Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

császármetszés

Hány császárja lehet egy anyának? A hüvelyi szülés vagy a császár kockázatosabb? Nagy szaktekintélyű orvosok válaszoltak császármetszéssel kapcsolatos kérdéseinkre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat

Sokan gondolják úgy, hogy a császármetszés úri hóbort, menekülési útvonal azon anyukák számára, akik szeretnék megspórolni a vajúdással járó fájdalmakat. A szakemberek ezt egyöntetűen cáfolják, hiszen ez egy komoly műtéti beavatkozás, amely kockázatokkal jár és a felépülési idő is hosszadalmasabb, mint hüvelyi szülésnél. Sajnos, még mindig rengeteg tévhit kering a császármetszésről, ezekről rántjuk le a leplet nagy szaktekintélyű orvosok segítségével. Kérdéseinkre Dr. Marics-Kutas Anna, Dr. Rácz Sándor, Prof. Koppán Miklós, a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika orvosai válaszoltak.

Elolvasom
karantén
Fotó: BorsaBox
2020.05.02

Jó ebédhez Namaste: Vészeld át humorral a karantént és akkor lesz ebéd is, meg meditáció is!

Szánjunk 10 percet magunkra és a lelassulásra ezeken a rohanó napokon, így sipirc a konyhába egy zöldséglevest főzni. Lévén, hogy reggel óta tanítod a két gyereket és evidens, hogy csak két kezed és egy feneked van, most az ebéd készítése legyen egy 2 az 1-ben program: főzés és a napi meditációd.

Nyisd ki a hűtő ajtaját és hosszan mélázz bele a zöldséges szekcióba. Milyen színeket látsz? Zöld, sárga, piros. Idézz fel egy szép emléket a nagymamád veteményesének látványával. Érzed a friss paprika illatát, a mosolygós borosószemek zöldjét, a széttrancsírozott paradicsomlé hidegségét, amit eltapostál és a szandálod résein folyik épp be kislábujjadhoz.

Ha érzed már a hideget, akkor vedd ki a leveshez a zöldségeket a hűtőből, csukd be az ajtaját, mert csak az áramot fogyasztod és ugyebár tisztában vagy azzal is, hogy mára még hátra van gyerekenként 2 tantárgy kivégzése.

Vedd elő a zöldségpucolót. Támaszkodj lányan a konyhapultnak, emeld az arcod a napba és végy három mély lélegzetet.

Kifújásnál a nembírOMMM helyett csak mondd: MegcsinálOMMM!

És már kezdheted is a pucolást.

Ha a napfonat csakra magasságában végzed a répa pucolást, akkor az agresszióid lágyításán, míg a szívcsakra területén a szeretet megélésén tudsz dolgozni.

Vedd kézbe a konyhakést. Érezd a súlyát. Nehéznek vagy épp könnyűnek találod? Hogy megérezd tested kétoldalúságát vedd bal kezedből a jobb-ba, majd vissza.

Mielőtt elkezdenéd felvágni a zöldségeket, fogalmazz meg magadban egy sankalpát; egy megerősítő mondatot, egy olyan egyes szám első személyű, rövid és pozitív kijelentő mondatot, amely a céljaid, vágyaid elérésére mutat és segít életed sorsának alakulását a saját kezedben tartani. Például “az idegeim rendben vannak és este megiszom a pohár boromat.”

A zeller és répa szeletelést végezd lassan. Hagyd megtörténni. Figyeld, ahogy a rakoncátlanabb karikák legurulnak a pultól. Van, amelyik csak egyet pattan a deszkán és úgy gurul le a kutya szájába, de lehet lesz olyan is, amelyik a kés lapjára ragad.

Légzésed most ismét vezesd figyelmed középpontjába: belézsés há-négy, kilégés há-négy. Belégzés há’-négy-öt! Kilégzés há’-négy-öt!

Fertőtlenítős kézmosóval moss kezet, majd masszírozd át arcodat.

Helyezd tenyered a szemedre.

Finoman nyisd ki a szemed, pislogj bele a sötétbe és lassan térj vissza a jelenbe.

Nyisd szét ujjaidat, engedd, hogy beszűrődjön a fény, majd érkezz meg újra a jelenbe, a konyhába.

Ha lobog a víz, kapcsold le a gázt, ha íztelen a leves, adj, hozzá vegetát.

Ja és köszönd meg magadnak, hogy ezt az időt, magadra szántad.

Namaste!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
8 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

császármetszés

Hány császárja lehet egy anyának? A hüvelyi szülés vagy a császár kockázatosabb? Nagy szaktekintélyű orvosok válaszoltak császármetszéssel kapcsolatos kérdéseinkre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
1
növények

Légtisztító szobanövények, amiknek érdemes helyet keresni a lakásban

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
227 szavazat
Top
2
Élmény

400 interaktív hangoskönyv gyerekeknek – ingyen!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek