Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

A 10 legfontosabb tény, ami segít a koronavírus megelőzésében!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
54 szavazat

A koronavírus terjedéséről, megelőzésének lehetőségeiről egyre többet tudunk, de még mindig rengeteg az álhír és téves információ. Arra vállalkoztunk, hogy kizárólag hiteles forrásból, szakemberek ajánlása alapján összeállítsuk az óvintézkedések tízes listáját, amely valóban a megelőzést szolgálja.

Elolvasom
szerkesztőségi ajánló
Fotó: Getty Images

Így próbáljuk meg mi lekötni a házi karanténban unatkozó gyerekeinket

Szerkesztőségi-ajánló cikksorozatunk harmadik részében eláruljuk, mit dobunk be mi, hogy lekössük a 4 fal közé rekedt gyerekeinket, amikor már az összes itthon fellelhető játékra ráunnak.

Így csinálja a háromgyermekes édesapa szerzőnk, Sánta Dávid:

Kavics festés, amiből festhetünk memória játékot, de készíthetünk belőle dominót vagy amőba játékot is.

“1 bögre liszt – fél deci olaj összekeverésével csináltam “homokot” és az szuper elfoglaltság volt az erkélyen, de egyik nap már kínomban felfújtam a medencét és betettem a zuhanyzóba, annak is nagy sikere volt. Igyekszem olyan dolgokat csinálni, amit nagyon nem szoktunk, bár szerencsére nem nagyon érzik meg a bezártságot a gyerekek, mert eddig is itthon voltunk, mivel még nem ovis senki.” – osztotta meg tippjeit Gőbel-Szabó Szandra.

“Én lettem a gyerekem tanítóbácsija mától. Vettem társast is: Activity-t, Dixit-et. Ja, és megrendeltem online a MEL Science kémiai kísérletező készletet, és alig várjuk, hogy megérkezzen a következő havi adag, amiben 2-3 látványos kísérlet lesz. Ezen a fotón ónsünit készítünk különböző ón- és kénvegyületekből.” – mondta Bus István, az Apa magazin főszerkesztője.

“Nálunk a 1,5 évesünk amúgy is itthon van velem, így a napi rutin nem sokat változik.” – kezdte szerzőnk, Kapinya Viki, “Szerencsére ki tudunk menni a kertbe, ott aztán bőségesen lehet kavicsozni, focizni, homokozni, sarazni (igen, tudom hogy talpig „Mazsola malacra” hajaznak ilyenkor a kicsik, de végülis ezért van a mosógép 😉 ) Amúgy rengeteg meséléssel, mondókázással, énekkel, benti bunker építéssel, gyurmázással, rajzolással, saját készítésű bábszínházzal és néha közös sütés-főzéssel. Utóbbiba tényleg érdemes már a bölcsis korúakat is bevonni: imádják gyúrni a tésztát, még ha csak az etetőszékben ülve csinálják is.”

Majdnem egy hétig lekötötte őket a fa vonatsín építés, elemmel működő vonatokkal. Emma lányom szeret babázni is, de mindent (is) szívesen csinál velem. Illetve leginkább a kezemben. 😀 De most mindent bedobok, gyurmázunk, festünk és amikor már mindenki nagyon kivan elmegyünk egy “közeli” (25 km-re lévő) rétre, ahol tényleg senki nincs és kicsit kiszellőztetjük a fejünket. Mindenkire ráfér időnként.” – mesélte főszerkesztőnk, Zubor Rozália.

Endrész Timiék amikor megkezdték az egyrészt erősen ajánlott, másrészt önkéntes házi karantént, az otthonuk átalakult egy űrhajóvá, ami minden nap egy másik bolygón landol. “Addig, amíg az óvodában tart a rendkívüli szünet, minden nap egy-egy téma köré fogjuk felépíteni a napunkat. Az adott tárgykörben játszunk, alkotunk, énekelünk, zenélünk, étkezünk. Az első napokban úgy döntöttem segítségül hívom a könyvek mesés világát, hiszen a könyveket olvasva akarva-akaratlanul belecsöppenünk egy másik világba. Miért ne tartana ez a varázs egy egész napon át?”

“Mivel nálunk a gyerekek közt kicsivel több, mint 5 év van, nem kis kihívás, hogy megtaláljuk a közös nevezőt. A „legsikeresebbek” talán a társasozásokban vagyunk; szerencsére a kiskamaszunk van annyira gyermeteg – a szó legkedvesebb, legpozitívabb értelmében – hogy boldogan ül le velünk és a húgával akár egy Zingo-ra, vagy egy Dobble-ra.” – árulta el szerzőnk, Ottlik Judit.

“Nálunk most a lufi és a labda a sláger valamint a mondókázás, mesekönyvek minden mennyiségben. De van, hogy Peppa Piget is nézünk, amióta volt a többnyelvű családokról szóló Mesélj Anyukám rész kizárólag angolul. És angolul amúgy sokkal jobb!” – mesélte Ruttner Kata, a magyar anyák külföldön interjú-sorozatunk szerzője, valamint a Mesélj, Anyukám! podcastunk műsorvezetője.

Dadventure blogunk szerzője, Bartolák Csaba így próbálja túlélni két fiával a házi karantént: “Feltörtük az eddig sosem használt hátsó udvart, előszedtük az aszfaltkrétát, magokat ültetünk, és egész nap jár a nyomtató, önti magából az autós-mesés színezőket.”

“A 12 évesem már nagyszerűen feltalálja magát, szeret rajzolni, zenét hallgatni, csetelni a barátaival, de szoktunk együtt filmet nézni, Activity-t játszani és a nappaliban tornázni is (mindig összeállítunk egy félórás mozgás-mixet, amiben van kardio, has és állóképességi gyakorlat is). Emellett imádunk együtt pizzát sütni és az otthonunkat díszíteni, csinosítgatni is.” – mesélte Jean Orsi, a Famiily.hu szerzője és szerkesztője.

Tomsits Tímea, a Gyereklélek és az Éva magazin főszerkesztője is kicsit kilóg a sorból – mindjárt elmondja, miért – , azért elmesélte, mit csinálnak mostanában együtt a lányával: “19 éves a lányom, őt már teljesen leköti a telefonja. De nézünk együtt filmeket, és mostanában sokkal több takarítást, rendrakást lehet rábízni.”

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

A 10 legfontosabb tény, ami segít a koronavírus megelőzésében!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
54 szavazat
Top
1
Az én sztorim

Vad-Horváth Katalin: „Engem nem kényszerítettek semmire”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
2
egyedülálló anya

Karantén tippek egyedülálló szülőknek (is) a koronavírus idejére

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek