Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat

Amint elkezdődik az ovi, könnyen lehet az az érzésed, hogy a gyerek többször marad ki betegség miatt, mint ahányszor sikerül neki reggelente búcsút intened a kapuban. A fertőzések körbejárnak, az immunrendszer tanul. Dr. Karoliny Anna gyermekorvossal összeszedtük a leggyakoribb fertőző nyavalyákat – ezeken valószínűleg átestek majd, így jobb, ha felkészülsz.

Elolvasom
ti írtátok
Fotó: Getty Images
2020.01.12

„Értem, hogy kismama, de akkor is csak térítés ellenében használhatja a WC-t!” – Ezért legyen minimum 200 forint mindig nálatok!

8 hónapos várandósként még olyan nagy családi sztorijaim nincsenek – bár ez idővel biztosan fog változni. Van viszont kismamás sztorim, ami a minap történt meg velem, és úgy gondoltam, muszáj megosztanom másokkal is, hogy egyrészt hátha változik valami ezen a téren is, másrészt hátha más megússza az enyémhez hasonló, hát... nevezzük kínos helyzeteket.

Az utcánkban, ahol gyerekkoromban laktunk, volt egy cég. Ez előtt a cég előtt amikor elmentünk, anyukám gyakorlatilag minden alkalommal elmesélte, hogy ott milyen kedvesek voltak vele. 9 hónapos terhesen ugyebár sokkal sűrűbben és olykor a legváratlanabb helyzetekben kell a kismamának elmennie pisilnie. Így történt édesanyámmal is, egyik nap a boltból hazafele menet– hasában a 9 hónapos velem 🙂 – úgy érezte, hiába van már csak 3 saroknyira az otthonunktól, nem bírja ki hazáig. Kínos, nem kínos, nem volt idő ezen tanakodni: bekéreckedett a mellékhelyiségükbe. Szerencséje volt, a portás gyakorlatilag kérdés nélkül mutatta, hol a mosdó. Nem kértek érte pénzt, és nem is fogadtak el, pedig anyukám hajlandó lett volna fizetni is érte.

Mint az élet oly sok más területén, ebben is meg kellett személyesen élnem hasonlót (sajnos), hogy megértsem például ennek a történetnek is a jelentőségét. És bár több mint 30 év telt el azóta, 30 évet fejlődött a világ sok mindenben – ugyanilyen sok mindenben sajnos nem. Sőt… Én például rosszabbul és kellemetlenebbül jártam, mint anno édesanyám, egy nagyon hasonló helyzetben.

Én mondjuk még „csak” 8 hónapos terhes vagyok, de mivel már az aktív mozgás nehezemre esik, már csak a napi séta marad, hogy mégse egész nap otthon üljek vagy feküdjek. Néhány nappal ezelőtt is a szokásos napi kis sétámra indultam, zsebemben a telefonommal és a lakáskulccsal, fülemben a fülhallgatómmal. Mindig csak ennyi dolog van nálam. És bár indulás előtt mindig elmegyek WC-re (így tettem ezúttal is), a pocakomban lévő kisfiam rosszul helyezkedhetett, mert

30 perc után rám tört a pisilhetnék. Nagyon. Már nem volt időm hazamenni, azonnal meg kellett oldani a helyzetet.

Pont egy üzletsor előtt voltam a külvárosban, ahol lakunk. Voltak kisebb boltok, és néhány kis étterem, bár az ilyen típusú helyeket inkább kajáldának nevezném. A másodperc tört része alatt kiválasztottam a kívülről legkultúráltabbnak és (remélhetőleg) legtisztábbnak tűnő helyet és bementem. Egy csinos fiatal lány fogadott azzal, hogy volt-e foglalásom, mire én mondtam, hogy nincs, és 8 hónapos kismama vagyok, akinek nagyon kellene használnia a mosdót és megengednék-e… Közben már gyakorlatilag vetkőztem is, így tényleg láthatta, hogy nem kövér vagyok, hanem tényleg várandós…

Oldalak: 1 2

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
28 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
1
beteg gyerek

“Néha elképzeltem, hogy a testvérem arcára szorítok egy párnát, hogy vége legyen” – Gyermekkor egy beteg testvér árnyékában

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
14 szavazat
Top
2
apaság

Leckék kezdő apáknak: A 10 legfontosabb dolog, amit tudnod kell a babavárásról és az apaságról

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek