Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

anya

Hivatalosan is nehezebb otthon lenni a gyerekkel, mint bejárni dolgozni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat

Ha valaki eddig alábecsülte volna a főállású szülő státuszát, mostantól tutira nem fogja. Egy tavalyi kutatás eredménye szerint ugyanis könnyebb bejárni dolgozni, mint otthon maradni a gyerekkel.

Elolvasom
home office gyerekkel
Fotó: Getty Images
Szerző: Dadventure
2020.03.16

Home office gyerekkel: így éld túl a következő heteket

Ha röviden kéne összefoglalni a tapasztalatokat, akkor az a lényeg, hogy a home office és a gyerekek nem férnek össze. Ha jobban átgondolod, ha számításba veszed a lehetőségeket, felszívod magad, és szerzel segítséget, akkor is az jön ki, hogy nem lehet. Mégis, meg kell oldani, úgyhogy tuti menni fog!

1. Nagyon sok múlik a munka jellegén, hiszen autót szerelni és banki ügyintézni nem lehet otthonról. De ha olyan munkád van, amit meg lehet oldani a kisszobából, akkor jobb, ha a koronavírus idején otthon maradsz. Azonban ha otthon van a gyerek, akkor majdnem biztos, hogy nem lesz fáklyás menet a home office gyerekkel. Ilyenkor segít, ha elfogadjuk, amit a politikusok is mantráznak: mindenkitől áldozatot követel a helyzet.

2. A nagyszülőket ne vond be, ők most a legveszélyeztetettebbek. Leginkább csak magatokra számíthattok.

3. Meg kell tanulni még hatékonyabban dolgozni: dolgozz, amikor jön a feladat, ne piszmogj az apró munkákon, és néha tarts pihenőt. Képezd magad, mert az otthoni munka nem is olyan könnyű, mint hinnéd.

4. Be kell osztani a pároddal az időt, ha ő is otthonról dolgozik a következő időkben: amit lehet, alvásidőben csináljatok, amit lehet, este, amit pedig nem most kell elvégezni, azt hagyjátok a túróba.

5. Többször megy majd a tévé: igen, a járvány a legváratlanabb helyeken csap le. Arra vigyázz, ha ezt a módszert is beveted, hogy ne hirtelen fokozd a dózist, mert a gyerek megőrül és kezelhetetlen lesz.

6. Főzz előre, vagy rendelj, ezzel ne vedd el az értékes időt magadtól.

7. Talán nem egyértelmű, de vegyél ki szabadságot. Próbáld elsózni a feladataidat olyan otthon maradóknak, akik több idővel rendelkeznek, vagy nincs gyerekük (a kettő között szoros összefüggés látszik).

8. Szervezz magadnak egy helyet, ahol dolgozhatsz: ne a gyerekeid mellett, ne a lakás közepén.

9. Dolgozz folyamatosan: ha új dolog a home office, biztos lesznek kilengések, amikor fél 2-ig nem tudod rávenni magad a munkára, máskor pedig még este 10-kor is a melón pörögsz, mert nem sikerült abbahagyni a munkahelyi kapun kilépve.

10. Jó előre gondolkodni, hogy mi következik, mit akartok elérni. Tányérpörgetés következik, úgyhogy ne most akard megváltani a világot. A tapasztalatok alapján egy-két hétig lehet felfokozott idegállapotban dolgozni, vagyis este és hétvégén, ennyi idő után viszont elkezd recsegni a rendszer, a kapkodástól és a kialvatlanságtól sokkal nehezebb lesz minden, könnyen leszel türelmetlen a pároddal és a gyerekekkel.

11. Ha végképp nem megy semmi, csinálj rendet.

Home office gyerekkel? Csatlakozz csoportunkhoz a Facebookon, ahol praktikus tippekkel látunk el minden szülőt - és a szülők is egymást: Mit főzzetek? Hogyan kössétek le a gyerekeket? Hogyan dolgozzatok hatékonyan a gyerekzsivaj mellett? Segítsünk egymásnak! CSATLAKOZZATOK ITT!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
11 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

anya

Hivatalosan is nehezebb otthon lenni a gyerekkel, mint bejárni dolgozni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
1
Koronavírus

Koronavírus második hullám: A járványszakértő szerint súlyosabb második hullám jöhet!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
46 szavazat
Top
2
apák napja

3 apák napi ajándék tipp, amiktől még apa is besír!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek