Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

nyaralás

Nyaralást terveztek? Biztonsági szempontok, ha úticélt választanátok idén nyárra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat

A Magyar Turisztikai Ügynökség mindenkit arra buzdít, hogy idén nyaraljon belföldön, hiszen nem csak biztonságosabb, de azzal a hazai szolgáltatókat támogatja. Ezen kívül most külföldre utazni sem olyan egyszerű, hiszen van olyan ország, amelynek határai júliusig zárva maradnak a turisták előtt és a repülés ugyancsak nagy kockázatot rejt magában. Milyen úticélok jöhetnek számításba, ha a biztonság a fő választási szempont? Itt a részletes országlista, mikortól és milyen feltételekkel utazhatunk!

Elolvasom
párkapcsolat
Fotó: Getty Images
2020.04.10

Ezt csináljuk mi azért, hogy a karantén ne tépázza meg a kapcsolatunkat

Próbáljátok ki a szimpatikusakat ti is!

Egy korábbi cikkemben említettem már, hogy mióta a férjemmel szülők lettünk, a Maslow piramis legalsó lépcsőfokán helyezkedik el az, hogy édeskettesben randevúzzunk. Legalábbis a megszokott módokon. Nagyot fordult a világ az utóbbi hetekben. Jelenleg a szülőtársak nagyrésze nem kérhet nagyszülői felvigyázó segítséget, hiszen az ő védelmük jelenleg az egyik legfontosabb dolog. De higgyétek el, egy kis előkészülettel otthon is kikapcsoló, feltöltő vagy éppen emlékezetes estét varázsolhattok magatoknak.

1. Otthon mozi

Bevallom mióta szülők vagyunk, mi hamarabb kattintunk egy sorozat lejátszási gombjára, mint egy filmére. De megadjuk a módját. Pont úgy, mint a moziban: hatalmas adag pattogatott kukoricával ülünk le a tévé elé. Tudtad, hogy a karanténhelyzet miatt a Nemzeti Filmintézet ingyenessé tett 90 magyar alkotást? Ezek között történelmi filmek, rajz-, ifjúsági és dokumentumfilmek is elérhetőek. Mi is szemezgettünk már egy-két régi klasszikussal. https://filmarchiv.hu/hu/alapfilmek/online-filmklasszikusok

2. Vacsoráztál már?

Kivételesen, ne vacsorázzatok a gyerekekkel. Amint elcsendesedik a ház, varázsoljátok át a konyhátokat étteremmé. Készítsetek valami különlegeset, legyetek bátrak, kísérletezzetek! Terítsetek abroszt az asztalra, gyújtsatok gyertyát, indítsatok el egy „restaurant playlistet” és élvezzétek, hogy senki nem akar kunyizni egy falatot sem a tányérotokból.

Ma már házhoz tudunk rendelni olyan csomagot, ami konyhakész alapanyagokat rejt, recepttel és kimért fűszerekkel. Nekünk már csak a főzésre kell koncentrálni. Egy ilyen rendelés során tanultam meg tökéletes bélszínt készíteni, ami után még a kissé kritikus férjem is megnyalta mind a tíz ujját.

3. Randi a csillagos ég alatt!

A szerencsések közé tartoztok, ha van teraszotok vagy erkélyetek. Most még hűvös van, ha leszáll az éj, de pár meleg pokróc, néhány mécses, egy palack bor felmelegíti az estéteket. Nosztalgiázzatok, idézzétek fel a kedvenc nyaralós pillanataitokat, nézegessetek fényképeket.

A telefonotokat hagyjátok a lakásban, de a bébiőrt ne felejtsétek bent!

4. Elő a játékkedvvel!

Ki mondta, hogy kettesben nem lehet társasozni? Scrabble, Boggle, Dobble, Pandemic, Igen, Párbaj, Kamuzol vagy nem, Uno. Ez csak néhány példa a párosban is élvezhető társasok közül. Felejtsétek el az esti home office-t! Csalogassátok elő a versenyszellemet magatokból és szórakozzatok!

5. Csobbanjatok a habokba!

Utazásaink alatt vált hagyománnyá, hogy miután a gyerekek elaludtak, mi engedünk egy hatalmas habos, forró fürdőt és átbeszéljük az aznapi történéseket. A kádban ellazulva csak egymásra tudtok figyelni, amire valljuk be, napközben, nem sok lehetőség van.

Az összezártság, a felborult napirend, a hirtelen ránk szakadt a változás, amibe most kényszerültünk, hidd el, nem csak bennetek, mindenkiben feszültséget kelt! Tudatosan, őszinte kommunikációval, kütyümentes estékkel javunkra fordíthatjuk ezt a szituációt és még szorosabbá kovácsolhatjuk a kapcsolatunkat.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

nyaralás

Nyaralást terveztek? Biztonsági szempontok, ha úticélt választanátok idén nyárra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
1
terhességi teszt

A legfurább helyek, ahol nők terhességi tesztet készítettek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
2
iskolabezárás

Ezért nyitottak ki, majd zártak is be pár hét után az iskolák Ausztriában és Franciaországban

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek