Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat

Amint elkezdődik az ovi, könnyen lehet az az érzésed, hogy a gyerek többször marad ki betegség miatt, mint ahányszor sikerül neki reggelente búcsút intened a kapuban. A fertőzések körbejárnak, az immunrendszer tanul. Dr. Karoliny Anna gyermekorvossal összeszedtük a leggyakoribb fertőző nyavalyákat – ezeken valószínűleg átestek majd, így jobb, ha felkészülsz.

Elolvasom
ti írtátok
Fotó: Getty Images
2020.01.16

“Elfáradtam, kérnék egy kis szünetet!” Néha még a családom előtt is titkoltam, hogy mennyire nehéz számomra az anyaság!

Számítottam rá, hogy a gyermekem születésével majd fenekestül felfordul az életem és merőben mások lesznek majd a napjaim, hiszen anyává váltam. Arra viszont nem számítottam, hogy a gyermekemről és a nevelgetéséről jót vagy semmit alapon nyilatkozhatok majd ezentúl, különben ferde szemmel néznek rám még a közeli családtagok is, amiért nem élem meg az anyaság minden minden pillanatát felhőtlenül...

Tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk be töredelmesen: Baromi nehéz feladat gyereket nevelni és egyes részleteire egyáltalán nem számítottunk! S mint ilyen, ezeket a kőkemény kihívásokat olykor jól esik megosztani másokkal és megbeszélni. És nem csak azért, mert mi édesanyák imádunk panaszkodni, vagy sajnáltatni magunkat (oké, oké egy átvirrasztott, betegeskedős éjszaka után bizony jól esik az embernek, ha kap egy nagy bögre kávét és némi megértést), de valójában csak ki akarjuk beszélni magunkból ezeket a minden nap új és új élményeket és feladatokat adó szerepet magunkból, hogy közben rájöhessünk, túl lehet élni és nem vagyunk egyedül a földön azzal az érzéssel, hogy nagyon szeretnénk olykor némi pihenőt tartani.

Őszinte és szókimondó ember lévén anyaként sem változtam meg és bizony a kezdeti időszakban sokszor adtam annak hangot, hogy a gyereknevelés bizony nem olyan, mint az édes babás reklámokban. Azt hittem megértő fülekre fogok találni, de szembesülnöm kellett azzal, hogy sokak számára – legalábbis nyilvánosan –

a gyereknevelés nem szólhat a fáradtságról, elcsigázottságról, feszültségről és hasonló szavak kombinációjáról!

Olykor előfordult egy-egy nehezebb napon, hogy amikor a gyermekemet a boltban vagy utcán megnézték az emberek és azt mondták milyen cuki kisbaba, halálos nyugalommal és őszinteséggel kérdeztem, hogy kölcsönadjam-e egy pár órára?

A hangnem és az eltökéltség a hangomban ilyenkor megbotránkoztató lehetett, hiszen megdöbbenve néztek rám az emberek. De voltak olyan pillanatok, amikor egyáltalán nem vicceltem és igenis nagyon vágytam rá, hogy valaki az éppen nyűgös, fogzós, nem alvós napokon adjon nekem pár óra pihenési lehetőséget azzal, hogy mondjuk vigyáz picit a gyermekemre.

Nem megszabadulni akartam tőle, csak kifújni magamat.

Oldalak: 1 2

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
8 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
1
beteg gyerek

“Néha elképzeltem, hogy a testvérem arcára szorítok egy párnát, hogy vége legyen” – Gyermekkor egy beteg testvér árnyékában

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
13 szavazat
Top
2
apaság

Leckék kezdő apáknak: A 10 legfontosabb dolog, amit tudnod kell a babavárásról és az apaságról

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek