Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gólyák

Gólyakukkolás – mutatjuk, kiket érdemes online nézni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat

Nézz bele a gólyafészkekbe! De vigyázz, nem minden fog tetszeni, amit ott látsz! (Bónuszként jön néhány egyéb állatos webkamera is!)

Elolvasom
takarítás
2020.03.22

Folyékony mosószer házilag – Így készíthetsz 60 forintból 3 litert otthon!

Tudatos Mamink, Földi Barbara időről időre házilag készíthető takarítószerekkel, bőrápolási termékekkel fog jelentkezni, hogy ha a boltban el is fogynak, akkor is el tudjátok készíteni. Elsőként azt mutatja meg, hogy készíthető folyékony mosószer házilag.

Biztos hallottad azt a kifejezést, hogy minden rosszban van valami jó. Ami engem örömmel tölt el az önkéntes szobafogság kapcsán, hogy ahogy mindennap nézem a légi felvételeket – amiket készítenek mostanában – mennyire tisztul a levegő körölüttünk és szinte hallom, ahogy fellélegzik a Föld.

Azt hiszem, most mindannyian egy lehetőséget kaptunk, hogy lelassuljunk és át gondolhassuk, hogy valóban milyen világban is szeretnénk élni – és ami még fontosabb – szeretnénk meghagyni a gyermekeinknek és a következő generációknak.

A fogyasztói társadalom alapjaiban változott meg a szemünk láttára pár hét alatt.

Azt is láttuk, látjuk, hogy nem vagyunk felkészültek – nem tudjuk mit is kell tennünk, vennünk egy ilyen helyzetben. Az biztos, hogy a tömeges WC papír felvásárlás helyett a cél, hogy egy tudatos és fenntartható életmódot alakítsunk ki, hiszen akkor nem kell attól tartani, hogy mi van ha nincs kézfertőtlenítő. Ugyanis el tudod készíteni és a több literes mosószerek haza cipelése helyett tudunk friss gyümölcsöt és zöldséget venni – ami az egészségünk megőrzését szolgálja hosszútávon.

 

Olyan recepteket és ötleteket hozok nektek ezért majd időről időre, amiket ha megtanultok elkészíteni és beszerzitek azt a max. 3-4 hozzávalót, akkor az otthoni takarítás olcsó, egyszerű, fenntartható és mindenféle adalékanyag és kemikáliáktól mentes lesz. Azt is garantálom, hogy ezeket az alapanyagokat mindig meg fogod találni a boltok polcain, mert senki nem fog liter szám ecetet vagy több kilónyi mosószódát felhalmozni otthon! Ha csak nem tudják mire kell!

Még jobban beleásnád magad a fenntarthatóság világába? Jelentkezz hozzám online tanácsadásra! Zöld háztartás és személyes higiénia természetes módon tanácsadásaimra már weboldalamon ITT jelentkezhettek is!

A három csoda alapanyag, amire szükséged van első körben, hogy később mindenféle házi tisztítószereket készíthess:

  • Mosószappan
  • Háztartási szódabikarbóna
  • Ecet / Citromsav (kinek melyik tetszik)

Ehhez érdemes még hozzá számolni (ha nincs otthon eleve) egy kedvenc, 100%-os tisztaságú illó olajat. Ajánlom a levendulát, vagy ezekben a vírusos időkben a teafát, melynek remek fertőtlenítő hatása van.

És akkor elsőként lássuk, hogyan is készül a folyékony mosószer házilag, valamint hogy miből, mennyi kell pontosan.

Folyékony mosószer házilag

folyékony mosószer házilag
  • 5 dkg lereszelt mosószappan
  • 3 l tisztított víz (átszűrt – vagy desztillált) Ha egyik sincs akkor csak forralj fel 3 l vizet és hűtsd vissza szobahőmérsékletre

A vizet kis lángon melegítjük és beleöntjük a lereszelt szappant! Fontos, hogy nem szabad forralni, hanem folyamatos kevergetés mellett várni, hogy elolvadjon a szappan. Ha elolvadt elzárni a lángot és várni, hogy kihűljön, majd beleönteni a tartóedénybe.

Mindez nem kerül többe 60 Ft-nál és max. 20 perc idő befektetés.

Mindenkinek illatos mosást kívánok!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
118 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gólyák

Gólyakukkolás – mutatjuk, kiket érdemes online nézni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
1
DIY

Mosható szájmaszk házilag – így készítsd el, akár varrógép nélkül is!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
251 szavazat
Top
2
mosipelus

A pelenkÁZÁS ne az ázásról szóljon! – 5 szempont, hogy egyszerűen választhass mosipelust!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
14 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek