Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat

Amint elkezdődik az ovi, könnyen lehet az az érzésed, hogy a gyerek többször marad ki betegség miatt, mint ahányszor sikerül neki reggelente búcsút intened a kapuban. A fertőzések körbejárnak, az immunrendszer tanul. Dr. Karoliny Anna gyermekorvossal összeszedtük a leggyakoribb fertőző nyavalyákat – ezeken valószínűleg átestek majd, így jobb, ha felkészülsz.

Elolvasom
vásárlás
Illusztráció: Getty Images
Szerző: Dadventure
2019.10.27

Ha Apa vásárol: dupla adag kukazsák és zokni

Jó érzéssel tölt el, ha akciósan tudok vásárolni. Azon kívül, hogy a gyerekkel otthon töltött év alatt nővé váltam, leginkább azért, mert tudom, hogy amit veszünk, arra szükség van. És ha mindent 10-20-30 százalékkal olcsóbban meg lehet oldani, például az őszi-tavaszi kuponhétvégéken, az még jobb. Épp ezért veszek két darabot a mindig használt kézmosóból, ha akciós, mert tudom, hogy úgyis elfogy.

A minap a feleségem írt, hogy elfogyott a szemeteszsák; két perc múlva küldtem a fotót a kamrából előhozott 22 darabos zsákról, azzal a kiegészítéssel, hogy „kérlek”.

Ez persze még nem a házias tudatosság mesterfoka, de örülök, ha nem az éjjel-nappaliba kell rohangálni az apróságokért. Csokit és kólát viszont nem tartunk otthon, csak ha éppen megkívánjuk. A szemeteszsákkal ellentétben ugyanis a cukros ital közelsége jelentősen fokozza a fogyasztást.

Néha a srácokkal megyünk vásárolni, sőt néha csak én megyek a két fiúval. Ilyenkor előre jelzem, hogy nem veszünk szarokat, mert jó eséllyel két nappal korábban kaptak valamit, és kész. A biztonság kedvéért két bevásárlókocsival megyünk, amiket egymással szembe fordítok, vagyis a srácok egymást látják, én pedig oldalról tolom őket, így nem tudnak elszökni. Zsigmond jutalma az öblítők szagolgatása, Somát pedig mindig megijesztem a hiperekben kapható kókuszdióval. Azért ha megoldható, a feleségemmel megyünk ketten. Ez csak akkor oldható meg, ha például sógornőm vagy keresztanyu vigyáz a fiúkra, esetleg amikor vidéken vagyunk szüleimnél. Előbbi esetben egy randivacsorával vagy egy mozival versenyzik a nagybevásárlás, utóbbi esetben pedig gyakran impulzusvásárlássá fajul a dolog, édességgel és ritkán használt kompresszorok beszerzésével.

Azon kaptam magam, hogy amíg otthon voltam a kisebbik fiammal, fontos zarándokhelyemmé vált dm. Egyszerű és világos helyzet volt, amint beléptem: megveszem, berakom a kamrába (tiltott nevén: kupiszoba), és amikor kell, leemelem. Kéztörlő, tápszer, tartalékcumi, mosószer, ablaktisztító, 300 darabos pelenka. Egészen más otthon benyúlni a polcra és folytatni a munkát, mint amikor az a napi küzdelem, hogy van-e öblítő vagy nincs. Ezek persze csak tárgyak, nem kell mindenbe kapaszkodni, de amikor az ember megpróbál nevelni, gondozni, fejleszteni, ne adja az ég, életben tartani egy gyereket, jól jön ez az apró biztonság és bizonyosság.

Manapság már jól esik 40.000 forintért vásárolni. Na, nem vagyok teljesen hülye, viszont ha arra gondolok, hogy ez apránként, kétnaponta elköltve 65.000 forint lenne a kisboltban, akkor már nyugodtabb vagyok.

Nem vagyok kuponőrült, nem sok izgalom jutna egy TLC-s műsorba, ha velünk forgatnának, de próbálunk előre vásárolni, és áldozni a minőségre, mert az jobb. Ahogy anyukám mondja mindig, nem vagyunk olyan gazdagok, hogy rossz minőségű holmit vásároljunk.

Ez nem csak a napi dolgokra igaz: egy ideje futóórát akarok, de nem esik jól teljes áron megvenni, amikor tudom, hogy év végén elég jó akciók vannak. Úgyhogy most várok. Ha nem valami sürgős dologról van szó, tudok várni. Feliratkozom egy-két helyre, nézem az árukeresőt, és lecsapok (az sem mindenható, ha általános kedvezmény van, azt nem mutatja).

Műszaki cikkeknél próbálok óvatosan vásárolni, ezért lehetőség szerint olyan helyről veszek terméket, amely mögött magyar székhelyű cég van, és van boltja. Akkor is, ha ez drágább, mert ha elromlik, és nem cserélik ki, akkor valójában az a legdrágább. Szürkeimportos nemzetközi rendelés nem jöhet szóba, annál ijedősebb vagyok. Ami fontos, hogy ha van boltja, akkor is online rendelem, mert 14 napon belül ilyenkor könnyebben vissza lehet küldeni. Ha valami betojik garanciaidőn túl, akkor sem adom fel, elmegyek a magyarországi forgalmazóhoz, és egy kedves ügyfélszolgálatost kérdezgetve néha sikerrel járok, és kicserélik a másfél év után elromló drága fülhallgatót.

Ha futár hozza, inkább az utánfizetést választom, mert így mindenki érdekelt, hogy időben eljusson hozzám a termék. Ha általános kedvezmény van a boltban, akkor előre veszek mindennapi, kipróbált cuccokat: fehér póló, zokni, gatya, nadrág. Ha ismét kapható olyan kabát, ami pár éve már bevált, akkor azt megveszem szeptemberben, még ha csak novembertől használom.

Összességében a mindennapos cuccoknál azt élvezem, ha van, és nem kell rohangálni utána. A műszaki dolgok azonban jobban érdekelnek, most ősszel a memóriakártya az érdekes, hogy ne csak a felhőben tudjam tárolni a fotókat, hanem a telefonon is. Az említett futóóra, hogy eggyel kevesebb kifogásom legyen a téli hosszú futásokra, vagy egy bluetoothos hangszóró az esti táncőrületre, esetleg a Máté Péter-maratonokra, illetve néhány olyan dolog, ami ma nem létszükséglet, de fél éven belül kelleni fog. Azok viszont tényleg csak akkor, ha akciósak.

Ha többet akarsz látni a családunkból, hogy a napi rutinon kívül mennyire megy könnyen vagy nehezen bármi más, akkor kövess Instagramon vagy Facebookon!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
8 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
1
beteg gyerek

“Néha elképzeltem, hogy a testvérem arcára szorítok egy párnát, hogy vége legyen” – Gyermekkor egy beteg testvér árnyékában

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
13 szavazat
Top
2
apaság

Leckék kezdő apáknak: A 10 legfontosabb dolog, amit tudnod kell a babavárásról és az apaságról

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek