Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

egészséges életmód

“A mi gyerekeink nem esznek semmi cukrosat!” Eszterék inkább hajléktalanoknak ajándékozzák, ha csokit kapnak valakitől

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
77 szavazat

Eszterék nagyon komolyan veszik a cukormentességet, ha a gyerekeikről van szó, akik még soha életükben nem ettek egyáltalán cukrot. Ők viszont szüleikként a legjobbat akarják a gyerekeinek és úgy gondolják, hogy a cukor az egyik legrosszabb dolog, amit adhatnak nekik.

Elolvasom
vásárlás
Illusztráció: Getty Images
Szerző: Dadventure
2019.10.27

Ha Apa vásárol: dupla adag kukazsák és zokni

Jó érzéssel tölt el, ha akciósan tudok vásárolni. Azon kívül, hogy a gyerekkel otthon töltött év alatt nővé váltam, leginkább azért, mert tudom, hogy amit veszünk, arra szükség van. És ha mindent 10-20-30 százalékkal olcsóbban meg lehet oldani, például az őszi-tavaszi kuponhétvégéken, az még jobb. Épp ezért veszek két darabot a mindig használt kézmosóból, ha akciós, mert tudom, hogy úgyis elfogy.

A minap a feleségem írt, hogy elfogyott a szemeteszsák; két perc múlva küldtem a fotót a kamrából előhozott 22 darabos zsákról, azzal a kiegészítéssel, hogy „kérlek”.

Ez persze még nem a házias tudatosság mesterfoka, de örülök, ha nem az éjjel-nappaliba kell rohangálni az apróságokért. Csokit és kólát viszont nem tartunk otthon, csak ha éppen megkívánjuk. A szemeteszsákkal ellentétben ugyanis a cukros ital közelsége jelentősen fokozza a fogyasztást.

Néha a srácokkal megyünk vásárolni, sőt néha csak én megyek a két fiúval. Ilyenkor előre jelzem, hogy nem veszünk szarokat, mert jó eséllyel két nappal korábban kaptak valamit, és kész. A biztonság kedvéért két bevásárlókocsival megyünk, amiket egymással szembe fordítok, vagyis a srácok egymást látják, én pedig oldalról tolom őket, így nem tudnak elszökni. Zsigmond jutalma az öblítők szagolgatása, Somát pedig mindig megijesztem a hiperekben kapható kókuszdióval. Azért ha megoldható, a feleségemmel megyünk ketten. Ez csak akkor oldható meg, ha például sógornőm vagy keresztanyu vigyáz a fiúkra, esetleg amikor vidéken vagyunk szüleimnél. Előbbi esetben egy randivacsorával vagy egy mozival versenyzik a nagybevásárlás, utóbbi esetben pedig gyakran impulzusvásárlássá fajul a dolog, édességgel és ritkán használt kompresszorok beszerzésével.

Azon kaptam magam, hogy amíg otthon voltam a kisebbik fiammal, fontos zarándokhelyemmé vált dm. Egyszerű és világos helyzet volt, amint beléptem: megveszem, berakom a kamrába (tiltott nevén: kupiszoba), és amikor kell, leemelem. Kéztörlő, tápszer, tartalékcumi, mosószer, ablaktisztító, 300 darabos pelenka. Egészen más otthon benyúlni a polcra és folytatni a munkát, mint amikor az a napi küzdelem, hogy van-e öblítő vagy nincs. Ezek persze csak tárgyak, nem kell mindenbe kapaszkodni, de amikor az ember megpróbál nevelni, gondozni, fejleszteni, ne adja az ég, életben tartani egy gyereket, jól jön ez az apró biztonság és bizonyosság.

Manapság már jól esik 40.000 forintért vásárolni. Na, nem vagyok teljesen hülye, viszont ha arra gondolok, hogy ez apránként, kétnaponta elköltve 65.000 forint lenne a kisboltban, akkor már nyugodtabb vagyok.

Nem vagyok kuponőrült, nem sok izgalom jutna egy TLC-s műsorba, ha velünk forgatnának, de próbálunk előre vásárolni, és áldozni a minőségre, mert az jobb. Ahogy anyukám mondja mindig, nem vagyunk olyan gazdagok, hogy rossz minőségű holmit vásároljunk.

Ez nem csak a napi dolgokra igaz: egy ideje futóórát akarok, de nem esik jól teljes áron megvenni, amikor tudom, hogy év végén elég jó akciók vannak. Úgyhogy most várok. Ha nem valami sürgős dologról van szó, tudok várni. Feliratkozom egy-két helyre, nézem az árukeresőt, és lecsapok (az sem mindenható, ha általános kedvezmény van, azt nem mutatja).

Műszaki cikkeknél próbálok óvatosan vásárolni, ezért lehetőség szerint olyan helyről veszek terméket, amely mögött magyar székhelyű cég van, és van boltja. Akkor is, ha ez drágább, mert ha elromlik, és nem cserélik ki, akkor valójában az a legdrágább. Szürkeimportos nemzetközi rendelés nem jöhet szóba, annál ijedősebb vagyok. Ami fontos, hogy ha van boltja, akkor is online rendelem, mert 14 napon belül ilyenkor könnyebben vissza lehet küldeni. Ha valami betojik garanciaidőn túl, akkor sem adom fel, elmegyek a magyarországi forgalmazóhoz, és egy kedves ügyfélszolgálatost kérdezgetve néha sikerrel járok, és kicserélik a másfél év után elromló drága fülhallgatót.

Ha futár hozza, inkább az utánfizetést választom, mert így mindenki érdekelt, hogy időben eljusson hozzám a termék. Ha általános kedvezmény van a boltban, akkor előre veszek mindennapi, kipróbált cuccokat: fehér póló, zokni, gatya, nadrág. Ha ismét kapható olyan kabát, ami pár éve már bevált, akkor azt megveszem szeptemberben, még ha csak novembertől használom.

Összességében a mindennapos cuccoknál azt élvezem, ha van, és nem kell rohangálni utána. A műszaki dolgok azonban jobban érdekelnek, most ősszel a memóriakártya az érdekes, hogy ne csak a felhőben tudjam tárolni a fotókat, hanem a telefonon is. Az említett futóóra, hogy eggyel kevesebb kifogásom legyen a téli hosszú futásokra, vagy egy bluetoothos hangszóró az esti táncőrületre, esetleg a Máté Péter-maratonokra, illetve néhány olyan dolog, ami ma nem létszükséglet, de fél éven belül kelleni fog. Azok viszont tényleg csak akkor, ha akciósak.

Ha többet akarsz látni a családunkból, hogy a napi rutinon kívül mennyire megy könnyen vagy nehezen bármi más, akkor kövess Instagramon vagy Facebookon!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
7 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET?
 AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY
 MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON
 ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

egészséges életmód

“A mi gyerekeink nem esznek semmi cukrosat!” Eszterék inkább hajléktalanoknak ajándékozzák, ha csokit kapnak valakitől

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
77 szavazat
Top
1
újrakezdés

Na, erre még én se számítottam: Váratlanul újra beleszerettem a volt férjembe – Igaz történet!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
74 szavazat
Top
2
sztáranya

Julia Roberts őszintén a gyereknevelésről – érdemes őt meghallgatni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
47 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek