Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

anyaság

Anyatestem van, de tudod mit? Imádom!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat

Lánykoromban nagyon szerettem csinosan megjelenni valahol, különleges kihívásnak éreztem, hogy a ruháimmal a nőiességemet erősítsem. Nem voltam mindig ennyire tudatos a megjelenésemet illetően, kamaszkoromban például igencsak kritikusan nézegettem magamat sokszor a tükörbe, de mire elértem a felnőtt kor határát és megtaláltam azt a férfit a testestűl-lelkestől elfogadott, akkor megbarátkoztam magammal. De azt nem gondoltam volna, hogy nem a kamaszkori önelfogadás és testi változások lesznek a legnagyobbak az életemben, hanem amikor gyermekem születik!

Elolvasom
gyerekdivat
Fotó: Getty Images
2020.02.26

Gyerekdivat túltolva? Fesön or not fesön, avagy megy-e a flitteres pólóhoz a csokornyakkendő és kell-e 11 pár cipő a gyereknek?

Szabó Sári szerzőnk ezúttal saját sztoriját osztotta meg velünk.

Az Apa magazin főszerkesztője azt kérdezte, hogy van-e vicces sztorim a gyerekek öltözködésével kapcsolatban. Nos, bár az egész életünk egy nagy vicces sztori, hirtelen nem jutott eszembe semmi, amiről azt gondoltam, hogy izgalmasabb, mint bárhol máshol. Majd még aznap a váltó rövidnadrágban és gumicsizmában kellett hazahozni a nagyobbat az iskolából, mert véletlenül megint őt temették a homokba és én még ilyen koszos elsőst nem láttam.

A kicsi meg sokadszor ment oviba flitteres pólóban és csokornyakkendőben, a szabad szellemű nevelgetésünk jegyében. 

Erről már korábban sokszor meséltem, de én tényleg mindig lányt akartam. Már csak a menő bakancsok, a szoknyák, az egy perc alatt, maradék anyagokból összedobható ruhácskák és a végtelen számú frizuravariációk miatt. A gyerekek még a kanyarban sem voltak, de nekem már pontos elképzelésem volt a style-ról. Teljesen biztos voltam abban, hogy nem lesznek pink-plüss szettes csajok, hacsak nem éppen Paris Hilton tematikus hetet tartunk. Inkább a menő, könnyen variálható vonalat vittem (volna), de végül úgy alakult, hogy a Jégvarázs helyett a Verdák mindenhova bekúszó szitanyomatait kell kapun kívül tartanom, a tüllszoknyákból csokornyakkendő lett, én pedig hozzájuk öltözöm minden lakodalomban. 

Szerény megfigyelésem alapján a fiú és a lány csecsemők nem igazán különböztethetők meg egymástól. Bocs minden anyától, de el kell telnie néhány hónapnak, mire a vonások idegenek számára is egyértelművé válnak. Talán ennek köszönhető, hogy a frissen szült mamik mindent megtesznek azért, nehogy valaki eltévessze a baba nemét, amikor behajol a babakocsiba.

Így kerül az apró fejekre hatalmas művirág, kényelmetlen baseballsapka, és persze a tüllszoknya is szupercuki és kényelmes lehet fekve, ahogyan a csőszárú, koptatott farmer is.

Oké, ez utóbbi én voltam, meg is volt a büntim, hiszen képzeljetek csak el első gyerekesként, ahogyan az összevissza csukló gyerek szintén nem túl feszesen tartott lábát belehúzom a gatyába!

Bazi jól nézett ki, aztán BUMM! Két perc múlva telefosta.

Annyira kezdő voltam akkoriban, hogy semmi váltóruha nem volt nálam – persze azért, mert képtelen voltam az ocsmány pelenkázótáskákról tudomást venni. Így továbbra is retiküllel jártam, ami ugyan ment a szettemhez, ellenben csak egy tízes törlőkendő fért bele, az pedig egy anyatejes baba emésztéséhez képest szinte nincs is. Az első ilyen után vettem egy eggyel nagyobb retikült, és két-három, kis vákuumzacskókban összerakott váltás ruhával mentem mindenhová, amelyek természetesen úgy voltak összeállítva, hogy a gyermek ízléses és menő öltözéke akkor is tökéletes legyen, ha valamit cserélni kell. 

A cikk folytatásához kérjük, regisztrálj!

Érdekel a folytatás? Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gyerekdivat

Anyatestem van, de tudod mit? Imádom!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
1
testvér
Szerző: K. V.

10 dolog, amit az idősebb testvéred talán sosem mondott el neked

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
2
mesék

Mesék, amiket (nem) nézünk: Mancs őrjárat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek