Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

horoszkóp
Szerző: Noémi

A horoszkóp szerint ezen csillagjegy szülöttjei a legjobb anyák

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
10 szavazat

A horoszkópjuk szerint rangsorolták a legjobb anyukákat... Íme, a lista:

Elolvasom
gyurmázás
2019.06.12

Hogyan kötöm le a 4 fal rabjaként otthon unatkozó 4 éves gyerekemet? #elsőrész

Az elmúlt néhány hétben jó pár fertőző betegségből is kijutott nekünk. Amikor pedig a gyerekek épp nem voltak betegek, akkor meg valószínűleg annyira esett az eső, hogy azért kerültünk a 4 fal fogságába. De olyan is előfordult, hogy betegek is voltak és szakadt is az eső. Az volt a kedvencem. (Ja, nem.) Hogy mit csináltam ilyenkor a 4 éves Máté fiammal, hogy ne bolonduljon meg az unalomtól és nem mellesleg én se tőle? Mivel sokan kérdeztétek tőlem, gondoltam egy cikksorozatban megosztom veletek az én praktikáimat.

Nem akarok álszent pörfiktanyu lenni, szóval nem tagadom: ilyen időszakokban bizony az M2 nekem is a barátom. Meg a Nick Jr, az HBO Go, a Jim Jam, meg az összes többi mesecsatorna, amin normális meséket adnak. Ám mivel az elmúlt 2 hónapból Máté fiam 5-6 hetet szerintem biztosan itthon töltött, így szükség volt B tervre is a tévénézésen kívül. (Meg C-re is, és D-re is… de ezekről majd később!)

Nálunk az első számú jolly joker a gyurma, Máté ugyanis imád gyurmázni. De tényleg. Ennek pedig nagyon örülök, mivel a gyurmázás fejleszti többek között a finommotorikus mozgást (amire Máténak nagy szüksége van), a szem-kéz koordinációt, a kézügyességet, a megfigyelőkészséget, a problémamegoldást, a kreativitást, a figyelmet és a koncentrációt. Továbbá izomerősítő is és segít a színek, valamint a formák megismerésében, utóbbiak kialakításában is azzal, hogy térben lehet velük alkotni. Sorolhatnám még tovább, de szerintem már ennyiből is jól látszik, hogy elég sok minden szól a gyurmázás mellett…

A mai gyurmák ráadásul a gyerekek fantáziáját is igazán meg tudják mozgatni. Én ugyanis olyan szuper szetteket találtam, hogy csak ámultam. A Hasbro-s Play-Doh gyurmák között például van olyan, amelyikből ínycsiklandozó fánkokat készítettünk… vagy ott van a Kitchen sorozat, amellyel mindenféle ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat készítettünk el gyurmából. Máté kedvence például a tojáskészítő volt. Nem sokat, úgy 20-30 tojást kellett készítenünk különböző színekből. 😀 (Lehet, szólnom kéne neki, hogy már nincs Húsvét… :D)

Nem véletlenül ez a jolly jokerünk. Nagyokat nevetünk, amikor kék répát vagy rózsaszín brokkolit készítünk, vagy amikor Máté gyurma kígyókat készít és azokkal ijeszteget.

Most, ami határozottan az aktuális kedvencünk, ez a gyurma virág. Mondtam is Máténak, hogy ez az igazán nekünk való növény, mert ezt tutira nem tudjuk se túlöntözni, se túl keveset locsolni.

Most épp pár napig a Mamiéknál „nyaral”, miközben megint egy betegségből („természetesen” fertőzőből…) próbál meg kilábalni – ebből adódóan ismét a 4 fal fogságában. Na, kitaláljátok, hogy oda mit vitt magával? Naná, hogy a gyurmáit! Remélem, nem felejti el majd öntözni a kis virágunkat… 🙂

Nektek mi a jolly jokeretek ilyen esetekre?

A cikk támogatója a Hasbro.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET?
 AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY
 MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON
 ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

horoszkóp
Szerző: Noémi

A horoszkóp szerint ezen csillagjegy szülöttjei a legjobb anyák

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
10 szavazat
Top
1
játékok

Megfulladunk a játékokban – mit tegyünk? Egy tapasztalt gyógypedagógus édesanya tanácsai

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
2
költözés

Laky Zsuzsi: “Belebetegedett a gyermekünk a költözésbe!”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
16 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek