Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Ezek a legfertőzőbb helyek, melyeket a karantén után is érdemes egyelőre kerülni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
25 szavazat

Ahogy sorra nyitnak az üzletek, kávézók, edzőtermek és szépségszalonok, egyre több ember érzi úgy, hogy elmúlt a veszély. A szakemberek azonban óvatosságra intenek és a New York Times-ban nemrégiben publikált kutatás tanulsága szerint vannak kifejezetten veszélyes helyek, ahol könnyen megfertőződhetünk! Vajon melyik a legkockázatosabb: a Starbucks, a McDonald’s, a kisbolt, az edzőterem vagy a körömszalon?

Elolvasom
anyaság
Fotó: Unsplash.com/Angela Duxbury
2020.06.15

Hogyan lettem mártír anya – és léptem aztán túl rajta

Attól a pillanattól kezdve, hogy megfogant a fiunk, úgy képzeltem, én leszek a tökéletes anyuka. Aztán ez a téveszmém már a vajúdás alatt kezdett eloszlani, majd jött a szülés utáni depresszió; a hosszú, magányos séták a babakocsival. Mégis tovább erőltettem; tökéletes szülővé próbáltam válni, hogy így vezekeljek, amiért nem tetszik úgy az anyaság, mint kellene. Mindaddig, míg rá nem jöttem, a kisfiam születése előtti énem hiányzott a képből.

Már a terhességi tesztem előtti héten szorgalmasan végigolvastam a terhességi kézikönyvek minden oldalát. Úgy éreztem, az anyaság száz százalékban olyasmi, ami nekem való. Sosem gondoltam volna, hogy az anyaság mártírrá tesz majd, tejfoltos árnyékává régi önmagamnak, aki képtelen magára odafigyelni. De hát ki is számítana közülünk ilyesmire?

Mivel tinikoromban a gyerekgondozásban dolgoztam és mellette bébiszitterkedtem is, tudtam, mit jelent egy újszülöttel, egy kisgyerekkel foglalkozni a gyakorlatban. Rengeteg pelenkát kicseréltem már, sok nyűgös gyereket álomba ringattam és pontosan tudtam, mivel járhat egy etetés (hidd el, még a fiam születése előtt alaposan betáraztam büfiztető kendőből és nedves törlőkendőből). Úgy éreztem, készen állok. Őszintén szólva egy kis önelégültség is volt bennem, hogy mennyire fel vagyok készülve.

Ez az önelégültségem persze már a vajúdás első néhány órájában elpárolgott. A szülőszobába érkezésemtől kezdve egyre nyilvánvalóbb lett, hogy egyáltalán nem állok készen. Hogy valójában sz*rt se tudok az anyaságról, és hogy minden, amit korábban hittem, tévedés volt.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatod.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Ezek a legfertőzőbb helyek, melyeket a karantén után is érdemes egyelőre kerülni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
25 szavazat
Top
1
családi otthon

Jó döntés lehet három gyerekkel Budapesten maradni! Itt él Farkasházi Réka és családja!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat
Top
2
nagyszülő
Szerző: K. V.

Mesélj nagyapa, mesélj még!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek