Created with Sketch.
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

nagy korkülönbség

Megfagyott a levegő a szülőin, mert azt hitték, én vagyok az anyja – Ilyen, ha nagytesóként te vagy a bébiszitter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
129 szavazat

Nagytesóként legtöbbször én vigyáztam az öcsémre: életre szóló tanulás volt.

Elolvasom
délutánok
Fotó: Getty Images
2019.10.11

Éld túl a délutánt – és élvezd!

Mostanra mindenki elfáradt az iskolai-óvodai szezonban, te is csak rohansz magad után. Hiába mondta Vekerdy, hogy nem vasalni kell, hanem figyelni, mégsem olyan egyszerű, amikor mindenkinek ezer dolga van egy átlagos napon. Adunk pár ötletet, hogyan lehet tányérpörgetésből egyszerű hétköznappá fejleszteni a délutánokat.

Megszólal a csengő, és indul a délutáni őrület. Iskolából ki, edzésre el, vásárolni és főzni, majd félholtan elájulni. Az optimális idő után két órával. Ez nem extrém helyzet, ez a valóság. Pár dolog segíthet ezen, például egy közös családi tervező kihelyezése. Ha látod kifüggesztve, hogy a gyereknek két edzése is van csütörtökön, akkor tudod, hogy aznap kevésbé használható. Arra a napra nem érdemes nagy mutatványokat szervezni, és ebben a tervezésben segíthet, ha otthon bármikor rá tudtok pillantani a falra, amin a heti menetrend szerepel. Nem mellesleg a flegma válaszokat is könnyebb elfogadni, ha tudod, azért (is) szemtelen, mert fárasztó napja volt.

Ha épp nincs túlterhelve, adhatsz neki házimunkát. Ezzel egyrészt időt takaríthatsz meg, másrészt nem lesz az a hülyegyerek, aki nem öblíti el maga után a poharat, és égve hagyja a lámpát felnőtt korában. Ehhez türelem kell, mert biztos, hogy lassabban csinálja majd, nem mindig érti majd, melyik kukába kell dobni az üres tejes dobozt, és néha el fogja ejteni a tányérokat és a villákat. De ha mindenkinek szerepe van az otthon működtetésében, a gyerekek is jobban értékelik majd az ételt és a rendet.

Próbálj meg minél kevesebb időt tölteni olyan dolgokkal, amelybe nem vonható be a gyerek. Segíthet krumplit pucolni, szeletelni, keverni a tésztát. Ha még nem tud segíteni, akkor tervezzetek előre, találjátok ki, mit esztek hét közben. Így könnyebb bevásárolni, és egyszerűbb kitalálni gyorsan elkészíthető ételeket.

Beugranál suli után vásárolni? Mindenki más is ekkor ér rá, ezért százszor annyi emberrel állsz majd sorba, ami egyszerre pusztítja a szabadidőt és az agysejteket is. Két dolgot tehettek: vagy alvásidőben szöktök el éjszakai vásárlásra, vagy házhozszállítást kértek. Előbbi kiváló program, hiszen élvezed, hogy haladósan is lehet vásárolni, az utóbbi pedig nagyon hatékony.

Ami nagyon fontos, hogy ne akarjatok minden lemaradást behozni hétvégén. A gyerekeknek inkább a szülők kellenek, mint a tiszta lakás, és a bunkerépítés vagy kirándulás, esetleg közös filmezés több örömet ad, mint az, hogy az összes pohár tisztán csillog.

Szerinted mit hagytunk ki? Vagy valamelyik baromság?

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

nagy korkülönbség

Megfagyott a levegő a szülőin, mert azt hitték, én vagyok az anyja – Ilyen, ha nagytesóként te vagy a bébiszitter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
129 szavazat
Top
1
meglepetés

5 év házasság és 3 gyerkőc után olyat tett a férjem, amire egyáltalán nem számítottam

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
212 szavazat
Top
2
özvegy apa

A feleségem halála után évekig rá se tudtam nézni más nőkre – míg a lányom azt kérdezgette, lesz-e neki másik anyukája

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
190 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek