igény szerint. A nagy könyv alatt mondjuk sajnos nem Ambrus Évi barátnőm „Anya, kérek még!” című hozzátáplálós könyvét értem, ami azóta már bibliája minden édesanyának, mert akkor ez még nem jelent meg. De ettől függetlenül úgy csináltam mindent, ahogy kell, ahogy szoktak, ahogy nekünk jó volt, ahogy a gyerek igényelte. Hámoztam, reszeltem, pépesítettem, pároltam, főztem, esküszöm, soha annyi időt nem töltöttem a konyhában, mint akkor. És soha annyi ételt nem dobtam ki, mint akkor.

Pedig jól indult az eleje, ízlett neki sok minden. A gyümölcsök bejöttek neki – leginkább a banán, a zöldségek közül is sok mindent megevett. A sárgarépa-sütőtök-édesburgonya voltak mondjuk a kedvencek. Már akkor is igazi édesszájú volt. De imádta a Dédi (aki ugyebár a sztorim elején még Mama volt 🙂 ) tökfőzelékét, imádta a Mami (aki pedig az én anyukám) bolognaiját is, egy időben imádott mindent, amiben kukorica van és imádta Anyának (na ez már én vagyok 😀 ) a tejbegrízét IS. Tényleg nem volt gond, evett mindent, mondták is, hogy jó húsban van a gyerek, látszik, hogy jól eszik, jó az étvágya. Tényleg az volt.

Aztán…

Lapozz a folytatásért!

Oldalak: 1 2

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Új koronavírus tünetek! Már nem csak az eddig ismert szimptómák utalhatnak fertőzésre!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
34 szavazat
Top
1
Koronavírus

10 dolog, amit tiniként csináltam volna, ha akkor jön egy világ járvány

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
2
Koronavírus

Röhögünk rajtad, koronavírus! – 2. rész

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
37 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek