Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat

Amint elkezdődik az ovi, könnyen lehet az az érzésed, hogy a gyerek többször marad ki betegség miatt, mint ahányszor sikerül neki reggelente búcsút intened a kapuban. A fertőzések körbejárnak, az immunrendszer tanul. Dr. Karoliny Anna gyermekorvossal összeszedtük a leggyakoribb fertőző nyavalyákat – ezeken valószínűleg átestek majd, így jobb, ha felkészülsz.

Elolvasom
karácsony
Fotó: Getty Images
Szerző: Dadventure
2019.12.03

Hogyan adjunk jó ajándékot? Nem csak a gyerekünknek, de a feleségünknek is!

Sokáig nem ajándékoztunk egymásnak a feleségemmel. Részben hippiség, részben gazdasági megfontolás, részben mély és igaz szerelem. Aztán mégis arra jutottunk, hogy nem véletlenül ajándékozzák meg egymást az emberek. Azóta újra nehéz dolgom van, legutóbb tegnap este jegyezte meg, hogy már rengeteg karácsonyi ötletet adott, csak mindig elfelejtem.

A feleségemnek nehéz ajándékot adni. Pedig profi vagyok. A „meglepetés a használhatóság előtt”-elvet követem, vagyis inkább vért izzadok, hogy nagy durranás legyen, de azért sem olyasmit adok, amit kért vagy elhintett. Onnantól egészen mást jelent az ajándék, bár ezen néhány méregdrága, mégis pocsék ajándék gyorsan tudna változtatni. A feleségem azonban nem tud látványosan örülni, ezért ötből négyszer úgy zajlik az ajándékozás, hogy az átadást követően 16 másodperccel arról győzköd, hogy „tetszik-tetszik, de tényleg!” Aztán meglepődik, ha legközelebb csak egy fotót kap egy varrógépről! (Megtörtént eset.)

Valójában mindenkinek nehéz ajándékozni. Ha a szeretetedet, a törődésedet akarod kifejezni, akkor az ajándéknak is ezt kell kifejeznie. Sokan ezt az értékével határoznák meg, de attól, hogy valami drága, még lehet vacak ajándék.

Amitől valóban jó lesz az ajándék, az a másik alapos ismerete.

Na és innentől jön a nehéz meló, hogy tudd, a másiknak mire van szüksége. Ehhez pedig figyelned kell.

Nemrég a gyerek karikázni kezdte a legokatalógust, amiben nagyon ravasz módon kis fehér négyzetek várják az ikszet, hogy a szülők biztosan tudják, mi kell a gyereknek. Mivel évek óta minden katalógust rongyosra lapoznak a srácok, nem gondoltam, hogy kiderül belőle bármi is. A nagyobbik fiam születésnapja előtt tanakodtunk, hogy mit vegyünk. A feleségem mutatta, hogy az egyik Lego be volt jelölve. „Jó, de gondolom, az összes be volt jelölve”. És ekkor jött a meglepetés: a feleségem szerint összesen 8 dolgot jelölt be a gyerek a 130 oldalas katalógusból. Elérzékenyülten indultam a kassza felé a bejelölt játékkal. Ha a feleségem nem figyelt volna, akkor nem derült volna ki, pedig hát Soma világosan tudatta velünk, hogy mit szeretne.

A feleségem nagy Ed Sheeren rajongó. Mindig is el akart menni egy koncertjére, de az az átokfajzat sosem járt erre. A nejem éveken át rettegett, hogy ez a kis zseni túllövi magát a nagy zseniskedésben, és ő nem látja élőben. (Meg aggódott is érte. Nyugi, ennyire nem lelketlen!) Egészen 2017-ig kellett várni, hogy elérhető közelbe kerüljön a koncert. De a feleségem nem hitt abban, hogy meg tudjuk venni a jegyet. Talán a pénz miatt, talán túl szerény volt, talán azért, mert két hónappal az értékesítés kezdete előtt született a kisebbik fiunk. Én pedig nyilván nem mondtam el neki, hogy megoldjuk, mert az első pillanattól kezdve a kezemet dörzsöltem, ördögi muhahát harsogva, miközben vártam, hogy rányomjak a fizetés gombra. Megvettem, eldugtam, majd elérkezett a karácsony. Átadtam, és ő nagyon meghatódott, sírt meg minden. Mint kiderült, volt rá 3 hónapja, hogy felkészüljön a pillanatra, mert nem sokkal a postai jegy elrejtése után megtalálta. De azt mondta, akkor aztán igazán sírt! Ennyit a szerencsémről, ezt nem láttam! A lényeg az, hogy tudtam, mire vágyik, és azt kapta, amit szeretett volna.

És hogy idén hogy állok? Lesz meglepetés! Leginkább azért, mert mindhárom ötletet, amit adott -legutóbb tegnap este-, elfelejtettem, szinte azonnal! Úgyhogy lehet, hogy idén végre megkapja a varrógépet!

Ha többet akarsz látni a családunkból, hogy a napi rutinon kívül mennyire megy könnyen vagy nehezen bármi más, akkor kövess Instagramon vagy Facebookon!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
1
beteg gyerek

“Néha elképzeltem, hogy a testvérem arcára szorítok egy párnát, hogy vége legyen” – Gyermekkor egy beteg testvér árnyékában

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
13 szavazat
Top
2
apaság

Leckék kezdő apáknak: A 10 legfontosabb dolog, amit tudnod kell a babavárásról és az apaságról

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek