Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

apa és apu

Hogyan lettünk Apa és Apu? Egy magyar szivárványcsalád örökbefogadásának és családdá válásuknak története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
192 szavazat

Interjú az ország kedvenc szivárványcsaládjával, akik választ adnak arra a kérdésre, miért nincs az ég világon semmi gond azzal, ha egy kisfiúnak Apa és Apu a szülei.

Elolvasom
szerkesztőségi ajánló
Fotó: Getty Images

9 gyors, de isteni recept, ami feldobja a karantén menüdet

Szerkesztőségi ajánló #7 - Ételeket még nem ajánlottunk, és biztos, hogy így 6 hét után kívántok már valami újat, új ízeket, új megoldásokat, új recepteket. Hát hozunk néhányat, elhoztuk a mi tuti ételeinket, olyan recepteket, amelyek bár gyorsan megvannak, mégis isteni finomak. Tényleg!

Ha valamire nagy szüksége van karantén idején egy szülőnek, azok a gyors receptek. A gyors és finom receptek! Hát pont ezekből hoztunk most nektek 10-et is!

Ottlik Judit házi gyros receptje

Először összedobom a húsos alapot, ami nálunk általában csirke-, vagy pulykamellből készül. A felcsíkozott husit kis olívaolajon, vagy kókuszzsíron megpirítom, félreteszem, a kész, teljes kiőrlésű tortilla lapra kis kupacban rakok ki belőle. Aztán mehet rá tetszés szerint mindenféle zöld finomság, saláta, hagyma, uborka, paradicsom, és esetleg egy kis chili. 😊 S hogy még finomabb legyen, joghurtos mártással nyakon öntöm.

Gőbel-Szabó Szandra lisztmentes túrótortája

Mivel a liszt hiánycikk még mindig sok helyen és mi, a Gőbel család, jelentős részét “elhomokoztuk”, egy lisztmentes túrótortát ajánlanék.

50 dkg túró, 4 tojás, 1 csomag vaníliás pudingpor, 4 ek cukor/édesítő (én eritritet szoktam használni), egy vaníliarúd kikapargatott magjai (vagy vaníliás cukor) és bogyós gyümölcsöt lehet beledobálni. Mindent egybe kell keverni és egy nagyobb, kivajazott kerek tortaformába vagy pite formába bele kell önteni és 180 fokon 50 percig sütni. Nálunk ez nagy sláger, ahogy nálam nagyobbak mondanák “igazi megúszós” túrós finomság.

Jean Orsi sajtos-tejszínes csirkemelle sült répával és édesburgonyával

A csirkemellet felszeleteljük közepesen vastag szeletekre, kiklopfoljuk és vagy flekken fűszerkeverékkel vagy sóval, borssal és fokhagyma szeletekkel beízesítjük, a répát, édesburgonyát megpucoljuk, félbe illetve hasábra vágjuk (ízlés szerint).  Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, ráfektetjük a csirkemelleket, a zöldségeket és az egészet meglocsoljuk 2 dl 20-, vagy 30 %-os tejszínnel (kókusztejszínnel és laktózmentessel is működik), majd lefedjük alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük a tepsit és egy órán át sütjük. Közben reszelek összesen kb. 30 dkg trappista-füstölt vagy trappista-parmezán sajt-mixet (mindig a trappistából legyen több) és miután levettem a fóliát, megszórom a húsokat, zöldségeket a sajttal és még nagyjából 5-10 percig tovább sütöm, amíg a sajt meg nem pirul kicsit. A hőfokot ilyenkor fel is vehetem 190-200 fokra. Nem fogyókúrás étel, de nagyon finom és szinte alig van vele tennivaló.

Kapinya Viki cukkinis tócsnija

A leggyorsabb ebédünk (2 felnőtt, 1 kicsi gyerek, szóval, ha többen vagytok duplázd, vagy triplázd az adagot): cukkinis tócsni. Összesen max 15 percet vesz igénybe az elkészítése.

  • 1 cukkini (megpucolod, felkockázod és bedobod forrásban levő sós vízbe pár percre)
  • Addig 2 egész tojást
  • 4-6 ek lisztet (lehet alternatív liszt is)
  • 1 gerezd fokhagymát összenyomva
  • sót, borsot
  • 1 mk petrezselymet vagy bazsalikomot (vagy tetszés szerint bármilyen fűszert, lehet friss vagy szárított)
  • 1 tenyérnyi reszelt sajtot (gouda, emmentáli, parmezán…tök mindegy) egy tálban gyorsan kanállal összekeversz. Megfőtt a cukkini, leszűröd, lecsöpögteted és mehet bele a masszába. Ha túl folyós, még adsz hozzá egy pici lisztet. Ragadós legyen az állaga!

Egy serpenyőben olajat melegítesz, amikor már forró, evőkanállal teszel néhány „pacát” egymás mellé és mindkét oldalát megsütöd úgy, hogy szépen megpiruljon. Kész is! Keverhetsz mellé mondjuk egy jó kis fokhagymás-tejfölös-fűszeres mártogatóst. Más zöldségből is elkészítheted. Vagy vegyes zöldségből (pl. brokkoli, répa, cukkini), csak mindig főzd meg őket előtte. A cukkini puhul meg szinte a leggyorsabban, én ezért szeretem azzal készíteni.

Tippem: Írd be a Pinteresten, hogy „quick healthy food videos”, így még receptet sem kell olvasnod, csak megnézni a videót és közben már csinálhatod is!

Endrész Timi leveles tésztás ötletei

Mindig legyen otthon fagyasztott leveles tészta! El sem hinné az ember, hogy mennyi finomságot lehet belőle készíteni villámgyorsan. Kakaós, fahéjas, pizzás vagy gombás csiga, croissant, pogácsa, piték, lepények és tartok alapja lehet. A variációk száma végtelen legyen szó édes vagy sós receptről.

Sánta Dávid saltimbocca csirkéje

Hozzávalók: 

  • 60 dkg csirkemellfilé 
  • 4 db paradicsom
  • bors
  • 16 levél zsálya
  • 20 dkg sajt
  • 9 szelet pármai vagy fekete erdei sonka
  • olívaolaj

A teljes receptért kattints IDE!

Bus István Busi-féle bolognai spagettije

Én vagyok a kakukktojás a sorban, bocsi. Az én receptem ugyanis nem gyors, de isteni. Tényleg, higgyétek el, megéri dolgozni vele! ITT találjátok!

Dadventure blogunk szerzője, Bartolák Csaba receptet nem tudott mondani, viszont ezt írta: "Gondolkodom, hogy elkezdek sört főzni a pincében." 🙂 Hogy állsz vele, Boxer?

Tomsits Tímea vírusölő zöldséges csodája

Zöldségpucolóval vágj csíkokra céklát és répát, futtass meg olajon tört fokhagymát, öntsd fel egy kis szójaszósszal, keverd bele a zöldséget, reszelj rá friss gyömbért, fedő alatt kis lángon párold meg annyira, hogy még ropogjon, de már ne legyen nyers. Őrölj rá frissen borsot. Morzsolj rá feta sajtot és tálald pirítóssal. Rost, ásványi anyagok és vírusölő hatás, kombinálva valami isteni ízzel.

Zubor Rozália mindent bele sajtos tejfölös tésztája

A sajtos tejfölös tészta nálunk A megúszós ebéd. Imádjuk a férjemmel, és tényleg pikk pakk megvan, max 15 perc kifőzni a tésztát és utána csak összekutyulod tejföllel, ráreszeled a sajtot és már kész is. De mivel ez is unalmas tud lenni 6 hét után (jó nyugi, azért nem mindig CSAK ezt esszük. 😀 ), tökélyre fejlesztettük az elkészítési módját. A titok pedig a meglepetésszerűségben és a véletlenben van. Ugyanis azt rakunk bele, amit otthon találunk. sonkát, füstölt sajtot, mustárt, paradicsomot, kukoricát, tonhalat, de volt már, hogy fasirtot vágtam bele vagy másnapos rántott husit, de még egy kis maradék tojásrántottával is isteni. Húúú, vagy konzerv ananásszal!? Legyetek kreatívak, bátrak és ínyencek, szerintem ezt nem nagyon lehet elrontani. (Akinek sikerült, attól pedig előre is elnézést kérek 😀 )

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

apa és apu

Hogyan lettünk Apa és Apu? Egy magyar szivárványcsalád örökbefogadásának és családdá válásuknak története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
192 szavazat
Top
1
Koronavírus

Akkor is szoptass, ha megfertőződtél! A szakértő elmondja, miért olyan fontos ez!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
10 szavazat
Top
2
szoptatás

Ne félj a szoptatástól! A szakértő válasza a leggyakoribb kételyekre és problémákra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek