Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

császármetszés

Hány császárja lehet egy anyának? A hüvelyi szülés vagy a császár kockázatosabb? Nagy szaktekintélyű orvosok válaszoltak császármetszéssel kapcsolatos kérdéseinkre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat

Sokan gondolják úgy, hogy a császármetszés úri hóbort, menekülési útvonal azon anyukák számára, akik szeretnék megspórolni a vajúdással járó fájdalmakat. A szakemberek ezt egyöntetűen cáfolják, hiszen ez egy komoly műtéti beavatkozás, amely kockázatokkal jár és a felépülési idő is hosszadalmasabb, mint hüvelyi szülésnél. Sajnos, még mindig rengeteg tévhit kering a császármetszésről, ezekről rántjuk le a leplet nagy szaktekintélyű orvosok segítségével. Kérdéseinkre Dr. Marics-Kutas Anna, Dr. Rácz Sándor, Prof. Koppán Miklós, a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika orvosai válaszoltak.

Elolvasom
valentin-nap
Fotó: Getty Images
Szerző: Bus István
2020.02.11

Erőből Valentin: Miért fontos, hogy a gyerekek érkezése után se feledkezzetek meg (házas)párnak lenni!?

Unod a Valentin-napot? Virágboltos ünnepnek tartod? Amerikai szarságnak, ami csak arra való, hogy már megint kihúzzanak a zsebünkből egy közepes összeget? Azt gondolod, hogy nem csak az év egyetlen napján kellene szeretnünk egymást? Magadban dohogsz meg hőzöngsz, hogy mire ez a felhajtás? Tökre igazad van! Na de....

Na de aztán, mégis veszel valami kis virágot, természetesen. Vagy szív alakú minicsokit. Vagy egy csokor virágot. Vagy repülőjegyet Párizsba. Utólag persze könnyű okosnak lenni: mindezt megtehetted volna rossz érzés nélkül, úgy is, hogy örülsz neki, hogy most valakinek – akit remélhetőleg nagyon szeretsz –, örömöt okozol. Ráadásul, ezt a cikket most Valentin-nap előtt pattintjuk ki az oldalra, úgyhogy, most megspórolok neked egy adag negatív energiát meg fortyogást.

Éppen tegnap fotóztuk a következő Apa magazin címlaparcot. (Titok hogy ki az, csak annyit árulok el, hogy híres rádiós, és ő lett az év apája.) Na, ez a titkos ember mondta nekem az interjúban, hogy

a házasság és a kapcsolat, az nem megy magától. Abba sajnos pakolni kell energiát, törődést, odafigyelést, kedvességet.

Arra intett: gondoljunk a kapcsolatunk elejére. A rengeteg mozira, virágra, vacsorára. A gyomorban foglyul esett pillangórajra. Arra a parára, amikor hívod, de ő nem hív vissza már egy órája, téged meg kétségek gyötörnek, és magad előtt azt vizionálod, hogy éppen kávézgat és röhögcsél a jóképű céges marketingigazgatóval. Szóval, arra az érzelemmenyiségre és melóra, ami akkor fogott el/és amit akkor tettél bele, amikor még az elején voltatok az egésznek. A Titkos Címlaparc szerint, ha két gyerek és másfél évtized után, ha az ember annak a tíz százalékát hozná, már sokkal boldogabb lenne mindenki, és sokkal kevesebb gáz lenne a házasságokkal is.

Szóval, a Valentin-nap egy felemelt mutatóujj: tessék gesztusokat gyakorolni, az összes szeretetnyelven. Legyen virág, vacsora, röhögés, sok és jó szex, minőségi együtt töltött idő, normális kommunikáció meg ilyenek. Valentinkor is, meg az év többi napján is. Ennél nagyjából semmi sem lehet fontosabb.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

császármetszés

Hány császárja lehet egy anyának? A hüvelyi szülés vagy a császár kockázatosabb? Nagy szaktekintélyű orvosok válaszoltak császármetszéssel kapcsolatos kérdéseinkre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
1
életközépi válság

Életközepi válság és kamaszkori identitáskeresés együtt, avagy “tizenévesen előtted az élet, 40 felett viszont már a B oldal pörög”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
9 szavazat
Top
2
növények

Légtisztító szobanövények, amiknek érdemes helyet keresni a lakásban

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
227 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek