Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

nyaralás

Nyaralást terveztek? Biztonsági szempontok, ha úticélt választanátok idén nyárra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat

A Magyar Turisztikai Ügynökség mindenkit arra buzdít, hogy idén nyaraljon belföldön, hiszen nem csak biztonságosabb, de azzal a hazai szolgáltatókat támogatja. Ezen kívül most külföldre utazni sem olyan egyszerű, hiszen van olyan ország, amelynek határai júliusig zárva maradnak a turisták előtt és a repülés ugyancsak nagy kockázatot rejt magában. Milyen úticélok jöhetnek számításba, ha a biztonság a fő választási szempont? Itt a részletes országlista, mikortól és milyen feltételekkel utazhatunk!

Elolvasom
sztárapa
Szerző: Bus István
2020.03.30

Home office-ban a Dumaszínház (is) – Interjú Litkai Gergellyel

Megkérdeztük Litkai Gergelyt, a Dumaszínház „apukáját”, hogy bírja a bezártságot. És azt is megtudtuk, hol nézhető a Dumaszínház a neten.

Egyrészről válságmenedzsment zajlik, hiszen így bevételünk nagy része és az előadások teljes egésze az eltűnt. Home office-ban vagyunk, és egy kisvárosnyi embert próbálunk értesíteni arról, mikor pótoljuk az elmaradt előadásainkat. Másrészről meg: ha sok kreatív ember otthon van, abból csak baj lesz – úgyhogy folyamatosan videókat csinálunk, ötletelünk és szórakoztatjuk egymást, és a mi drága közönségünket. Készült ugye Karantények. Aztán elkészült már egy videóbeszélgetés, hogy hogy töltjük az időnket járvány idején. Ebben szerepelt Hadházi Laci, KAP, Ceglédi Zoltán és Lovász Laci Utána készítettünk egy komplett Duma Aktuált úgy, hogy teljesen otthoni eszközökkel vettük fel a műsort. Ez még nekünk is egy kicsit ismeretlen terep, de Kovács András Péter szerencsére komplett stúdióval rendelkezik otthon, mert ő tulajdonképpen egy egyszemélyes videószakkör. A gyerekek távoktatása mellett így vezeti le a kreatív energiáit.

Téged, személyesen, hogy érint ez az új helyzet?

Engem megijeszt, de nem lep meg ez az egész, mert amiről eddig beszéltem, abból sok minden megvalósult… Egyébként pedig dolgozom.

Na de mégis…

Ijesztő látni, ahogy az általunk komfortosított világ megmutatja az igazi arcát.

A TEDx-en beszéltem a környezeti problémákról és a kilátásainkról, most valósággá vált az egész. Most látszik igazán, micsoda kockázatokat teremtünk magunknak az urbanizációval, a túlfogyasztással a természet leharcolásával.

És ami nagyon ijesztő – és ezzel keveset foglalkoznak egyelőre –, hogy milyen pszichés hatásokkal lesz ez egész az emberekre. Egyik kedvenc könyvem ebben a tárgyban a Lost Connections, aminek témája a depresszió és a szorongás társadalmi okainak vizsgálata. Gyakorlatilag most az összes könyvben szereplő tétel felfokozódott: a természettől való eltávolodás, az elmagányosodás, és túlzott online jelenlét. Szerintem mentálisan nagy ára lesz a járványnak – a gazdasági bajok és az emberi életek elvesztése mellett.

Mi a recepted a mentális túlélésre?

Sokat írok, és mindig kitalálok valamit. A kollégákkal tudunk ötletelni, és ez eltereli a figyelmet. Illetve lehet jó éttermekből is rendelni otthonra, amik korábban nem szállítottak házhoz. Kiküldik a vacsorát, hozzá egy alapos leírással, hogy miként kell melegíteni és hogy kell tálalni. Home dining. Illetve készítek elő egy podcastot, Ezután címmel, amiben arra próbálok válaszokat keresni, hogy mi lesz, ha véget ér a vészhelyzet, hogyan lehet ebből talpra állni. Mit csináljunk jobban, mint előtte.

A gyerekeidet hogyan tudod szórakoztatni?

Hát, igazából mindenki jól elvan. A mai gyerekek szerintem nem annyira ijednek meg, ha be vannak zárva egy szobába. Ugye ez rossz dolog – de most van jó oldala is.

A Dumaszínház a netre költözött:

https://dumatv.hu – új streaming szolgáltatás
Bővebben róla ITT olvashattok!

További csodás tartalmakért pedig KLIKK a YouTube csatornájukra!

Karantények, home office híradó:

Duma Aktuál otthon:

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

nyaralás

Nyaralást terveztek? Biztonsági szempontok, ha úticélt választanátok idén nyárra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
1
terhességi teszt

A legfurább helyek, ahol nők terhességi tesztet készítettek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
2
iskolabezárás

Ezért nyitottak ki, majd zártak is be pár hét után az iskolák Ausztriában és Franciaországban

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek