Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

anyaság

Anyatestem van, de tudod mit? Imádom!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat

Lánykoromban nagyon szerettem csinosan megjelenni valahol, különleges kihívásnak éreztem, hogy a ruháimmal a nőiességemet erősítsem. Nem voltam mindig ennyire tudatos a megjelenésemet illetően, kamaszkoromban például igencsak kritikusan nézegettem magamat sokszor a tükörbe, de mire elértem a felnőtt kor határát és megtaláltam azt a férfit a testestűl-lelkestől elfogadott, akkor megbarátkoztam magammal. De azt nem gondoltam volna, hogy nem a kamaszkori önelfogadás és testi változások lesznek a legnagyobbak az életemben, hanem amikor gyermekem születik!

Elolvasom
családi programok
Fotó: Getty Images
2020.04.03

Így ne bolonduljatok meg a négy fal közé zárva: 8+1 családi program tipp otthonra

Míg az első karanténban töltött napok szinte maguktól elszálltak, ahogy telik az idő, egyre nehezebb olyan elfoglaltságot találni, ami a család minden tagját leköti, és nem megy senkinek sem az agyára. Összegyűjtöttünk pár tippet, mit csináljatok, ha már minden ötletből kifogytatok.

Készítsetek saját társast!

Ha már végigjátszottátok az összes társasjátékot, ami otthon van, készítsetek sajátot! Találjátok ki, mi legyen a játék lényege és szabályai, majd rajzoljátok meg hozzá a pályát, a figurákat és készítsetek szerencsekártyákat! A társas lehet akár három-dimenziós, óriásméretű is, a különböző nehézségű pályákat készíthetitek költöztető dobozokból, de akár úgy is, hogy a lakás különböző helységeit használjátok, és azokat rendezitek be a játéknak megfelelően, a bábuk pedig ti vagytok. Próbáljátok ki, játsszátok végig és addig tökéletesítsétek, amíg olyan nem lesz, amilyennek elképzeltétek!

Kincskeresés indul!

Ha a bújócskát már meguntátok, mert nincs már több búvóhely a lakásban, ahová el lehetne bújni, váltsatok kincskeresésre! Készíts egy listát a felkutatásra váró dolgokról és ezen legyen rajta az is, hogy a különböző tárgyak megtalálása hány pontot ér, az összegyűjtött pontokat pedig mire lehet beváltani. Ezután rejts el apró meglepetéseket, édességeket, játékokat az otthonotok különböző pontjain. Rajzolhatsz hozzá térképet is, de akár fejtörőt és találós kérdéseket is kitalálhatsz, hogy kicsit nehezítsd a feladatot. A jutalom listára kerülhet édesség, matrica, egy kívánság teljesítése pl. aznap ő mondhatja meg, mit játsszatok, vagy akár egy otthoni „mozizós este” is, amikor nem kell a szokott időben lefeküdnie és megnéztek együtt egy rajzfilmet.

Mit tud egy óriáslepedő?

Feszítsetek ki a falra egy óriási lepedőt és rajzoljátok tele kedvenc mesehőseitekkel! Dönthettek úgy is, hogy eljátszotok egy meserészletet és ahhoz készítetek díszletet. Ha van kedvetek, kartonpapírból fabrikálhattok bokrokat, fóliából patakot, kitömött harisnyákból kígyókat. Ne feledkezzetek meg a saját jelmezetekről sem!

Az óriáslepedő árnyszínházhoz is tökéletesen alkalmas, a kicsik, nagyok pedig garantáltan élvezni fogják az előadást. Keressetek a neten gyorstalpaló árnyszínész képzést, hogy megtanuljátok, hogyan formálhattok meg a testetek, testrészeitek –kezetek, lábatok- és mozdulataitok segítségével különféle élőlényeket.

Irány a TikTok!

Ki mondta, hogy a TikTok csak tiniknek való? Készítsetek videóklipet, amelyben a gyerekek lehetnek a főszereplők, ti pedig a statiszták. Persze ahhoz, hogy ez működjön, meg kell tanulnotok a koreográfiát, a szöveget, és a megfelelő öltözék, smink sem hiányozhat! Ezúttal hagyjátok, hogy a gyerekek irányítsanak és ők találják ki a koncepciót. Ez a móka akár több napra is lefoglalja majd őket és egy hamisítatlan családi csapatépítő program.

Süssetek, főzzetek!

A kicsikkel készíthettek közösen egyszerűbb finomságokat: muffint, pogácsát, brownie-t, nagyon fogják élvezni a kevergetést, tésztagyúrást, formázást, díszítést. A sütés-főzés iránt érdeklődő nagyoknak pedig akár főzősulit is tarthatsz kedvenc ételeik vagy akár alkoholmentes koktélok megtanításával.

Vegyétek elő a fotóalbumokat!

Nincs is jobb elfoglaltság hosszú estéken, mint előszedni a régi fotóalbumokat és miközben nézegetitek, elmesélni a gyerekeknek a hozzájuk kötődő történeteket. Vegyétek elő a babafotókat – az elrakott kis emlékeket, a tipegőt, amiben hazahoztátok a kórházból, a kedvenc cumiját, alvókáját, az első levágott hajtincsét- is, az különösen érdekli majd őket!

Tartsatok szépség délutánt!

Különösen lányos anyukáknak ajánlott ez a program, ami biztos sikerre számíthat. Rendezzetek divatbemutatót úgy, hogy megadjátok, mi legyen a tematika, például párizsi sikk, olaszos elegancia, amerikai luxus, randiszett, utazás…stb. Készítsetek hozzá sminket és frizurát is és az elkészült összképet pontozzátok! A programot kiegészíthetitek körömlakkozással, arc- és hajpakolásokkal is.

Rendezzetek vetélkedőt!

Ha négy- vagy annál többtagú a család és kisebb gyerekek is vannak, akkor bontsátok két vagy több csapatra a társaságot úgy, hogy mindegyikben legyen egy felnőtt vagy egy nagyobb gyerek. Keressetek a neten tudásversenyt és ügyességi versenyeket – legyenek bennük kihívások minden korosztály, így a kicsik számára is-, töltsétek le és már indulhat is a móka! Ha van kedvetek, ti magatok is összeállíthatjátok a tudáspróbát: változatossá tehetitek a vetélkedőt, ha nem csak elméleti, de ügyességi feladatok például nadrágszárban tojásgörgetés, kanálban vízhordás, célbadobás, hullahopp karikázás is szerepelnek.

+1 Tipp: Erőverseny

Rendezzétek meg a családi erőversenyt! Hány fekvőtámaszt tud apa? És hányat a gyerekek? Ki tud átkúszni a legalacsonyabb léc alatt? És vajon hány percig tud anya hullahoppozni? Ha a gyerekek átmozgatása a cél, az erőverseny erre pont alkalmas, ráadásul még élvezni is fogjátok!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

anyaság

Anyatestem van, de tudod mit? Imádom!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
1
testvér
Szerző: K. V.

10 dolog, amit az idősebb testvéred talán sosem mondott el neked

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
2
mesék

Mesék, amiket (nem) nézünk: Mancs őrjárat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek