Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat

Amint elkezdődik az ovi, könnyen lehet az az érzésed, hogy a gyerek többször marad ki betegség miatt, mint ahányszor sikerül neki reggelente búcsút intened a kapuban. A fertőzések körbejárnak, az immunrendszer tanul. Dr. Karoliny Anna gyermekorvossal összeszedtük a leggyakoribb fertőző nyavalyákat – ezeken valószínűleg átestek majd, így jobb, ha felkészülsz.

Elolvasom
Élmény
Fotó: Getty Images
2019.11.08

Hogyan nevelj sportszerető gyereket?

Az, hogy kicsi korában mennyire tudod megkedveltetni a gyerekeddel a testmozgást, egész az életére hatással lesz!

1. Figyelj arra, hogy szórakozás legyen számára a sport

Mint azt tapasztalatból mindannyian tudjuk, ha valamit kötelező megcsinálnunk, egész biztosan nehezebben vesszük rá magunkat. Ez a gyerekekre is pont így igaz, ha vasszigort és kemény elvásárokat támasztasz felé, könnyen elveheted tőle a kedvét, a rossz élmény pedig komoly károkat okozhat.

2. Ne terheld túl

Kicsi korban még nem a szép teljesítményekről szól a sportolás, sokkal fontosabb a rendszeresség. Próbáld elkerülni, hogy túlzásba vigyétek és túlságosan kifáradjon, inkább heti több alkalommal sportoljon rövidebb ideig.

3. Hagyd, hogy kísérletezzen különböző sport típusokkal

Lehet, hogy a te álmod mindig is az volt, hogy kézilabdázzon az utódod és a lelátóról szurkolhass neki, ő mégsem jön haza boldogan az edzésekről. Mindenki számára létezik olyan mozgásforma, amiben valóban örömét leli, szánj időt arra, hogy megtaláljátok, neki mi lehet a kedvence.

4. Ne az eredményeire fókuszálj, hanem a próbálkozásaira

Persze szuper érzés, ha nyer a csapat vagy sikerül jó időt futnia, de az igazán fontos az, hogy pozitív visszajelzést kapjon és kialakuljon a kötődés és az mozgás iránti igény. Épp ezért, ne arra koncentráljatok, hogy mindenképp felmutatható eredményei szülessenek, hanem arra, hogy minden befektetett energiát kellőképp értékeljetek.

5. A sport a barátkozást is támogassa

A mozgás egyik nagy előnye, hogy közösséget épít. Ha csapatsportot választotok, törekedj arra, hogy jóban legyen a társaival, kialakulhasson köztük olyan barátság, ami a tornatermen kívül is megmarad.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
1
beteg gyerek

“Néha elképzeltem, hogy a testvérem arcára szorítok egy párnát, hogy vége legyen” – Gyermekkor egy beteg testvér árnyékában

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
13 szavazat
Top
2
apaság

Leckék kezdő apáknak: A 10 legfontosabb dolog, amit tudnod kell a babavárásról és az apaságról

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek