Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

apa és apu

Hogyan lettünk Apa és Apu? Egy magyar szivárványcsalád örökbefogadásának és családdá válásuknak története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
192 szavazat

Interjú az ország kedvenc szivárványcsaládjával, akik választ adnak arra a kérdésre, miért nincs az ég világon semmi gond azzal, ha egy kisfiúnak Apa és Apu a szülei.

Elolvasom
párkapcsolat
Fotó: Getty Images
2020.02.20

Házassági leckék kezdőknek és haladóknak – 10 boldogságőrző szokás azoknak, akik már szinte lemondtak róla

Sajnos, az örök boldogság titkát mi sem ismerjük, csak azt tudjuk, hogy nagyon meg kell érte dolgozni és még akkor sem biztos, hogy összejön. Azért van egy-két módszer, ami sikergyanús. Ti melyiket próbáljátok ki?

1. Aludjatok el együtt!

A Psychology Today szakmai folyóirat 2013-ban tett közzé egy listát párok boldogságmegőrző szokásairól. A legtöbb megkérdezett szerint a párkapcsolatok egyik sarkalatos pontja az esti lefekvés. Az együttes nyugovóra térés az elalvás előtti intim pillanatok miatt fontos, melyek erősítik az összetartozás élményét és remek alkalmat kínálnak bensőségesebb beszélgetésekhez, arról nem is beszélve, hogy a meghittség a szexuális életre is jótékonyan hat. Kifejezetten kapcsolatépítő, ha a pár esti rituálékat alakít ki magának, de ha lehet, az ne a tévénézés legyen!

2. Ne kritizáljátok a másikat!

Teljesen természetes, ha az évek múlásával kívülről ismered partnered jó és rossz tulajdonságait. Kutatások szerint azonban csak akkor van esélyetek a boldogságra, ha egymás erősségeire fókuszáltok és kölcsönösen építitek a másik önbizalmát. Gondolj csak bele, kivel érzed jól magad: aki folyamatosan kritizál vagy aki erősnek, szépnek és sikeresnek lát téged? Legyetek büszkék egymásra, mutassátok meg a nagyvilágnak, hogy ti összetartoztok! Amikor úgy érzed, éppen nagyon utálod a párod, idézd fel azokat a pillanatokat, amikor nagyon boldognak érezted magad mellette! Emlékezz vissza az első találkozásotokra és arra, hogy mi tetszett meg benne!

3. Öleljétek egymást!

Nem új keletű az a kutatási eredmény, mely szerint azokból a gyerekekből válhat sikeres és boldog felnőtt, akiket kicsiként sokat szeretgettek, simogattak. Nincs ez másként a felnőtteknél sem. Az érintés, az ölelés fontos része a párkapcsolatnak, amely abban segít, hogy partnerünk képéhez pozitív élményeket társíthassunk és fennmaradhasson a vonzalom. Egy apró kedvesség sok plusz energiát ad, boldogabbá tesz – a boldog kapcsolatnak pedig senki nem akar véget vetni. Ezért figyeljetek oda arra, hogy az érintés legyen a mindennapjaitok része és minden napra jusson legalább egy-két ölelés.

4. Duzzoghattok, de ne tartsatok haragot!

A Psychology Today szakértői szerint a sikeres párkapcsolathoz nem elegendő, hogy megbeszéljük a problémáinkat, túl is kell tudni lépni azokon. A sértődés, a harag nem jó tanácsadó, hosszú távon pedig nem csak a párkapcsolatot ássa alá, de a személyiséget is rombolja. Lehet egy kicsit duzzogni, de csakis azért, hogy aztán annál édesebb legyen a kibékülés! Ha nehezen békülő alkat vagy, legyen egyezményes bocsánatkérő jeletek. Sokszor nehéz kimondani, hogy „bocsánat”, ez a jel viszont megkönnyíti a dolgotokat és segít lebontani a veszekedés során épített falakat.

5. Ne tagadjátok meg saját személyiségetek!

Nem nagy jövőt jósolnak a párterapeuták azoknak a kapcsolatoknak, amelyben az egyik fél mindig elnyomja saját álmait, vágyait, mert meg akar felelni a másiknak. Ez ideig-óráig működhet, de senki sem érzi magát elégedettnek és boldognak. Egy érett személyiség igenis felvállalja a véleményét és a másik számára akár még izgalmas is lehet, ha partnere kiáll önmagáért. Olykor próbáljátok ki, milyen lenne, ha a másik testébe bújhatnátok és az ő fejével gondolkodhatnátok. Ez a perspektívaváltás nagyon hasznos, ha valamiben nagyon eltérő álláspontot képviseltek és nem tudjátok a másikat meggyőzni.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak: 1 2

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

apa és apu

Hogyan lettünk Apa és Apu? Egy magyar szivárványcsalád örökbefogadásának és családdá válásuknak története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
192 szavazat
Top
1
Koronavírus

Akkor is szoptass, ha megfertőződtél! A szakértő elmondja, miért olyan fontos ez!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
10 szavazat
Top
2
Koronavírus

A 10 legfontosabb tény, ami segít a koronavírus megelőzésében!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
54 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek