Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

szülés éjjel

Miért születnek általában éjjel a babák?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
7 szavazat

Te is az esti órákban kezdtél vajúdni, és hajnalra, de még az éj leple alatt hoztad világra gyermeked? És most, hogy így belegondolsz, a barátnőd is? Meg a szomszéd is? Sőt, te magad is éjjel születtél? Nem véletlen.

Elolvasom
sztáranya
Fotó: Getty Images
2019.12.10

Julia Roberts őszintén a gyereknevelésről – érdemes őt meghallgatni!

Az Oscar-díjas színésznő jól ismeri a szülői lét felemelő és nehéz pillanatait is.

Julia Robertsnek és férjének, Danny Moder operatőrnek három gyereke született: az ikrek, Hazel és Phinnaeus idén 15 évesek, öccsük, Henry pedig 12. A házaspár távol tartja őket a reflektorfénytől, ezért a színésznő rajongói csak rendkívül ritka alkalmakkor pillanthatják meg őket. Ilyen volt például az idei anyák napja, amikor Danny Moder családi fotót posztolt az Instagram-oldalán.

Ugyan a gyerekeit nem mutogatja, Julia az évek során sokat beszélt az életükről és arról, hogy milyen színésznőként gyereket nevelni.

A boldogságról

“Hihetetlen megerősítést kapok a családomtól. A gyerekeim rendkívül szeretetteljesek. Azt hiszem, ez az apjuktól ered – hangosan kifejezik a szeretetüket.”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

modermoder (@modermoder) által megosztott bejegyzés,

A családi étkezésekről

“Nagyon fontosak, és ezek azok az alkalmak, amikor hihetetlen jókat beszélgetünk. Szinte minden nap a gyerekeimmel együtt reggelizem és vacsorázom. Szerintem ez jó ritmust ad az életünknek: együtt kezdjük reggel a dolgokat és este együtt lazítunk és dolgozzuk fel, ami aznap történt.”

Az ikreiről

“Nagyon különbözőek. Nem gondolok rájuk egyáltalán úgy, mintha hasonlóak lennének, csak egyforma magasak. És nagyon közel van a születésnapjuk a másikéhoz.”

Tudják-e a gyerekei, hogy az anyukájuk híres

“Azt hiszem, soha nem fogják igazán átérezni ezt. Amikor kezdtek rádöbbenni, megkérdezték: ‘Híres vagy?’ Én pedig azt mondtam: ‘Azt hiszem, sok ember láthatta azt a filmet, amiben szerepelek vagy tudhatja, hogy ki vagyok.’ Eltelt körülbelül egy óra. ‘Híresebb vagy, mint Taylor Swift?’ … Nem. Úgy képzelem, hogy egy napon majd mindannyian leülünk és megnézzük az Álljon meg a nászmenetet. Vagy az Acélmagnóliákat.”

Hogyan változtatták meg a gyerekei az életét

“Már nem élvezhetem azt a luxust, hogy tétlenül üldögélek. A gyerekek előtt valószínűleg rengeteg szabadidőm volt, de fogalmam sincs, mit kezdtem vele és biztosan nem becsültem meg. Viszont ez egy csodás kompromisszum. Már nincs időm pedikűröshöz menni, viszont nagyon boldog vagyok. Kit érdekel, ha a lábad pocsékul néz ki?”

A megjelenéséről

“Amikor négy embert kell felöltöztetned, hogy elindulhassatok otthonról, akkor nem igazán van sok időd saját magadra. De amúgy is ilyen vagyok. Spha nem voltam az a típus, aki belövi a frizuráját és sminkel csak azért, hogy lemenjen a piacra, úgyhogy ez nem igazán számít. Ha sikerül egy kis szemkörnyékápolót felkennem, már jó vagyok.”

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

modermoder (@modermoder) által megosztott bejegyzés,

Hogyan neveljünk önálló gyerekeket

“Úgy nevelem a gyerekeimet, hogy nem akarom, hogy olyan küzdelmeik legyenek, amiket nekem át kellett élnem. Ugyanakkor mindenkinek tudnia kell beágyazni, kimosni a szennyesét és főznie valamit. Ezek fontos készségek az életben. Le kell futniuk a saját versenyüket. Meg kell szerezniük a saját tapasztalataikat.”

Milyen ma kamaszokat nevelni

“Nem olyan, mint amikor azt mondtam az anyukámnak: ‘Anyu, fogalmad sincs, milyen ma tininek lenni.’ Holott valószínűleg tudta. Danny és én tényleg nem tudjuk, milyen ma kamasznak lenni. Néha kérdeznek tőlem a gyerekeim dolgokat és csak annyit tudok mondani: ‘Erre nemet fogok mondani, és aztán utánanézek, mert fogalmam sincs arról, miről beszélgetünk.”

Ahogyan a hírekről beszél a gyerekeivel

“Az országunk pillanatnyilag nincs a legjobb helyzetben, ez pedig nagyon elszomorító és idegesítő tud lenni. De nem szabad feladni a reményt. Itt az ideje, hogy közösségként, családként, országként előretörjünk és hallassuk a hangunkat. Ezt szeretném belenevelni a gyerekeimbe, akik elég nagyok már ahhoz, hogy tudatában legyenek a politikának és annak, hogy mi zajlik a világban. A férjemnek és nekem nagyon fontos, hogy őszinték legyünk velük és hozzásegítsük őket ahhoz az érzéshez, hogy hallathatják a hangjukat olyan dolgokkal kapcsolatban, amiben hisznek.”

Hogyan inspirálta a lánya a politikai aktivizmusát

“Amikor Donald Trumpot megválasztották, a lányom, Hazel lejött, a tévé éppen be volt kapcsolva, látta, hogy Trump nyert és hüledezett, mert mindannyian reméltük, hogy másképp történik majd. És ebben a pillanatban szülőként azt láttam, hogy abszolút szükség van arra, hogy éreztessem a lányommal: ennek ellenére is hallathatja a hangját. Ezért mentünk el az első Nők menete tüntetésre Washingtonba – azt akartam, hogy érezze, még mindig van helye ebben a világban, hogy még mindig hihet abban, amiben hisz, még akkor is, ha most más az elnök. Nagy hatással volt rám, hogy bizonyos értelemben ő vezetett el engem ehhez a menethez és ahhoz, hogy ennek az országnak az állampolgáraként tegyek valamit.”

A háztartásról

“Vannak napok, amikor amint befejezed a reggelikészítést és eltakarítottál utána, már el neki is kezdhetsz az ebédnek, és mire azzal végeztél, már csinálhatod is a vacsorát és azt gondolod, hogy kell lennie valahol egy étlapnak, ahonnan rendelhetünk. Aztán vannak napok, amikor olyan kreatív és szórakoztató az egész, a gyerekek segítenek, és mint mindenki másnak, aki anya vagy feleség, egyszerűen ez is része a napodnak. Vannak napok, amikor élvezetes, és vannak napok, amikor egyszerűen egy feladat.”

A munka és az anyaság összeegyeztetéséről

“Azt hiszem, ez megint csak annak az illúziója, hogy milyen remekül megoldom a dolgokat, mert lehet, hogy a hétfőm szuper, de a keddem meg pocsék. Ez nem egy állandó dolog: ‘Ó, megy ez nekem. Az anyaság nekem kismiska.’ Ez nem így működik, és ezt mindenkinek meg kell értenie, aki erre vállalkozik. Azt hiszem, mi nők úgy érezzük, hogy a mi felelősségünk mindig adni, és csak adni, adni, adni. Semmi gond nincs azzal, ha azt mondod a házastársadnak vagy a gyerekednek vagy a barátodnak: ‘Tudnál segíteni? Szükségem van valakire, aki segít ezt megcsinálni nekem, mert nem tudom egyedül megcsinálni. Vagy nem akarom egyedül megcsinálni!’”

Arról, amikor anyát játszik a filmjeiben

“Lucas Hedges, aki a fiamat játssza, eljött hozzánk és egy ideig nálunk volt, igazán jól megismerte Danny-t és a gyerekeket, mielőtt elkezdtünk forgatni. Úgy éreztem, fontos a gyerekeimnek, hogy tudják, kivel fogom tölteni azt időt, miközben úgy teszek, mintha az anyja lennék. A fiam, Henry azt mondta nekem: ‘Anya, miért van az, hogy amikor a filmekben valakinek az anyját játszod, akkor mindig fiad van?’ Én meg azt mondtam: ‘Ó, nem tudom. Tudod mit? Elhívjuk Lucast, és akkor mindannyian találkozhattok vele.’ Így aztán Lucas eljött, a gyönyörű Kathryn Newtonnal együtt, aki a nagyobbik lányomat játsza. Leküldtem őket a tengerpartra a gyerekeimmel. ‘Menjetek úszni egyet, egy óra múlva találkozunk, addigra kész leszek az ebéddel.’”

Amikor anya színésznő is egyben

“Soha nem volt olyan, hogy évekig folyamatosan csak forgattam volna, de amikor három apró gyereked van otthon, akkor egész nap előadsz, legalábbis bábozol és mesét mondasz – folyamatosan csak színészkedtem.”

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
56 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

szülés éjjel

Miért születnek általában éjjel a babák?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
7 szavazat
Top
1
zsebpénz

Adjunk-e a gyerekünknek zsebpénzt a házimunkáért cserébe?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
2
Koronavírus

20 tárgy az otthonodban, amit elfelejtesz lefertőtleníteni, pedig kellene!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek