Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

háziállat

Új hobbi a négy fal között: tartsatok királysiklót!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat

Mikor, ha nem most jött el az ideje, hogy kígyót melengessetek a kebleteken... izé, kígyót tartsatok otthon? A hobbiterrarisztika rejtelmeibe Demeter Attila vezet be bennünket.

Elolvasom
felvilágosítás
2020.02.05

Hogyan beszéljünk a gyerekkel a szexről és a pornóról?

Pornóba nem nehéz belefutni a neten, hiszen elég a szex szót beírni a Google-ba, és már az első találatok is felnőtt tartalmú videókra visznek. Márpedig, ahogy a felnőttek, a gyerekek is rákeresnek arra, amit nem tudnak. Praktikus tippeket, tanácsokat, példamondatokat gyűjtöttünk arra az esetre, ha a gyerekünk pornóval találkozna.

Nemzetközi felmérések szerint az online pornográf tartalom egyre korábban éri el a gyerekeket: a 10 évnél idősebbek jelentős hányada látott már pornót, a 13-14 évesek pedig rendszeresen rá is keresnek ezekre az oldalakra. Egy 2015-ös magyar felmérés szerint a 14‒19 éves fiatalok 72%-a látott már pornót, a fiúknál ez az arány 86%.

A szexuális érdeklődés és fantázia teljesen normális, tehát szülőként a legfontosabb dolog az, hogy mindenféle ítélkezés, megszégyenítés nélkül felajánljuk a gyerekeinknek azt, hogy bármikor kérdezhetnek. Igen, még akkor is, ha ez nekünk olykor kínos vagy kellemetlen. Viszont az egészséges fejlődéshez hozzátartozik a szexuális fejlődés is, úgyhogy címkék és bélyegek nélkül kell kielégíteni a gyerekek kíváncsiságát.

A pornó azért káros, mert nem csak irreális képet mutat a szexről, de traumatizálja is a gyereket és így veszélyeztetheti azt is, hogy egészségesen viszonyuljanak a saját testükhöz.

Oké, de hogyan kezdjek bele?

A cikk folytatásához kérjük, regisztrálj!

Érdekel a folytatás? Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

háziállat

Új hobbi a négy fal között: tartsatok királysiklót!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
1
apa és apu

Hogyan lettünk Apa és Apu? Egy magyar szivárványcsalád örökbefogadásának és családdá válásuknak története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
194 szavazat
Top
2
meglepetés

5 év házasság és 3 gyerkőc után olyat tett a férjem, amire egyáltalán nem számítottam

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
238 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek

Figyelem Figyelem18

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!