Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

óvodai beszoktatás

Így készülünk vissza az oviba: 7 tipp, hogyan veheted könnyedebbre a karantén utáni ovis visszaszok(tat)ást

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat

Két és fél hónap után ma újra nyitnak az óvodák, az én lányom is ismét be fog járni. Ám az ovis mindennapokba való felhőtlen és örömteli visszatérés nem feltétlenül magától értetődő. A karanténban töltött idő nagyjából egy nyári szünetnek felel meg. A hosszú kimaradás, a rendkívüli nyitás és a nyár nem könnyíti meg a visszaszokást és a visszaszoktatást. Most kiemelten figyeljünk a gyermekünk lelkére!

Elolvasom
karantén
Illusztráció: Getty Images
2020.04.04

Ezt csinálom karanténban, hogy ne dilizzek be

Kolléganőnk, Anikó bevallotta, mivel köti le magát a négy fal fogságában.

Minden évben eltervezem, hogy az évszakváltásoknál tisztán, kifogástalan állapotban, kisámfázva pakolom el azokat a lábbeliket, amelyeket jó darabig nem fogunk használni. Erre akkor van időm, amikor elcsendesedik a lakás, a gyerekek már alszanak, és akkor nagyjából (…) rendben eltűnnek a majd hónapokig nem aktuális darabok.

Ez most másként alakult.

Lassan két hete szemeztem az előszobával. Rengeteg gyerek cipő, csizma, gumicsizma, télikabát, átmeneti kabát, kardigán és pulóver zsúfolódott össze egy kis előtérben, szinte mozdulni sem tutdunk tőlük. Plusz a két kutya, akik az estéket természetesen nem a kutyaházban, hanem az előtérben töltik. Hiába porszívózom, sikálom a követ, ez a picinyke rész mindig rendetlen.

A járvány miatt pánikolok, és nem tudok kijönni a befordulásomból. Fül-orr-gégész barátnőm szerint rendszert kell csinálnom magam körül.

Minden napra terveket készíteni, kb. órára beosztva (ami két ovis mellett nem könnyű) és akkor talán nem agyalok annyit.

Nekifogtam a melónak, ugyanis legalább 50 pár cipő sorakozik a polcokon. Vannak olyan darabok, amelyektől nincs szívem megválni, egyáltalán nem hordom őket és a csajoknak tartogatom későbbre. Mindent szépen áttöröltem, a talpukat is lemostam.

Drága anyukám egyszer adott egy remek tippet, hogy mit kezdjek a velúr bőrrel. Miután átradíroztam az anyagot, melegítsek nagy edénybe vizet, és a gőz fölé tartsam a cipőt. Ettől a bolyhok szinte életre kelnek, és miután megszáradt mehet rá a velúr bőrápoló spray. Jó sok idő volt amíg minden darabot átgőzöltem, de megérte. A sima, bőr lábbeliket pasztáztam, hagytam egy kicsit száradni, majd alaposan kikeféltem az anyagot. Ecetes vízre nem volt szükség, mert az idei télen szint nem volt hó. Amúgy ez a keverék tökéletesen bevált nálam só-és hófoltok ellen.

A csajok kinőtt cipőit szelektáltam, bekerültek az elajándékozós zacskóba (természetesen tisztán), amivel szintén még várnom kell, sajnos! A sámfák is előkerültek. Hihetetlen, de mindegyiknek meglett a párja. Szeretem a sámfákat, ez viszont már apukámhoz köthető, mert neki minden cipője ki volt sámfázva. Nem emlékszem, hogy egyszer is koszosan, széttaposva lettek volna a cipői. Nem is tudom, hogy csinálta…

A cipősszekrény elkészült. A barátnőmnek igaza volt. Le kell kötni a figyelmemet, hogy ne dilizzek be.

Mivel a lányok mindig jöttek, kértek, éhesek voltak, így még monoton sem volt a dolog. A legközelebbi betervezett itthoni munkámnál egy biztos, meghallgatom az Óz, a nagy varázsló hangjátékot, de csakis az 1980-as felvétellel.

És ti mivel kötitek le magatokat?

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

óvodai beszoktatás

Így készülünk vissza az oviba: 7 tipp, hogyan veheted könnyedebbre a karantén utáni ovis visszaszok(tat)ást

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
1
iskolabezárás

Ezért nyitottak ki, majd zártak is be pár hét után az iskolák Ausztriában és Franciaországban

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
2
babavárás

“Terhes lettem a koronavírus járvány idején úgy, hogy már nem is szeretem a férjem!” – Két nő, két megromlott házasság és egy nem várt terhesség története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek