Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

anyaság

Anyatestem van, de tudod mit? Imádom!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat

Lánykoromban nagyon szerettem csinosan megjelenni valahol, különleges kihívásnak éreztem, hogy a ruháimmal a nőiességemet erősítsem. Nem voltam mindig ennyire tudatos a megjelenésemet illetően, kamaszkoromban például igencsak kritikusan nézegettem magamat sokszor a tükörbe, de mire elértem a felnőtt kor határát és megtaláltam azt a férfit a testestűl-lelkestől elfogadott, akkor megbarátkoztam magammal. De azt nem gondoltam volna, hogy nem a kamaszkori önelfogadás és testi változások lesznek a legnagyobbak az életemben, hanem amikor gyermekem születik!

Elolvasom
láthatás
Fotó: Getty Images
Szerző: Bus István
2020.03.27

Csak maszkban videocsetelhet velem a fiam, akivel 1 hónapja nem is találkozhattam

G. negyvenöt éves férfi, két éve vált el a feleségétől. Egy hatéves kisfiuk van, akivel a járvány miatt lassan 1 hónapja nem találkozott. G. történetét Bus István írta meg.

“A válás a szokásos dolgok miatt történt.” – mondja G. “Én is sokat dolgoztam, és a feleségem is. A gyerekre és egymásra is tudatosan szántunk időt, de ez mégis kevés volt. Úgy tűnt, hogy neki és nekem is fontosabb az önmegvalósítás, ez pedig olyan hatással volt a házasságomra, mint az autókon a rozsda. Először csak titkos, láthatatlan helyeken jelent meg a korrózió. Mire elérte a küszöböt, és a többi „karosszériaelemet”, mire kívülről is jól láthatóvá vált, addigra az alváz, és az alapok porrá foszlottak: elnyelte őket az enyészet.

Mindketten felismertük, hogy gáz van. Megfutottuk az ilyenkor szokásos köröket – párterápia, hosszú hétvégék kettesben –, de be kellett látnunk, hogy a kapcsolatunk végleg megromlott.

A válóper simán ment. Úgynevezett kultúremberek módjára egyeztünk meg mindenről – a láthatásról is. Esténként persze nehéz volt, főleg az eleje. Ha nem ittam éppen, akkor sírtam. Lassan keveredtünk ki a gödörből. Én közben egy kolléganőmmel kezdtem randizgatni, de semmi komoly.

A gyereket minden második hétvégén elvihettem, és akkor hívtam és találkoztam vele – előzetes megbeszélés alapján –, amikor csak akartam. Minden oké is volt, egészen mostanáig.

Azt ugyan tudtam, hogy az exfeleségem kissé hipochonder. Mindig takarított-fertőtlenített. Mindig rendnek kellett lenni. Ezt nem is bántam. Azt már néha szóvá tettem, hogy a sürgősségire kissé gyakrabban mentünk be az indokoltnál. Ki túlzással, ha a gyerek kettőt köhögött, már úton voltunk a kórház felé. És…

most, már március elején, amikor nálam lett volna a fiam, jött a telefon, hogy mi lenne, ha kihagynám ezt a hétvégét.

Belementem a békesség kedvéért, gondolván, hogy hozzászokunk majd a járványhoz, és minden oké lesz. Hát, nem lett. Az exfeleségem egyre beljebb megy a sűrűjébe.

Azt persze helyeslem, hogy önkéntes karantén alá helyezte magukat, de a gyerek csak maszkban videocsetelhet velem – ám napközben, otthon is rajta van.

Teljes az elzárkózás, házhozszállítás van, meg egész napos fertőtlenítés. Az a baj, hogy ugyan lehet hivatkozni a vészhelyzetre, a járványra, és hogy az egészség az első ilyenkor, de azt látom az exemen, hogy egyre jobban szorong és egyre hisztérikusabb. Mindez pedig kezd átragadni a gyerekre is.

Lehet, hogy vírusmentesek, de lelkileg egyre jobban kezdenek rámenni erre az egészre – és hol van még a vége! Mindeközben pedig sérül a láthatási jogom is. Sajnos ügyvédhez is fogok fordulni, mert én is egyre frusztráltabb vagyok, és egyre haragosabb is.

Egyelőre el tudom ezt az egészet ütni a home office-szal és azzal, hogy teszek-veszek, de azt látom, hogy viharfelhők gyülekeznek az égen.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

anyaság

Anyatestem van, de tudod mit? Imádom!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
1
testvér
Szerző: K. V.

10 dolog, amit az idősebb testvéred talán sosem mondott el neked

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
2
mesék

Mesék, amiket (nem) nézünk: Mancs őrjárat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek