Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

ti írtátok

„Értem, hogy kismama, de akkor is csak térítés ellenében használhatja a WC-t!” – Ezért legyen minimum 200 forint mindig nálatok!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
25 szavazat

8 hónapos várandósként még olyan nagy családi sztorijaim nincsenek – bár ez idővel biztosan fog változni. Van viszont kismamás sztorim, ami a minap történt meg velem, és úgy gondoltam, muszáj megosztanom másokkal is, hogy egyrészt hátha változik valami ezen a téren is, másrészt hátha más megússza az enyémhez hasonló, hát... nevezzük kínos helyzeteket.

Elolvasom
játék
Szerző: Vida Ferenc
2019.05.15

Hét kísérlet, amit nem hagyhatsz ki a gyerekeddel

Szergej, egy New Yorkban élő apuka közel négy éve úgy döntött, megmutatja a nagyvilágnak azokat a kísérleteket, amiket rendszeresen játszottak gyerekeikkel. Ebből lett a The DadLab néven befutott csatorna, aminek mostanra 2,5 millió követője van Facebookon, közel félmillió YouTube-on és még szűk egymillió Instagramon.

Igény tehát volt rá. Szergej ráadásul se nem tanár, se nem tudós, egyszerűen csak egy apa, aki saját bevallása szerint szeret minőségi időt tölteni most öt és hétéves fiaival. Éppen ez sikerének titka: a videókban látható kísérleteket bármelyikünk megcsinálhatná, hiszen minimális kézügyességet kívánnak csupán, a szükséges eszközök többnyire filléres tárgyak. Hogy mégis miért nem ilyenekkel töltik szabadidejüket az apák?

Leginkább azért, mert egyszerűen eddig nem volt olyan forrás, ahonnan lehetett volna ezekhez inspirációt szerezni, a középiskolai fizika és kémia könyveket pedig kevés apa forgatja. A The DadLab éppen a hiányzó szikrát adja meg, ami még azon apák kísérletező kedvét is lángra lobbanthatja, akiktől máskülönben távol áll a kétkezi munka. Például ennyire egyszerű hipermenő dinoszaurusztojást készíteni, amitől garantáltan odáig lesz minden oviskorú gyerek:

Van otthon egy papírpohár, egy gumikesztyű, meg egy befőttes gumi? Íme egy játék, amivel akár órákon át eljátszik egy két-hároméves:

 

De a játéklaptophoz sem kell más, mint kartonpapír, alufólia és ragasztó:

A szódabikarbóna pedig varázslatos dolgokra képes:

A tojásra pedig bátran rá lehet állni – akár apaként is:

Ha pedig egy kis csapatmunkára tanítanád gyerekeidet:

A végére pedig jöhet egy kis házi csokikészítés:

Jó kísérletezést!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

ti írtátok

„Értem, hogy kismama, de akkor is csak térítés ellenében használhatja a WC-t!” – Ezért legyen minimum 200 forint mindig nálatok!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
25 szavazat
Top
1
önállóság

Én, egyedül – avagy mikor mit illik már a gyereknek egyedül csinálni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
22 szavazat
Top
2
családi titkok

26 évesen szereztem tudomást apám titkos életéről, amikor kiderült, hogy az egész életem tévedésen alapult

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
24 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek