Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Új koronavírus tünetek! Már nem csak az eddig ismert szimptómák utalhatnak fertőzésre!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
34 szavazat

Az eddig ismerteken kívül íme néhány az új koronavírus tünetek közül.

Elolvasom
válás
Fotó: Getty Images
2020.02.13

Együtt kell maradni a gyerekek miatt?

A gyereknek család kell, a gyereknek szülők kellenek, a válás pedig rossz. Ezek olyan alapigazságok, amelyeket szinte meg se lehet kérdőjelezni. Többek között ezért jutnak sokan addig, hogy inkább együtt maradnak a gyerekek kedvéért. Mondjuk néhány évig, amíg azok nagyobbak és érettebbek lesznek, így kevésbé viseli meg őket a válás. Néha a párok megbeszélik ezt, néha csak az egyik fél nem akar lépni, ezzel védve a kicsiket. Érdemes húzni, ha már eldöntöttétek, hogy nem maradtok együtt, csak azért, hogy a gyereknek jobb legyen? Tényleg jobb lesz neki így?

A rövid válasz az, hogy attól függ. Egy válás szétzilálja a gyerekek világát, és rosszat tesz nekik, hacsak nem kezelitek a kapcsolatokat nagyon körültekintően. A gyerekek ilyenkor néha magukat hibáztatják, és attól félnek, hogy nem szeretik őket. Másrészt ilyenkor felborulnak a hétköznapjaik, legegyszerűbb rutinjaik és az egész környezetük.

A gyerekek akkor tudnak előre haladni, nőni, ha tudják, mire számíthatnak. Ha ugyanaz az iskola és otthon, ugyanaz a jól ismert környezet alkotja a keretet, amelyben fejlődni tudnak.

A napi gondok és küzdelmek helyett szárnyalhatnak, ha megvan a kellő stabilitás, és ebből a szempontból érdemes lehet megfontolni, hogy együtt maradtok, hiszen ez azzal kecsegtet, hogy a gyerekek helyzete alig változik.

Legfeljebb nektek lesz pár nehéz évetek, de a gyerekek ebből semmit nem éreznek meg.

Aha, elméletben jól hangzik, de ez csak akkor működük, ha képesek vagytok együtt dolgozni.

A kiegyensúlyozottság nem csak a közös otthonból fakad, és nem csak azzal nehezítheted meg az életüket, ha az elhelyezés miatt veszekedtek. Ha napról napra felzabáljátok egymást a pároddal, az legalább olyan káros a fejlődésükre nézve. Márpedig ez egy valós veszély, főleg, ha már most sem tudtok megegyezni a legalapvetőbb kérdésekben.

A gyerekek titeket figyelnek, amiből azt tanulják meg, milyen egy egészséges kapcsolat. Ha ti nem tudtok ilyen egészséges kapcsolatot mutatni korrekt kommunikációval és jó konfliktuskezeléssel, akkor valószínűleg mégis a válás a jobb megoldás. Évekig szívják magukba a haragot, a hibáztatást, a közönyt, ami megnehezíti, hogy ők maguk rendes kapcsolatokat alakítsanak ki. Ha bíztok magatokban, és hiszitek, hogy a következő években végig jól viselkedtek egymással, talál sikerülhet.

Fontos tudnotok, hogy az a „pár év” nem biztos, hogy megoldja az eredeti gondot. A gyereknek akkor is szívás a válás, ha 5 éves, és akkor is, ha 15 korukban jelentitek be. Ráadásul ha kiderül, hogy nem is szerettétek egymást, és csak miattuk voltatok együtt, biztosan megrendül a bizalmuk. Vagyis ezzel nem tudjátok megkímélni őket a dologtól, legfeljebb kapnak néhány kiegyensúlyozott évet, amely során érzelmileg fejlődhetnek ugyan, de a válás akkor megterhelő.

Annyi előnye azonban biztos van az együtt maradásnak, hogy ha a gyerekek érdekében jófejek vagytok egymással, és helyesen kezelitek a konfliktusokat, talán visszataláltok egymáshoz.

A megújulás és az újrakezdés kapcsolatfüggő, és nem minden esetben valószínű, mert van az a pont, ahonnan nincs visszaút. A válás azonban biztosan a kapcsolatotok teljes végét jelenti.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Új koronavírus tünetek! Már nem csak az eddig ismert szimptómák utalhatnak fertőzésre!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
34 szavazat
Top
1
Koronavírus

10 dolog, amit tiniként csináltam volna, ha akkor jön egy világ járvány

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
2
Koronavírus

Röhögünk rajtad, koronavírus! – 2. rész

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
37 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek