Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

háziállat

Új hobbi a négy fal között: tartsatok királysiklót!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat

Mikor, ha nem most jött el az ideje, hogy kígyót melengessetek a kebleteken... izé, kígyót tartsatok otthon? A hobbiterrarisztika rejtelmeibe Demeter Attila vezet be bennünket.

Elolvasom
home office gyerekkel
Fotó: Getty Images
Szerző: Dadventure
2020.03.16

Home office gyerekkel: így éld túl a következő heteket

Ha röviden kéne összefoglalni a tapasztalatokat, akkor az a lényeg, hogy a home office és a gyerekek nem férnek össze. Ha jobban átgondolod, ha számításba veszed a lehetőségeket, felszívod magad, és szerzel segítséget, akkor is az jön ki, hogy nem lehet. Mégis, meg kell oldani, úgyhogy tuti menni fog!

1. Nagyon sok múlik a munka jellegén, hiszen autót szerelni és banki ügyintézni nem lehet otthonról. De ha olyan munkád van, amit meg lehet oldani a kisszobából, akkor jobb, ha a koronavírus idején otthon maradsz. Azonban ha otthon van a gyerek, akkor majdnem biztos, hogy nem lesz fáklyás menet a home office gyerekkel. Ilyenkor segít, ha elfogadjuk, amit a politikusok is mantráznak: mindenkitől áldozatot követel a helyzet.

2. A nagyszülőket ne vond be, ők most a legveszélyeztetettebbek. Leginkább csak magatokra számíthattok.

3. Meg kell tanulni még hatékonyabban dolgozni: dolgozz, amikor jön a feladat, ne piszmogj az apró munkákon, és néha tarts pihenőt. Képezd magad, mert az otthoni munka nem is olyan könnyű, mint hinnéd.

4. Be kell osztani a pároddal az időt, ha ő is otthonról dolgozik a következő időkben: amit lehet, alvásidőben csináljatok, amit lehet, este, amit pedig nem most kell elvégezni, azt hagyjátok a túróba.

5. Többször megy majd a tévé: igen, a járvány a legváratlanabb helyeken csap le. Arra vigyázz, ha ezt a módszert is beveted, hogy ne hirtelen fokozd a dózist, mert a gyerek megőrül és kezelhetetlen lesz.

6. Főzz előre, vagy rendelj, ezzel ne vedd el az értékes időt magadtól.

7. Talán nem egyértelmű, de vegyél ki szabadságot. Próbáld elsózni a feladataidat olyan otthon maradóknak, akik több idővel rendelkeznek, vagy nincs gyerekük (a kettő között szoros összefüggés látszik).

8. Szervezz magadnak egy helyet, ahol dolgozhatsz: ne a gyerekeid mellett, ne a lakás közepén.

9. Dolgozz folyamatosan: ha új dolog a home office, biztos lesznek kilengések, amikor fél 2-ig nem tudod rávenni magad a munkára, máskor pedig még este 10-kor is a melón pörögsz, mert nem sikerült abbahagyni a munkahelyi kapun kilépve.

10. Jó előre gondolkodni, hogy mi következik, mit akartok elérni. Tányérpörgetés következik, úgyhogy ne most akard megváltani a világot. A tapasztalatok alapján egy-két hétig lehet felfokozott idegállapotban dolgozni, vagyis este és hétvégén, ennyi idő után viszont elkezd recsegni a rendszer, a kapkodástól és a kialvatlanságtól sokkal nehezebb lesz minden, könnyen leszel türelmetlen a pároddal és a gyerekekkel.

11. Ha végképp nem megy semmi, csinálj rendet.

Home office gyerekkel? Csatlakozz csoportunkhoz a Facebookon, ahol praktikus tippekkel látunk el minden szülőt - és a szülők is egymást: Mit főzzetek? Hogyan kössétek le a gyerekeket? Hogyan dolgozzatok hatékonyan a gyerekzsivaj mellett? Segítsünk egymásnak! CSATLAKOZZATOK ITT!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
11 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

háziállat

Új hobbi a négy fal között: tartsatok királysiklót!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
1
apa és apu

Hogyan lettünk Apa és Apu? Egy magyar szivárványcsalád örökbefogadásának és családdá válásuknak története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
194 szavazat
Top
2
gyereknevelés régen

Elképesztő, mit műveltek a gyerekekkel évszázadokon át

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
31 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek